Friday, June 14
Shadow

Så Får Du Fler Instagram Följare 2021

Instagram har avslöjat många förändringar, inklusive instagram-checkout, kontroversiell borttagning av likes och många andra Instagram-uppdateringar i år. År 2021 blir ännu mer spännande i sociala medier landskap.

Detta presenterar dig som en individ eller ett varumärke som använder Instagram med nya möjligheter att få Instagram-följare. Men det betyder också att du måste utvärdera din tillväxtstrategi och innehåll.

Några av de bästa sätten och taktikerna för att växa Instagram-följare är samma som de alltid har varit. Men nu finns det nya sätt att skapa och dela innehåll med din publik. Du måste kombinera både nya strategier och gamla tekniker för att lyckas.

Genom att ta det som har fungerat tidigare och hålla dig uppdaterad med vad Instagram lägger till på plattformen kommer du att kunna utnyttja kraften i Instagrams stora användarbasbn.

I det här inlägget visar vi dig de bästa sätten att få fler följare på Instagram år 2021.

1. Använd rätt och trendiga hashtags – Viktigt!

Hashtags är fortfarande det absolut bästa verktyget för att få exponering och växa Instagram-följare organiskt. Gör lite forskning om de bästa hashtags för din nisch och identifiera vilka av dem som är trendiga. Du kan göra detta med hjälp av Instagram-sökfunktionen, genom att titta på liknande sidor och hashtags de använder, eller med hjälp av ett tredjepartsverktyg.

Det finns ett antal användbara verktyg från tredje part, som “Keyhole eller “Display Purposes”. Prova några olika metoder och se vad som fungerar bäst för dig att upptäcka populära och trendiga hashtags.

Du vill hitta hashtags som uppfyller tre kriterier:

  • Hashtagsen bör göra att ditt inlägg får fler likes och kommentarer
  • Du letar efter hashtags som är populära, men inte för konkurrenskraftiga eller spammy (#nofilter är extremt konkurrenskraftig till exempel)
  • Hashtag-flödena bör vara full av högkvalitativt och relevant innehåll

Genom att göra denna forskning kommer du att upptäcka vilka hashtags som bäst kompletterar dina foton och videor, och vad som kommer att locka användare i din målgrupp till dina inlägg. Du arbetar hårt för att skapa ditt innehåll. Detta är fortfarande det viktigaste steget för att se till att ditt hårda arbete ses av de som kommer att uppskatta det mest. Till och med år 2021.

Instagram har också släppt några nya verktyg för att göra hashtagning ännu enklare. Du kan dra nytta av funktionerna på Instagram för att bättre hantera och upptäcka hashtags.

  • Med Hashtag-förslag kan du direkt se föreslagna hashtags för dina foton
  • Sparade bildtexter låter dig organisera dina hashtags efter kategori och teman

Du vill också se till att du använder ett friskt antal hashtags per inlägg. Buffer har identifierat att 11 hashtags per post kan göra underverk för engagemang. Men du vill inte överstiga 30 hashtags, eftersom det är lite för mycket. Du vill stanna någonstans i Goldilocks-zonen på Instagram-hashtags, som ligger mellan 11-30 per inlägg.

2. Utnyttja Instagram-stories – Viktigt!

Med mer än 250 miljoner Instagram-användare som använder Stories varje dag är det dags att börja utnyttja de möjligheter som Instagram stories ger. Till skillnad från det vanliga Instagram-flödet, som normalt redigeras eller poseras, känns Instagram stories mindre skriptade och spontana. Detta ger dig en möjlighet att visa en annan sida av dig och ditt varumärke för din publik.

Stories kan hjälpa dig få fler följare, men för att göra det måste du fortfarande göra lite planering innan du publicerar. Dina inlägg kommer fortfarande att kännas spontana, men med en viss strategi bakom hur du lägger upp dina berättelser kommer det att gå en lång väg mot ökat engagemang.

För att få ut så mycket som möjligt av stories vill du publicera regelbundet, använd några av samma hashtags från dina vanliga standardposter (kanske också några nya) och dra fördel av de olika storie-lägena som finns tillgängliga som Boomerangs, Stop- motion eller Live-video. Live video har också den extra fördelen att skicka dig direkt till framsidan av Stories-flödet.

De olika storie-lägena som berättelserna erbjuder möjliggör typer av innehåll som du normalt undviker att lägga i ditt flöde. Ett uppenbart exempel är filter. Om du gillar Snapchats nyckfulla utbud av filter har Instagram något åt ​​dig här. De har också klistermärken, liknande Snapchat. Med de tillgängliga videolägena kan du också visa videoinnehåll. Och detta är bara början eftersom plattformen planerar att lägga till fler lägen och funktioner i Instagram Stories.

Du kan också bli kreativ med hur du presenterar dina Stories genom att göra en Instagram Stories Takeover. Om du samarbetar med en influencer och låter dem “ta över” din Instagram-storie och lägga ut innehåll som är i linje med ditt varumärke. Influencern kommer att kunna få tillgång till dina följare, och du kommer att ha tillgång till värdens följare genom att bjuda in sin publik att titta på och delta i “takeover:n” via deras Instagram-konto! En del kan också välja att köpa Instagram följare för att snabba på processen. Men var försiktig och se till att du bara köper kvalitativa, riktiga följare om du väljer att gå denna vägen.

3. Samarbeta med dina konkurrenter – Viktigt!

Försök att nå ut och följa dina konkurrenters följare. Gilla deras inlägg och lämna användbara, vänliga och insiktsfulla kommentarer. Mer troligt än inte kommer du att kunna konvertera några av de engagerade användare till dina egna följare.

Även om vissa av dessa användare inte följer tillbaka kommer du att få insikt i vad dessa användare tycker är värdefulla från dina konkurrenter genom att aktivt övervaka deras närvaro på sociala medier. Om du vill locka mycket engagerade användare till din sida är detta ett enkelt och effektivt sätt att uppnå det.

Om du vill bli seriös när du vill undersöka dina konkurrenter kommer du att undersöka med hjälp av verktyg som Sprout Social. Verktyg som detta kan ge dig en uppfattning om hur ett konkurrerande varumärkesmeddelanden är, hur ofta de publicerar och hur din sida staplar mot dem. Sprout social har till och med ett konkurrenskraftigt analysverktyg för Instagram som bekvämt kommer att presentera denna information för dig. Genom att använda verktyg som detta gör det lättare att övervaka din konkurrens.

Du behöver inte besöka deras sida dagligen för att se insikter om vad de gör (även om du fortfarande kanske vill besöka bara för att få en känsla för vad och hur de publicerar). Ju mer information du har tillgång till, desto bättre kan du förstå din konkurrens och deras publik.

Om din konkurrent har ägnat tid åt att bygga en betydande publik organiskt och verkar ha ett bra engagemang. Så är det här de perfekta människorna att börja titta på för att engagera sig med ditt eget innehåll.

År 2021 finns det fler Instagram-sidor än någonsin tidigare. Använd detta till din fördel genom att titta på vad som fungerar och se vad din målgrupp gillar att engagera sig med.

Användare som följer flera konkurrentsidor eller gillar och kommenterar inlägg är den typ av användare du vill ska följa din sida. Att få fler interaktioner på dina inlägg kommer att dra ännu fler följare till din sida och kommer att hålla din sida levande och aktiv, i motsats till inaktuella och statiska.

4. Bädda in inlägg på din webbplats eller blogg

Du har troligen redan en webbplats med besökare. Ett bra sätt att konvertera dina webbplatsbesökare till följare är genom att bädda in dina Instagram-inlägg på din webbplats eller blogg. Detta kräver att din profil är inställd på offentlig för att bädda in inlägg på din webbplats. Du kan också bädda in dina Instagram-stories på din webbplats också.

Om du inte redan kör trafik till din Instagram-sida genom att använda din webbplats är detta ett bra verktyg för att enkelt konvertera personer som redan är intresserade av dig. Att lägga till ditt Instagram-flöde på din webbplats kommer att göra att trafiken stannar där. Övertygande bilder ger människor en anledning att stanna på din webbplats, utöver det textinnehåll du har.

Om du till exempel använder ett populärt webbramverk eller CMS som WordPress finns det ett mylder av enkla att använda plugins som hjälper dig att lägga till dina Instagram-foton på din webbplats utan att du behöver beröra en enda rad HTML eller CSS.

Använd rummen på din webbplats för att få trafik till din Instagram och ha i åtanke, det här är människor som redan har besökt din webbplats och vet vem du är. Varför skulle du inte vilja meddela dem om din Instagram-profil och vilken typ av innehåll du publicerar. Om de är en aktiv användare som gillar din webbplats redan, är detta en enkel vinst för er båda.

5 Anlita en tillväxtbyrå

Om du saknar tid eller din marknadsföringskunskaperna är begränsad, har jag några goda nyheter för dig – du kan lägga ut tillväxten av dina följare till en professionell Instagram-tillväxtbyra.

För en fast, månadsavgift kommer du att få fler följare på tack vare de inriktningskampanjer som utförs för din räkning av en dedikerad manager.

Du kommer fortfarande att ha full kontroll över inlägg och deras frekvens och bygga upp en relation med dina nyligen erhållna följare.

6. Utnyttja andra sociala mediekanaler

Om du har en närvaro på andra sociala medier eller en e-postlista, bör du låta dessa följare veta om din Instagram! Du har redan ägnat tid och ansträngning för att få dessa följare på andra plattformar. Använd det befintliga förhållandet för att få tidigare engagerade följare.

Låt dem veta vilket värde de får från att följa dig på Instagram genom att informera dem om de olika typerna av innehåll du publicerar i motsats till var de för närvarande följer dig. Chansen är att de är aktiva på Instagram och kommer att uppskatta ditt innehåll.

Du kan se till att dina befintliga fans vet att du är på Instagram genom att kors-posta. Plattformen har gjort det mycket enkelt att dela dina foton och videor till Facebook, Twitter och Tumblr, vilket gör det enkelt att driva dina befintliga följare på dessa webbplatser till din profil. Detta är också en smart taktik att använda om du har innehåll som du vet kommer att göra bra på flera kanaler. Det finns också data som tyder på att bilder som delas med Facebook via Instagram får mer engagemang än bilder som just publicerats direkt på Facebook.

En annan möjlig metod för att utnyttja andra sociala medier är att dela användargenererat innehåll i ditt flöde. Detta gör att du kan dela foton eller videor som skapats om eller för ditt märke av andra användare med sina egna sidor och följare. Den här metoden har fördelen att hålla din publik engagerad och ökar, enligt det digitala underrättelseföretaget L2 Inc, sannolikheten för att en Instagram-följare blir kund.

Instagram växer stadigt, och med alla dessa nya förändringar på plattformen vet du aldrig. Du kanske bara är anledningen till att någon från din befintliga publik väljer att registrera sig.

Slutsats

År 2021 har du fler alternativ på Instagram än någonsin tidigare. Men du har också mer konkurrens. Det betyder att du måste vara strategisk för var du placerar dina ansträngningar.

Spendera tid på att skapa värdefullt innehåll som du vet att din publik kommer att vilja se, men också försöka förstå hur du bäst får ditt innehåll framför den publik som vill se det mest. Du kommer inte att kunna lyckas på Instagram 2021 utan att använda de senaste funktionerna som Stories, eller genom att försumma den gamla taktiken för att hitta de perfekta hashtagsen, eller använda din webbplats, blogg och andra sociala kanaler för att driva befintliga användare till din sida.

Testade och sanna taktiker fungerar fortfarande. Men det finns också nya funktioner och fler verktyg, data och insikter för att få ut mesta möjliga av Instagram än det någonsin har varit tidigare. Låt din publik veta att du bryr dig om att skapa bra innehåll på Instagram. Skapa nytt innehåll och använd de nya funktionerna som finns tillgängliga för dig. Men försumma inte det som redan har bevisats för att locka följare till din sida.

Borta är dagarna för att bara skräp-posta de mest populära hashtagsen för enkla följare. Du måste göra din forskning och lägga lite tid på att använda de senaste inläggsformaten för att hålla publiken engagerad och upphetsad över ditt innehåll.

Lyckligtvis är du informerad om vad som finns där och exakt vad som behöver göras för att driva nya följare till din sida och för att hålla dem lyckliga och engagerande med ditt innehåll. Gör det bästa av det som finns kvar av 2021, och börja arbeta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *