Monday, February 26
Shadow

Växa följare på Instagram: En Guide för Nybörjare

Om du strävar efter att växa följare på Instagram, då är denna artikel för dig. Vare sig det är för att öka din popularitet, eller öka exponeringen för ditt företag.

Föreställ dig hur det skulle vara att välkomnas av miljontals följare i din profil varje gång du öppnar appen.

Men det är inte antalet följare som spelar roll,, det är vad det innebär att ha mycket följare. “Berömmelse”, popularitet, inflytande, auktoritet, försäljning, varumärkesmedvetenhet och mer. Oavsett vad du kanske vill översätta dessa följare till för att gynna dig – vare sig du vill ha fler kunder, eller bygga en lojal följarbas hjälper denna artikel dig att få det.

Instagram är ett fantastiskt verktyg för att nå människor från hela världen, men allt börjar med att växa anhängare på Instagram.

Att få anhängare och bygga din sida på Instagram är en konst. Men ibland kan det kännas som att växa anhängare på Instagram är någonting som presenteras som omöjligt av de människor som redan har uppnått det. Om du är som jag var när jag började med Instagram i 2014, strävar du efter att växa efterföljare på Instagram – masvis av dem, men det målet kan känna sig avlägset, för att oavsett vad du har gjort har det visats sig svårt att få mycket följare på Instagram.

Men medan några av de människor som redan har uppnått det du vill uppnå beskriver att växa följare på Instagram som  väldigt svårt, eller bara möjligt om du har berömmelse från början, är det långt ifrån sanningen.

Att växa anhängare är möjligt, men för att kunna göra det måste du använda rätt strategier och veta om de strategier som hjälper dig att växa följare på Instagram, men viktigast av allt, veta vad som hjälper dig att nå ditt mål och vad som saktar dig ner i processen.

Här är något som fascinerar mig:

Det finns massor av användare på Instagram med miljontals följare på Instagram. Det finns ännu fler användare med hundratusentals följare på Instagram.

Det innebär att receptet för att växa dina Instagram-anhängare redan är bemästrat. Människor har redan räknat ut det. Men här är det som blir intressant:

Trots detta finns det faktiskt väldigt få guider där ute om hur du kan växa Instagram som går igenom en stegvis process av de viktigaste delarna du behöver veta för att växa följare under hela resan – från början till slutet.

Lyckligtvis är jag inte en person som bara skriver om saker och har aldrig gjort dem själv.

Faktum är att jag har byggt totalt 1 miljoner följare på Instagram över ett antal konton, med det största kontot med några hundra tusen följare.

Därför anser jag mig själv kunnig och erfaren nog att ta dig igenom den här resan och dela några av de hemligheter jag har lärt mig genom åren som gör störst påverkan när det gäller växa anhängare på Instagram.

Låt oss börja!

1. Sätt upp ditt konto

Innan vi kommer in i “taktiken” för att växa anhängare på Instagram, måste du konfigurera och sätta upp ditt Instagram-konto först

Jag antar att du redan har skapat ett konto, så låt oss titta på hur du konfigurerar ditt konto till perfektion för att maximera din förmåga att växa dina följare på Instagram.  Din profil och ditt konto utgör grunden för din Instagram-framgång. Försök att inte ta några genvägar, för om din grund är instabilt kommer resten av konstruktionen att falla också.

Starbucks Instagram

Användarnamn

Ditt användarnamn är faktiskt ganska viktigt på Instagram och kan faktiskt ha en stor inverkan på hur bra du kan växa följare på Instagram.

Den viktigaste delen är att du väljer ett namn som är lätt att stava och söka efter och inte innehåller många prickar, understreck eller siffror.

Gör ditt användarnamn så enkelt och minnesvärt som möjligt eftersom det gör det lättare för andra att hitta dig.

För det andra vill du skriva en bio och en beskrivning som lockar människor, tar sitt intresse och övertygar dem att stanna och börjar slutligen följa dig.

Här är några väldigt hjälpsamma tips när du skriver en bra bio på Instagram:

1: Ditt namn

Människor ska snabbt kunna se vem kontona tillhör. Om du har ett företagskonto ska du ha ditt företagsnamn i din profil.

2: Din länk (hemsida)

Att ha en länk i din bio hjälper dig att se mer professionell ut, men viktigast kommer det att ge publiken och profilbesökaren ett visst kontext till vem du är, vad du gör och vad du handlar om. Oavsett om du är ett företag, borde du ha en länk som har något att göra med dig.

Om du inte har någon länk att dela med din målgrupp måste du hoppa över det här steget. Det är bättre att inte ha en länk än att länka till en webbplats som du inte har något att göra med, till exempel “Instagram.com”

3: Din biografi

Din bio är platsen i din Instagram-profil som fungerar som din beskrivning. När du skriver din bio är den viktigaste delen att du berättar för vem du är. Du borde göra det både om du har ett personligt konto eller ett företagskonto. Att skriva vem du är och vad du gör gör det möjligt för personer som aldrig har hört talas om dig för att omedelbart kunna veta, och sedan bestämma om du ska vara intressant nog för att börja följa.

I din bio bör du vara personlig. Personlig är bra eftersom det visar att du är mänsklig och gör det lättare för människor att resonera och relatera med dig. För att du ska sticka ut från publiken och få din målgrupp att resonera med dig, ännu mer, se till att du inkluderar lite humor i din profil. Denna humor bör anpassas till ditt varumärkes personlighet och varumärkesröst, och detta är fallet vare sig du är en affär eller en vanlig person som vill bygga ditt inflytande och popularitet.

Instagram biography

4: Kontaktinformation

Folk kanske vill kontakta dig och du bör göra det enkelt för dem att göra det. Ha ditt email i din bio så att folk enkelt kan hitta det utan att behöva söka hela webben. Vem vet, det kan finnas människor som vill samarbeta och samarbeta med dig och komma med oemotståndliga erbjudanden. Med andra ord, om du har dina kontaktuppgifter synliga kommer du med största sannolikhet att få fler företagsförfrågningar.

Det bästa är att med Instagram-konton, har du nu tillgång till “call to action” -knappar i din profil. Vad är call-to-action-knappar?

Innan CTA-knapparna, måste du inkludera all information i din bio, och eftersom det finns en gräns för hur många tecken du kan ha i din bio, inklusive e-post, telefonnummer osv. Uppenbarligen tog upp mycket utrymme, förhindrande människor från att skriva bra bios.

Åtkomstknapparna å andra sidan placeras under bio, precis ovanför flödet i din profil, och dessa knappar innehåller också länkar, så när någon klickar på dem, blir de omdirigerade direkt till kontaktmetoden , huruvida det är att ringa, e-post eller besöka se riktningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *