Friday, June 14
Shadow

Så Här Analyserar du ditt Instagram-konto och Förbättrar Dina Resultat

På Instagram finns det många sätt att analysera ditt Instagram-konto, och det finns många olika saker att analysera. Som ett företag är det särskilt viktigt att analysera ditt Instagram-konto eftersom det kan ge dig bra insikter om hur du utför på Instagram, vilka resultat du genererar och vad du kan göra för att förbättra.

Många väljer att inte analysera sitt Instagram-konto på grund av det enkla faktumet att de inte vet hur man gör det. Men med så många verktyg och sätt att gå på att analysera ditt Instagram-konto finns det ingen anledning till varför du inte borde göra det.

I den här artikeln går jag igenom alla sätt på vilka du kan analysera dina Instagram-konton på, så du kan generera bättre marknadsresultat och prestera bättre på plattformen.

Hur analyserar du ditt Instagram-konto

Att analysera ditt Instagram-konto är viktigt för någon typ av förbättring. Oavsett vad det är du gör. Genom att analysera ditt Instagram-konto kan du lära dig mer om din strategi – vad som fungerar och vad som inte gör, och vad dina följare gillar och vad de inte tycker om. Det finns så många saker att utvärdera och mäta, så det kan bli lite överväldigande att veta var man ska börja. Men när du vet vad du ska leta efter är det ganska lätt att hitta.

Genom att få en bättre förståelse för din sida kan du anpassa vad du har lärt dig för att göra ditt engagemang bättre och förstå hur du kan förbättra och öka din sida ännu mer. I den här artikeln ska jag lära dig hur du analyserar ditt Instagram-konto för att öka dina resultat.

Tredjepartsprogram

Detta är det vanligaste (och enda sättet) att analysera din Instagram-sida innan Instagram kom ut med sin Insights-analysfunktion, men mer om det senare. Det finns en hel massa insiktstillämpningar som du kan använda för att få en bättre förståelse för din sidors prestanda, och det finns förstås de som är extremt effektiva och ger dig bra insikter och rik, detaljerad information. En del kostar, vissa är gratis

De flesta apperna ger en översikt över saker som nya följare eller populäraste medier. Den vanligaste informationen du kommer att få från Instagram analytics apps från tredje part är:

 • Nya följare
 • Förlorade anhängare
 • Användare som inte följer dig tillbaka
 • Följare att du inte följer tillbaka
 • Ghost-anhängare (människor som aldrig har förlovat sig med din sida men följer dig)
  Andra vanliga mätvärden är:

 

 • intryck

När Instagram lanserade sitt eget analysverktyg som byggdes in i appen minskade de behovet av att använda verktyg från tredje part för att få tillgång till viktigaste Instagram-information om deras sida och deras prestanda. Varför skulle folk använda program från tredje part som kostade pengar när de kan använda en inbyggd funktion i Instagram-appen som är helt fri?

När Instagram Insights lanserades, erbjöd den insikter i ett antal mätvärden, men sedan dess har ett antal viktiga mätvärden som presenterar värdefull insikt och information också introducerats, vilket har gjort funktionen och verktyget ännu mer värdefullt och ännu mer konkurrenskraftig med Instagram-appar från tredje part eftersom det inte finns några saker som dessa appar berättar om Instagrams eget verktyg inte.

Iconosquare

Iconosquare är en av de mest populära tredjepartsprogrammen som ger dig detaljerad insikt i ditt Instagram-konto. Skrivbordsapplikationen ger både hög nivå och djup analys, några exempel är det totala antalet mottagna matcher, den genomsnittliga antalet gillar / kommentarer per foto, din följdtillväxt och mycket mer.

InstaFollow

InstaFollow är en app som är tillgänglig på både IOS och Android. Appen ger insikt framför allt om din följeslagare.

När du har laddat ner appen kan du använda följande funktioner:

 • Se efterföljare som du inte följer tillbaka
 • Hitta användare som du följer som inte följer dig tillbaka
 • Spåra nya följare och följare
 • Följ och avfölja användarna med en enkel knapp i appen

Appar som dessa är ett bra sätt att få en bättre förståelse för dina anhängare och för att lära dig hur du kan öka följande. De är mycket användbara för att hjälpa dig att analysera ditt Instagram-konto, eftersom du kanske vet att några av dessa funktioner är saker du inte kan göra med Instagram-appen ensam.

SimplyMeasured

Denna applikation fokuserar på att ge en sammanfattning av ditt Instagram-konto så att du kan se resultaten från Instagram-sidan (om du till exempel ska visa ditt lag eller chef de resultat du har skapat på sociala medier. Bäst av allt är att SimplyMeasured är GRATIS!

Webbservicen är tillgänglig för konton med upp till 25 000 följare. Från och med då får du en inblick i allt från genomsnittligt engagemang per bild, sökordsanalys för kommentarer, mest aktiva följare, den bästa tiden att skicka för att få mest engagemang och mycket mer!

Här är ett antal andra tredjepartsprogram du kan kolla också:

 • Sprout Social
 • Nyckelhål
 • SquareLovin
 • Minter.io
 • Picture.io Influence Score
 • SocialRank

Analysera ditt Instagram-konto: Instagram-analys

Det här är det mest använda verktyget för att analysera ditt Instagram-konto. Kanske inte det mest djupgående och insiktsfulla verktyget, trots att det har blivit mer användbart och detaljerat för varje år och med varje ny uppdatering, men det är otvivelaktigt det mest populära Analytics-verktyget för Instagram. Det är förstås kanske inte så konstigt med tanke på att det är ett inbyggt verktyg som kan användas utan problem eftersom det är integrerat i appen.

Det finns flera anledningar att Instagram introducerade analysfunktionen i appen.

Först tjänar Instagram sina pengar från företag. Det finansieras av annonser, och annonserna betalas av företag och varumärken som marknadsför sina produkter på plattformarna. Som sådan var insynsfunktionen ett försök att göra appen vänligare mot företag och göra jobbet för marknadsförare och andra som arbetar med social media-marknadsföring lättare, och viktigast av allt gör det lättare att mäta och utvärdera resultat.

Om du också tittar på de olika funktioner som Instagram har introducerat under åren är det uppenbart att Instagram vill att användarna ska stanna kvar på sin app. Det här är förstås inget konstigt. Saken är, om folk går ut och använder tredje part apps, det berättar Instagram att appen är ofullständig, och det här är inte något du vill ha, eller hur? En ofullständig app.

När människor använder verktyg från tredje part måste de lämna Instagram-appen, och det betyder att Instagram förlorar pengar eftersom de uppenbarligen vill att så många som möjligt ska kunna använda appen så mycket som möjligt.

Initialt gav Instagram Analytics bara information om saker som räckvidd, följare, engagemang etc. men nu har det blivit ett mycket kraftfullt verktyg som hjälper dig att analysera ditt Instagram-konto otroligt effektivt.

Med Instagram Insights kan du se följande information:

 • Gillar
 • kommentarer
 • Sparat: Antalet unika konton som sparade ditt inlägg
 • Profilbesök.
 • Följer.
 • Webbplatsklick.
 • Nå.
 • Intryck.
 • Berättelser visningar.
 • Berättelser nå.
 • Berättelser Peka framåt.
 • Kranar tillbaka
 • Svar.
 • Torka bort.
 • Utgångar.

Och mycket mera…

Hur analyserar du informationen från ditt Instagram-konto

Okej, så du har nu sätt att få tillgång till värdefull nyckelinformation om din sida och dess prestanda, men vad ska du göra med den informationen?

Du vill självklart inte bara analysera ditt konto och bara lämna det vid det.

Nu när du har tagit bort denna viktiga information, vill du använda den för att förbättra och i slutändan generera bättre marknadsresultat. Låter rimligt, eller hur?

Tja, först bör du göra det vanligt att utvärdera varje kampanj på Instagram efter att du har kört den. Men innan du kör det måste du också sätta upp mål. Genom att göra detta kan du utvärdera om du nått dina mål. Självklart är de mätvärden du bör fokusera på vid första hand de mätvärden som du har mål för att generera resultat inom. Vad betyder det här? Det betyder att om ditt mål är att generera trafik med Instagram, så är trafikmätet uppenbarligen den viktigaste metriska du bör fokusera på. När du har gjort det kan du gå vidare till andra mätvärden om du vill.

Här är några mätvärden som är värdefulla att hålla koll på när man mäter och utvärderar resultat:

Follower tillväxt

Det här är något du kan få information om både inuti tredjepartsprogram och inuti Instagrams egna analyser. Om ditt mål är att växa dina anhängare på Instagram, så är det självklart en metrisk du vill hålla koll på.

Webbplats trafik

Medan Instagram inte är känt för att vara den första plattformen för körning av trafik, med rätt tillvägagångssätt och metoder, är det mycket väl möjligt att få stor trafik från Instagram. Både inuti din profilanalys och Inside Stories kan du se hur mycket trafik du har genererat.

Total räckvidd

Reach är en mycket relevant mätning för marknadsförare. Självklart vill du veta det totala antalet personer du har nått, och med Insights kan du se hur många personer du nått med enskilda inlägg, samt med din profil.

Engagemang

Instagram är en social media-plattform, och det betyder att det sätt på vilket du bäst lyckas med framgång är att engagera dig och interagera med din publik. Engagemangshastighet är oerhört viktigt på Instagram eftersom du vill att din publik ska vara förlovad och intresserad av ditt varumärke och vad du delar. Som sådant, om ditt mål är att använda Instagram som ett relationsverktyg för att bygga bättre och starkare relationer med din publik, är engagemangsmetri en viktig för att analysera ditt Instagram-konto.

Slutsats

Det finns massor av mätvärden att mäta på Instagram, och inställning av mål är det första steget att mäta resultat. Instagram är en social media-plattform som handlar om engagemang, och de bästa resultaten genereras inte genom att försöka sälja aktivt på plattformen utan snarare använda den som ett relationsverktyg för att stärka dina kundrelationer och öka din kundlojalitet.

Den viktigaste delen är dock att du gör det till en central del av din Instagram-strategi för att konsekvent och regelbundet mäta och analysera ditt Instagram-konto. Om du aldrig mäter resultat vet du aldrig vad som fungerade och vad som inte gjorde, och om du inte vet hur du utför det blir det omöjligt för dig att någonsin förbättra dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *