Wednesday, February 1
Shadow

Instagram Marknadsföring: 30 Tips for att Lyckas med Marknadsföring på Instagram

Vill du öka dina Instagram-marknadsresultat, växa dina följare, öka engagemang och stärka din närvaro på plattformen?

Bra.

Då är du på rätt ställe.

Instagram är en oerhört kraftfull marknadsföringskälla, men dess sanna krafter kan bara ses när du har en stark strategi och gör alla de rätta åtgärderna för att uppnå goda marknadsföringsresultat. I den här artikeln kommer jag därför att presentera dig med 30 effektiva och testade Instagram tips som kommer hjälpa dig bli bättre på Instagram marknadsföring, och sälja mer på Instagram. Alla dessa metoder är beprövade av mig, och har hjälpt mig att växa över 1 miljon följare på plattformen.

Låt oss komma igång!

1. Använd alltid hashtags

Det känns som om denna punkt upprepas om och om igen, men det beror på att det är så viktigt för Instagram tillväxt, räckvidd och exponering.

Hashtags är en viktig punkt och strategy för ditt Instagram-konto, och om du inte implementerar dem så går du miste om en enorm outnyttjad potential.

Många människor menar att man ska använda “de mest populära hashtagsen” med argumentet att dessa är hashtags som är mest populära, vilket gör att du når fler människor.

Detta låter rimligt,  men det är inte sant i praktiken.

Med hashtags gäller kvalité före kvantitet.

När du väljer hashtags bör du bara använda hashtags som är relevanta för din nisch. Förutom “De mest populära hashtagsen”, lockar taggar som är relevanta för din nisch bara människor från din målgrupp. De populära hashtagsen lockar mestadels spamanvändare, bottar och personer som inte har intresse för dig eller din sida.

Hur många hashtags ska du använda?

Det maximala antalet hashtags du kan använda är 30, så varför inte använda alla?

Jag rekommenderar personligen alltid att använda dem alla, för det är det som jag har funnit vara mest effektivt.

Enligt en studie från Socialfresh genererar 7 hashtags mest engagemang på Instagram.

Men om du tänker på det, är det bättre att använda mer hashtags.

Genom att använda 30 istället för 7 kan du få ditt inlägg visat på 23 ytterligare ställen!

Jag tackar inte nej till mer exponering, och det är exact det hashtags gör.

Du vill öka dina Instagram marknadsföringsresultat. Och hashtags hjälper dig att göra det på ett mycket effektivt sätt.

2. Dela användargenererat innehåll

På engelska UGC eller user generated content är innehåll som är skapat av dina fans och följare.

Leta efter personer som nämner och pratar om ditt varumärke och dela deras innehåll. Som ett varumärke som säljer fysiska produkter är detta extremt viktigt eftersom det ger massor av fri exponering att uppmuntra dina kunder att dela dina produkter.

När du delar innehållet uppmuntrar du dina kunder att dela innehållet i sina produkter eller ditt varumärke, vilket inte bara fungerar som en fri exponering, det kommer också att fungera som en mycket effektiv peer-to-peer-rekommendation. Med tanke på att konsumenterna är mer benägna att lita på influencers än varumärkesinnehåll, är det lätt att förstå hur effektiv användning av din publik som marknadsföringskällor verkligen är.

Vi har också statistiken på vår sida för att bevisa det. I själva verket litar 92 procent av konsumenterna på rekommendationer från andra, även personer som de inte vet, över varumärkesinnehåll

Många av de stora varumärkena kan ses dela användargenererat innehåll på Instagram – och det beror på att det fungerar. Det gör deras publik mer engagerade, och det har en helt annan grad av förtroende.

Klockmärket Daniel Wellington har lärt sig vikten av detta och delar nu en användargenererad bild varje dag för att öka engagemanget och uppmuntra andra att dela bilder av dem som bär sina klockor.

user-generated content Instagram

Dessutom har deras hashtag #DWpickoftheday lyckats samla 39.644 inlägg!

Instagram branded hashtag

Det är massor av gratis exponering !!

3. Använd platstjänster på dina inlägg

Geolocation är den plats som du taggar ditt inlägg med. Mer exakt, ”checkar in” ditt inlägg till.

Om du till exempel har tagit ditt foto i New York vill du ange geotaget för det här inlägget till New York.

Enkelt!

När du använder geotags utnyttjar du en annan plats där du kan få ditt innehåll att ses. Det betyder 31 platser inklusive 30 hashtags där ditt inlägg kommer att synas för icke-efterföljare. Statistik har funnit att 79% mer engagemang än de utan, så självklart, vill du dra nytta av det.

4. Skapa en personlig hashtag

Nästan alla märken som tar marknadsföring av sociala medier och i synnerhet Instagram marknadsföring seriöst har en så kallad personlig hashtag.

En personlig hashtag har mycket gemensamt med punkt nummer 2.

Det beror på att det bästa sättet att varumärkena uppmuntrar kunder att dela innehåll relaterat till varumärket är att skapa en personlig hashtag.

Det finns en hel konst bakom en personlig hashtag – och många delar som går in på att skapa en framgångsrik. För att lära dig allt om det kan du läsa hur man skapar en lyckad personlig hashtag, men i den här artikeln går vi över den viktigaste delen av en hashtag.

När du har en personlig hashtag bygger du upp ett samhälle som människor vill vara en del av. Det innebär att du automatiskt börjar få mer dragkraft och fler som börjar dela innehåll!

Titta bara på hur många inlägg några märken som har skapat en märkt hashtag har kunnat generera:

Tänk bara på exponeringen det betyder för varumärket. När någon ser sin hashtag blir de nyfikna på hashtagen och dess innebörd, och de klickar naturligtvis på det och kan inte låta bli att upptäcka varumärkets Instagram sida.

Instagram location tagging
Source: SproutSocial

5. Engagera med personer i din bransch

Att engagera med människor i din bransch är enligt min mening ett av de mest effektiva sätten att växa dina anhängare och upptäckas av potentiella kunder.

Gilla, kommentera och engagera sig med sina inlägg för att bli upptäckt av dem. När du gör det blir de medvetna om ditt varumärke och varumärkeskännedom är det första steget att generera en försäljning.

Om folk inte känner till ditt varumärke, hur kan de köpa från dig?

Var hittar man människor att engagera sig med?

Instagram har för närvarande mer än en miljard aktiva användare, så att hitta människor är inte en stor utmaning.

Det som verkligen betyder något är att hitta personer som är intresserade av din bransch. Inte bara någon, för om du engagerar med dem, kommer de vara mycket mindre benägna att finna ditt varumärke tilltalande.

Istället för att bara engagera sig med någon, är hashtags bra för att hitta personer i din bransch som sannolikt kommer att tycka om ditt varumärke. Gå till hashtags och sök efter ett nyckelord som är relevant för din nisch. Om du säljer fotbollsutrustning, varför inte söka efter fotboll.

Det fantasise med Instagrams hashtag-sökning är att de nu rekommenderar hashtags baserat på vad du letade efter så att du kan fortsätta gräva djupt in i hashtags världen.

Instagram hashtags

Instagram marknadsföring: hur du engagerar folk

När du engagerar med människor kan du antingen följa, ”gilla”, eller kommentera dem och deras inlägg. 

Följ inte med avsikt att avfölja. Medan den här metoden fungerar (tro det eller inte), är det inte uppskattat, och människor kan få ett dåligt intryck av ditt varumärke.

Lämna en omtänksam kommentar som är äkta. Det finns gott om robotar och bottar som använder plattformen, och du vill inte att din kommentar ska misstas som en botkommentar. Se till att din kommentar är äkta och kommenterar något från inlägget.

Också, varför inte kasta in några gilla markeringar för att öka synligheten ytterligare?

6. Samarbeta med influencers

Influencer marknadsföring är oerhört kraftfull för varumärken. Titta bara på den statistik som den kan generera. De är faktiskt ganska anmärkningsvärda.

Influencer marknadsföringsinnehåll ger 11X högre avkastning än traditionella former av digital marknadsföring.

 • 74% av människor vänder sig till sociala nätverk för vägledning om köpbeslut.
 • 49% av befolkningen säger att de är beroende av rekommendationer från influencers när de fattar köpbeslut.
 • Beroende på dina marknadsföringsmål kan influenser marknadsföring göra mycket av dig. Det kan hjälpa till att öka dina Instagram-anhängare och stärka din närvaro på plattformen, det kan öka varumärkeskännedom och generera trafik, och det kan generera massor av försäljning.

Faktum är att en studie visade att varumärken får $ 6,85 i intjänat medievärde för varje $ 1,00 betalat media.

För att få bra resultat är det viktigt att du bara arbetar med influenser som är relevanta för ditt varumärke och influencers som har ett högt engagemang. Följande räkning är minst viktigt, så låt dig inte bli lurad av ett stort antal anhängare eftersom det bara kunde vara fackat med botföljare.

Du kan använda Veloce influencer katalog för att hitta influencers som passar ditt varumärkes behov inom några sekunder. Välj bara de kriterier som är relevanta för dig och klicka på sök. Alla influencers är noggrant handplockade, vilket garanterar inga falska anhängare, och bara personer med stort engagemang i sökresultaten.

VeloceNetwork.com

7. Ordna en giveaway

Alla älskar gratis grejer, eller hur?

Så varför inte dra nytta av det?

Den gyllene regeln om uppköp på sociala medier är följande: Ju bättre pris du har desto mer tävlande får du.

Men som ett varumärke är det bästa att alltid ge bort en produkt av din. Beroende på vad du säljer är det oftast den enklaste metoden att köra en giveaway, och också mest prisvärd.

Återigen, om du säljer bilar kanske det inte är en bra idé – eller kanske det.

När du ger bort dina egna produkter ritar du intresse runt dem, och chansen är att du genererar en viss försäljning som en följd av giveaway med en gång.

Instagram giveaway

Några allmänna (och viktiga) riktlinjer för att driva en framgångsrik Instagram-tävling är:

 • Gör reglerna tydliga
 • Var tydlig om priset
 • Låt folk veta när tävlingen slutar
 • Utforma en giveaway bild för att uppmärksamma
 • Du kanske tror att det är tillräckligt att bara lägga in en slumpmässig bild, skriv sedan all nödvändig information i din bildtext, men det är inte så. Du hittar mycket mer framgång genom att skapa en giveaway bild som den nedan.

Inte alla läser Instagram-texter, och kan bara bläddra förbi din. Hur kunde de kanske veta om din giveaway då? Skapa en tilltalande bild som tydligt anger “Giveaway”, och ta sedan med alla nödvändiga steg för att gå med.

8. Lägg tonvikten på dina bildtexter

Många företag underskattar vikten av Instagram-bildtexter och skriver dem i sista sekund, men samtidigt som det är sant att innehållet själv är viktigare än bildtexten betyder det inte att bildtexten är oviktig. Faktum är att bildtexten kan hjälpa människor att stanna längre på ditt inlägg och inte bläddra förbi det efter en sekund.

Att ha en tilltalande bildtext som gnistor din publiks intresse har två fördelar. Först av allt, Instagrams algoritm som bestämmer vad du får se i ditt flöde tittar på hur länge du tittar på inlägg. Ju längre du tittar på ett inlägg, desto mer relevant är inlägget till dig – i Instagrams ögon.

Instagram captions

För det andra hjälper din bildtext till att komplettera din bild och lägga till kontext för det. Om den skrivs ordentligt innehåller den också text som kan hjälpa dig att driva mer försäljning och göra omvandlingar, till exempel kraftfull uppringning till handlingar. Om du inte använder bildtexten för det, kommer du att sakna ett viktigt tillfälle att påverka din publik.

9. Dela ljusare bilder

Ljusbilder ger 24% bättre än mörka bilder. Genom att helt enkelt öka ljusstyrkan i ditt inlägg kan du få ett högre engagemang och nå fler människor.

Tack och lov behöver du inte ladda ner photoshop, redigera bilden där, spara den, skicka den till din telefon och ladda upp den.

Instagram photo editor

Med Instagrams inbyggda bildredigeringsverktyg kan du redigera dina bilder ganska mycket. Men för närvarande håller vi bara med ljusstyrkan.

För att öka ljusstyrkan, tryck på knappen för att dela och tryck sedan på “Redigera” -knappen längst ned till höger.

Tryck “Brightness”

Öka ljusstyrkan till en passande nivå.

10. Använd Instagram som ett kundserviceverktyg

Studier gjorda av Institutet för kundtjänst avslöjar att 1 av var tredje kunden vänder sig till sociala medier för att söka råd eller kommunicera med ett företag. Det är ganska stort antal, och det här visar bara att det finns en en förändring som sker i kundservicen.

Kunder går numera  från de gamla kundtjänstverktygen som Telefon och E-post och flyttar till sociala medier istället.

Om du inte använder sociala medier för att möta dina kunders krav, missar du stora möjligheter att visa att din kundservice är bäst, och bygga relationer med din kund.

Genom att visa din publik att du är öppen för att hantera kundservicefrågor på Instagram kan du locka potentiella kunder och sprida medvetenhet om din Instagram-närvaro.

11. Reagera på dina kommentarer

Om folk tar sig tid att kommentera ditt inlägg, förväntar de sig ett svar.

Inte bara kommer att lyssna på våra kunders kommentarer, då tar du tid att svara på dem så att de fortsätter att posta, det kommer också att visa dem att du bryr dig och att du värdesätter dem.

Genom att engagera sig med människor regelbundet (kommentarsektion är en plats) kan du bygga upp äkta relationer med din målgrupp, vilket kommer att leda till marknadsföring på marknaden, på grund av det stora intrycket de har fått av ditt varumärke .

12. Bli personlig med live video

Live video är ett bra sätt att bygga en djupare kontakt med din publik i realtid.

Kör Q & As, dela ”behind the scenes” video på ditt kontor, introducera dina lagmedlemmar och så vidare.

När du delar innehåll med live video, gör det det så mycket mer engagerande för människor, eftersom du kan läsa deras kommentarer direkt på platsen – även om de är hundratusentals mil bort.

Det blir tydligare för människor – och skillnaden mellan dig och din publik minskas betydligt.

Sist men inte minst, hjälper Live video att sätta ett ansikte i ditt varumärke. Ingen gillar att prata med en snygg logotyp och ett varumärke. Folk vill prata med riktiga människor, och de vill veta vem de pratar med.

13. Använd Stories

Instagram Stories har blivit väldigt populärt under senare tid.

I augusti 2017 hade Instagram Stories 250 miljoner dagliga användare jämfört med Snapchats 166 miljoner.

Instagram Stories

Berättelser är ett bra sätt att dela “på plats” innehåll som engagerar människor. Dina berättelser behöver inte poleras till perfektion som dina Instagram-inlägg, istället kan de bara engagera videor eller foton som får folk att engagera sig.

Det fantastiska med Stories är att efter 24 timmar försvinner din historia, vilket innebär att du alltid har nytt innehåll. Öppningsfrekvensen är också relativt hög, så du får många människor att se dem.

14. Lär känna din publik

Det är för din följare och din publik som du delar innehåll, så självklart är det viktigt att lära känna dem. Detta för att veta vilken typ av innehåll du ska dela och hur du kan prata med dem på ett mer engagerande sätt.

En Instagramprofil kan berätta mycket om en person. Faktum är att vissa människor dokumenterar hela sitt liv på Instagram. Genom att ta dig tid att titta på några instagram konton varje dag börjar du snart se trender i vilken typ av människor du lockar.

Genom att lära vem dina anhängare, kan du få värdefull information som du sedan kan inkorporera i din Instagram marknadsföring strategi. Om du till exempel märker att alla dina anhängare är fotbollsfans, kan det vara en klok idé att dela någonting som är fotbollsrelaterat.

15. Lär dig från dina äldre inlägg

Detta är ett annat sätt att lära känna din publik.

Men den här gången ser du bara hur bra dina inlägg fungerar och dra slutsatser av det.

16. Belöna dina följare

Dina följare har följt och stött dig ett tag.

Nu då?

Hur ser du till att du följer din sida och engagerar dig med ditt varumärke?

Att belöna dina anhängare är ett bra sätt att få dem att fortsätta att följa ditt varumärke, och det finns flera sätt att göra det.

Visste du att 58,8% följer ett varumärke eftersom de är intresserade av kampanjer i form av rabatter och specialerbjudanden?

Så ge det till dem!

När du delar ut kuponger och rabatter kan du göra det på ett antal sätt som också kommer att gynna dig.

 • Skicka rabattkoder till det första X-antalet personer som gillar ditt inlägg
 • Skicka rabattkod till de personer som taggar sin vän i ditt inlägg
 • Ge en 2 till 1 affär till någon som ropar ut ditt varumärke

Det finns bokstavligen hundratals sätt att göra Instagram marknadsföring på detta sätt roligare, och bara din fantasi sätter gränserna.

17.Lägg ut rätt antal inlägg

Överväldiga inte din publik genom att posta otaliga inlägg per dag. Du vill inte fyllda deras flöde, för tt då kommer de följaktligen sluta att följa dig.

Bortsett från de “bästa tiderna” som du borde dela dina inlägg med, är statistiken mycket mer överens om det ”bästa antalet inlägg” du borde posta dagligen på Instagram.

How often should you post on Instagram
Source

Buffer har funnit att 2 inlägg per dag är det bästa numret på Instagram. Medan statistiken varierar mellan 1-3 inlägg per dag är det bästa att experimentera med dessa nummer och se vad dina efterföljare föredrar.

18. Lär dig när dina anhängare är mest aktiva

Innan introduktionen av Instagrams algoritm som nu bestämmer vilket innehåll som visas i folks tidslinje var tiden du delade dina inlägg av ytterst viktigt för ett optimalt engagemang.

Men eftersom det kronologiska flödet ändrats till algoritm, betyder det att inläggen i ditt flöde inte längre visas i ditt flöde baserat på den tid de publicerades. De är nu istället baserade på relevans.

Åtminstone, vad Instagrams algoritm anser är relevans för dig.

Det faktum att Instagram  innehåll visades i kronologisk ordning innebar att folk studerade på när publiken var mest aktiv så att när de flesta av deras anhängare var online kunde de dela inlägg, så att deras inlägg hamnade i toppen hos de flesta personers flöde.

Nu är det annorlunda, dock. På grund av algoritmen kan innehållet som publicerades för 24 timmar sedan, eller till och med flera dagar sedan, hamna högst upp i ditt flöde när du loggar in. Som du antagligen har gissat, är det inte så viktigt att du gör ditt inlägg bara för att det finns en ny algoritm, men det betyder inte att du helt bör försumma de tider du delar innehåll på.

Haken är…

Okej. Vi vet att tiden vi lägger ut innehåll är inte så viktiga längre.

Men bara för att klargöra betyder det inte att det borde ignoreras helt, men titta bara på ditt flöde och hur innehållet visas!

Det blir mycket tydligt att innehåll som lagts upp för några sekunder sedan ändå fortfarande kan hamna långt ner på ditt flöde.

Vad du borde göra istället för att titta på de tider du skickar är att titta på de dagar som din publik är aktiv.

Det är inte så exakt längre med timmarna du lägger ut inlägg, men dagarna kan fortfarande påverka det engagemang du får på dina inlägg. Om du har konverterat ditt konto till ett företagskonto har du nu tillgång till Instagram Insights. Här kan du få insikter på vilka dagar din publik besöker Instagram mest, och även vilka timmar de besöker plattformen.

19. Utnyttja kraften i video

Video är extremt kraftfull på Instagram. Faktum är att genom att dela videor kan du få mycket mer engagemang än om du skickar bilder.

Videor erbjuder dig möjlighet att dela mer information och få din publik att stanna längre med ditt inlägg – vilket ger indikationer på Instagrams algoritm att dina inlägg är relevanta för dem.

20. Tagga personer i dina bilder

Du kan tagga upp till 20 personer i varje enskilt inlägg, utom videor.

När du taggar någon, kommer de inte bara att få ett meddelande, men ditt inlägg kommer att vara synligt för alla som klickar på “Taggad in” -knappen i sin profil.

Tag users on Instagram

Om du taggar någon är chansen, de kommer att tycka om och engagera dig med ditt inlägg. När de gör det kommer ditt inlägg också att visas i avsnittet “Senaste aktivitet” till deras anhängare.

När du taggar, vill du inte märka bara någon. Du bör helst märka personer som du tidigare har förlovat med eftersom det här är människor som mest sannolikt kommer att engagera dig med ditt varumärke.

Du kan också tagga potentiella kunder som du försöker konvertera, eftersom du på så sätt visar att du tycker om dem och värderar dem, samtidigt som de påminner om ditt varumärke regelbundet.

21. Delta i trender i din bransch

Sociala medie trender sker hela tiden, och hoppar du på dem och bidrar på ett roligt sätt kan hjälpa dig att få mycket dragkraft. För Instagram marknadsföring är detta något väldigt effektivt.

Det finns både händelser och trender.

Trenderna är mer kortlivade och är bara populära under en tidsperiod och dör sedan ut.

Händelser är återkommande händelser, och på sociala medier är de ofta relaterade till olika hashtag-händelser.

Sprout Social har sammanställt en hel kalender för året som ger upp alla hashtag “helgdagar” och “händelser” under året i den officiella hashtagkalendern. Jag lovar dig, du kommer bli förvånad över hur många det faktiskt är.

https://sproutsocial.com/insights/national-days/

Ta en titt på kalendern och se om du kan hitta några som passar dig. Hoppa inte bara på alla trender du kan, för det kan eventuellt skada ditt varumärke. I stället går det bara med dem som anpassar sig till ditt varumärkes värderingar och de som din publik kommer att hitta intressanta.

22. Optimera din profil

Din profil är det första som folk kommer att se när du kommer över ditt varumärke på Instagram, och självklart vill du göra ditt varumärke så tilltalande som möjligt.

Använd en professionell profilbild. Som ett varumärke är det bästa att ha din logotyp (och använd den över alla dina sociala plattformar) eftersom detta kommer att låta folk associera din logga med ditt företag.

Inkludera en länk till din webbplats. Enligt Instagram gör det att din sida ser mer trovärdig ut, plus att det hjälper till att driva trafik till din webbplats.

Skriv en tilltalande bio. Inkludera all nödvändig information samtidigt som det gör det tilltalande och intressant för de som läser det. Om det passar ditt varumärke kan du även inkludera ett roligt skämt som visar din personlighet.

23. Visa dina produkter på rätt sätt

Självklart använder du Instagram för marknadsföring så det är förståeligt att du vill marknadsföra dina produkter så mycket som möjligt.

Men vad du än gör, sälj inte för mycket och för aktivt. Det är inte så du jobbar med Instagram marknadsföring. Detta kommer bara att skrämma bort dina anhängare. Sanningen är att de följer inte dig eftersom de vill  bli matade med annonser.

Why people follow a brand on social media
Source: Sproutsocial

Här är de främsta anledningarna till att människor väljer att följa varumärken på sociala medier:

Faktum är att du faktiskt kan få bättre resultat genom att främja mindre.

Om du kan integrera dina produkter på ett sömlöst sätt så att det inte verkar som marknadsföring – bra för dig!

Om så är fallet kan du lägga upp mer kampanjinnehåll utan att det verkligen verkar som kampanjer.

24. Cross-promote

Om du är aktiv på andra sociala plattformar, varför inte ta en minut för att låta folk veta att du också finns på Instagram?

Cross promoting social media

Om folk tycker om ditt varumärke och innehållet du delar på andra plattformar, finns det en chans att de kommer att njuta av vad du delar på Instagram också.

En enkel “Följ oss på Instagram också” är tillräckligt för att låta folk veta att du ska hittas på plattformen.

25. Gilla kommentarer

I november 2017 började Instagram att rulla ut en funktion som låter dig gilla andra människors kommentarer genom att trycka på en hjärtikonikoll bredvid den.

Liksom kommentarer är ett annat sätt att engagera dig med din publik istället för att följa dem eller kommentera / gilla deras inlägg.

Gilla kommentarer på Instagram

När du gillar deras kommentar får de fortfarande ett meddelande, vilket gör att de blir medvetna om ditt varumärke, vilket kan leda till att de börjar följa dig.

Eftersom du inte kan söka efter kommentarer att likna med hashtags behöver du ett annat sätt att hitta kommentarer som har gjorts av personer som är relevanta för din nisch.

Ett tips är att besöka dina konkurrenter och sedan som de kommentarer de fått på sina inlägg som visar intresse för deras varumärke.

26. Dela bilder med blå som den dominerande färgen

Bilder med blå som dominerande färg får 24% bättre respons än de med röd och orange som dominerande färg.

Dela fler inlägg med blått som den dominerande färgen och du kan vara säker på att se en upplyftning i engagemang.

27. Be dina följare att aktivera inläggsnotiser

En enkel sak som dramatiskt kan öka ditt engagemang.

När Instagram introducerade sin algoritmiska flöde var många människor rädda för att deras inlägg inte skulle vara synliga i sina följares flöden och som ett resultat kunde du se människor överallt och be att deras anhängare skulle aktivera inläggsnotiser.

Inläggsnotiser innebär att dina anhängare aktiverar meddelanden/notiser till din profil så att varje gång du lägger på något får de en anmälan så att de kan interagera med det omedelbart.

Att få dina anhängare att göra detta har två fördelar:

Det kommer att leda till att färre personer missar dina inlägg

Det kommer att leda till att fler människor interagerar med ditt inlägg direkt när du delar det, och snabba interaktioner är en indikation på popularitet för Instagram som kan hjälpa dig att få ditt inlägg på Utforska-sidan.

Obs! Du kan bara aktivera postanmälningar om du följer den sidan, så när du ber människor att aktivera dina meddelanden, se till att de följer dig först.

Att aktivera meddelanden är enkelt.

Du kan antingen aktivera postanmälningar från ett inlägg som kontot har skrivit ut, eller du kan göra det från deras profil.

Instagram post notifications

Att göra det från profilen:

Gå till profilen du vill aktivera postanmälningar.

Tryck på ikonen längst upp till höger

Välj “Aktivera postanmälningar”.

Klart!

Detsamma gäller att aktivera postanmälningar via ett inlägg bara att du gör det från inlägget istället för profilen.

28. Shoutouts för shoutouts

En shoutout är när någon säger att deras anhängare följer någon.

Till exempel, om jag gör ett inlägg inklusive en shoutout till Nike, skulle det se ut så här:

“Följ @Nike för fantastiskt innehåll och ett förstklassigt flöde” och så vidare …

En shoutout för shotuout, du kan noga gissa vad det betyder.

Även känd som S4S, innebär att du rekommenderar en sida i en av dina inlägg och den andra personen rekommenderar din sida till deras följare.

Genom att göra så får du exponering framför anhängare som du inte har, och de får exponering för anhängare som de inte har.

Det bästa är att det inte kostar något.

När du letar efter shoutouts bör du bara närma dig konton med samma antal anhängare som du. Om du har 10K och fråga någon med 100K, kommer de aldrig att vilja göra det.

Du vill också närma dig människor inom din nisch. Om du får en shoutout från någon som inte befinner dig i din nisch får du bara expsution till dem som inte är din målgrupp, och chansen är att de inte kommer att vara intresserade av din sida.

29. Dela sammanhängande visuellt innehåll

Innehållet som du delar på Instagram ska se ut som om du har en viss stil. Detta gör att dina inlägg omedelbart känns igen av din publik och hjälper dig att bli “känd” för en viss stil.

När du delar sammanhängande visuellt innehåll kommer det övergripande utseendet på din sida att förbättras – vilket bidrar till att din profil blir mer tilltalande. I slutändan kommer detta också att hjälpa dig att skaffa fler efterföljare på lång sikt.

Corniche klockor är ett bra exempel på ett varumärke som framgångsrikt skapar innehåll som bär en viss stil och gör deras innehåll ser konsekvent ut. Kort sagt, deras innehåll är lätt igenkänns oavsett var du ser det.

Consistent visual theme Instagram

Några sätt du kan uppnå ett konsekvent innehållstema är:

 • Inkludera samma objekt i dina bilder
 • Redigera dem på samma sätt
 • Fotografera dem med samma kamerainställningar
 • Skriv text i samma typsnitt på alla dina bilder
 • Inkludera din logotyp i hörnet av varje inlägg

Det sista tipset för att skapa en sammanhängande varumärkesstrategi ger oss den sista punkten.

30. Välj ett konsekvent filter.

Enligt en studie av WebDam använder 60% av de bästa varumärkena på Instagram samma filter för alla sina inlägg. Det beror på att det bidrar till att deras inlägg ser sammanhängande ut och blir genast igenkännliga.

Instagram har för närvarande 40 filter (det är mycket) så du kommer förmodligen att hitta en du gillar.

När du väljer din bild har du bara 25 filter att välja mellan genom att svepa till vänster.

Instagram filter

Men genom att glida helt till vänster har du en inställningsknapp som säger “Hantera”. Det här låter dig omorganisera dina 25 filter som presenteras för att bättre passa dina behov och för att göra de filter du vill använda lättåtkomligt.

Vilket filter som passar dig, välj det och håll dig vid det! Detta kommer att ge ditt sociala innehåll en identitet.

Slutsats

På Instagram finns en enorm mängd outnyttjad potential, och chansen är att du inte har utnyttjat allt. Instagram marknadsföring är extremt effektivt, men du måste veta hur man använder Instagram för att lyckas.. Implementera alla eller bara några strategier och du kan vara säker på att se förbättringar i dina resultat.

Om du har gjort dem alla – bra gjort. Du bör börja se några bra marknadsresultat – om du inte redan är.

Har du några andra taktik du använder för Instagram-marknadsföring? Jag skulle gärna höra om dem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *