Friday, September 30
Shadow

Den Ultimata Guiden för att Tjäna Pengar på Instagram

Tjäna pengar på Instagram

Den Ultimata guiden för att tjäna pengar på Instagram.

Instagram har vuxit i popularitet oerhört under åren, och där människors uppmärksamhet är  finns pengar att tjäna.

Instagram erbjuder en mängd olika sätt att tjäna pengar på. Du behöver bara bestämma vilken metod du vill ta, lägg sedan tid och engagemang för att få det att hända.

Det finns tusentals människor som lever av Instagram och du kan också!

I den här artikeln gräver vi djupt in i Instagram-monetiseringsvärlden, och visar dig alla sätt du kan få inkomst från plattformen. Jag ska också visa dig exakt vad du behöver för att tjäna pengar. Som en bonus svarar jag också på vanliga frågor som människor har om Instagram-monetisering.

Hur tjänar man pengar på Instagram?

Det finns massor av sätt att tjäna pengar på Instagram.

Det sätt som du väljer att tjäna pengar på Instagram på kommer att påverka det sätt du arbetar med instagram och vad du behöver göra för att kunna tjäna dina första kronor.

För att hjälpa dig att bättre förstå vad som krävs för att tjäna pengar på Instagram ska jag lista de olika sätten, och sedan gå in på dem i mer detalj längre fram.

 • Marknadsför företag och produkter (influenser).
 • Sälj en produkt.
 • Bli en influenser.
 • Bli en instagram kändis.
 • Hur många följare behöver du för att tjäna pengar på Instagram?

Den vanligaste frågan som folk ställer när de funderar på hur de kan tjäna pengar på Instagram är  “Hur många följare behöver jag?”

Det är inte omöjligt att du har ställd denna fråga själv.

Men sanningen är att svaret är lite mer komplicerat än att bara säga en siffra såsom 10K-följare eller 100K-följare.

Eftersom sanningen är: det beror på.

Det beror på flera viktiga faktorer.

Men något som många människor är glada att höra är att man inte nödvändigtvis behöver massor av följare för att tjäna pengar på Instagram.

Även med några tusen följare kan du också tjäna pengar på Instagram också!

Jag kan inte förneka att följarantal inte spelar någon roll, och om jag skulle säga att det inte har någon betydelse alls skulle jag ljuga.

Följarantalet är fortfarande en mycket viktig aspekt i hur mycket pengar du kan tjäna på plattformen – speciellt när du marknadsför varumärken genom sponsrade inlägg.

Men det är viktigt att du förstår att det finns fler saker som ekvationen beror på än bara numret i din profil.

Du kan ha 1M följare utan att kunna tjäna ett enda öre. Även om det är mycket osannolikt. Och du kan ha 10K följare och tjäna tiotals tusen, kanske hudratals tusen kronor.

De viktigaste faktorerna som är värda att föra in i ekvationen utöver ditt följarantal är följande:

Engagemangnivå

Bortsett från ditt följarnummer är detta den absolut viktigaste faktorn. Dina följare betyder ingenting om de inte är engagerade. Om du delar ett inlägg men har noll personer som ser det, spelar inte ditt inlägg någon roll. -Vare sig du marknadsför ett varumärke eller dina egna produkter.

När du talar om engagemangsnivå blir du glad att göra att fler följare inte alltid är bättre. I själva verket är det i många fall bättre att ha en liten och mycket engagerad publik som du kan påverka, snarare än att ha ett stort följe med personer som inte bryr sig om dina inlägg.

På Instagram tenderar ditt engagemang att sjunka i takt med att ditt följarantal växer, och det här är ett bevis på att följarantalet inte alltid betyder något.

När jag började med Instagram för första gången 2014, kunde folk inte bryr sig mindre om engagemang. Faktum är att diskussionen inte ens existerade. När du lade upp ett foto såg alla en följare det. Ingenting att diskutera.

Men eftersom engagemangsnivån varierar så mycket mellan Instagram-sidor har folks engagemangsnivå nu blivit en viktig sak att mäta. Speciellt för varumärken när man ser till att mäta den verkliga räckvidden och marknadsvärdet för en influenser. Eftersom sanningen är att: följarnummret kan vara missvisande.

Industri / nisch

Beroende på hur stor konkurrensen är kan detta påverka både om du kan tjäna pengar på Instagram, men också hur mycket pengar du kan tjäna och hur många följare du behöver.

Vilka inkomstkällor du väljer att fortsätta med

Självklart är den viktigaste delen av hur mycket du kan tjäna på Instagram vilken inkomstkälla du väljer att arbeta med. Kommer du att marknadsföra varumärken, sälja produkter?

Hur tjänar man pengar på Instagram?

1. Bli en influencer

Ordet influencer kan ses och höras nästan överallt du går.

En influenser är i huvudsak en person som har byggt ett personligt varumärke och ett rykte på nätet. De är människor som är betrodda individer med stor inverkan på människors handlingar och beslut. Vanligtvis är de individer inom ett visst område eller nisch.

Influencer marknadsföring är ett av det populäraste sätten att tjäna pengar på Instagram. Kendall Jenner rapporterades nyligen om att ha fått betalt 250 000 dollar för ett enda Instagram-inlägg för att marknadsföra Fyre-festivalen.

Kendall Jenner Instagram marketing post

Selena Gomez är den högsta betalda Instagram influencers, som betalas en hel del,  550.000 dollar per marknadsföringsinlägg.

Självklart, om du inte är en stor kändis kommer du inte att komma någonstans nära dessa siffror. Men det är inte att säga att du inte kommer att kunna tjäna pengar på det. Faktum är att studier visar att sponsrade Instagram-inlägg från stora influencers är värda cirka 300 dollar.

Inte så dåligt

Men detta kräver så klart att du har en stor följarbas.

Det finns många varianter av en influencer, och för att skilja dem, läggs vanligtvis ett ord in framför.

Till exempel: Sociala medie influencer, Facebook influencer, och i detta fall Instagram influencer.

Så här har Google sökningar av termen “Influencer” utvecklats under de senaste åren:

Influencer marketing search term Google

Detta säger något om influencer marknadsföring och dess popularitet.

Nu är det dags att hoppa på tåget och rida på framgångsvågen som influencer marknadsföring har.

När du är influencer får du kort och gott betalt för att marknadsföra varumärken och deras produkter.

Självklart kan du samtidigt som detta använda andra sätt att tjäna pengar på Instagram samtidigt, men de skulle inte klassificeras som “influenserinkomster”.

Ja, jag hittade precis  på det sista ordet.

Nu tänker du förmodligen “Så hur går jag vidare med att marknadsföra varumärken och få betalt för det?”.

Lyckligtvis för dig har jag svaren.

Varför arbetar företag med influencers?

Som en influenser är varumärkena de som kommer att ge dig pengarna, så om du vill tjäna pengar på Instagram så måste du se till att du ger dem värde. I detta fall marknadsföringsvärde.

Det finns flera anledningar till varför varumärken går till influencer marknadsföring från traditionella annonser som TV och radio.

Och när man tittar på resultaten och statistiken som influencer marknadsföring kan generera för varumärken, är det inte direkt konstigt att detta händer.

För det första ger influencer marknadsföring ett otroligt tillfälle för varumärken att nå sina målgrupper på ett sätt som inte är möjligt med de flesta marknadsföringskällor.

Varumärken samverkar med influencers som är ledare i sin bransch och har anhängare som ligger inom varumärkets målgrupp, och når sålunda bara de individer som verkligen spelar roll för företaget.

Detta innebär också att när en influencer marknadsför företaget, är deras följare högst sannolikt att hitta det företaget och dess produkter intressanta. I motsats till tv-annonser där varumärken har näst intill ingen information om vem som faktiskt ser deras annonser. Ännu värre, de måste också betala en galen summa för den.

En annan anledning till varför varumärken samarbetar med influencers och får dem att marknadsföra deras produkter är på grund av förtroende. Ingen litar på en tv-reklam längre. Ingen litar på en radioannons. Men när någon som människor litar på och ser upp till rekommenderar ett företag är folk,  mycket mer benägna att faktiskt påverkas, och tro på den rekommendationen som influencern gör.

Det som också är positivit för företag är att en del av det förtroendet som influencers har överförs genom marknadsföringen från influencern till företaget. Detta är ett förtroende som är svårt att få från någon annan marknadsföringskälla.

Faktum är att 92 procent av konsumenterna runt om i världen säger att de litar på rekommendationer från influencers (även om de inte känner till dem), mer än någon annan form av reklam. Detta faktum förklarar varför du är så värdefull för varumärken som en influencer.

Jag kan prata om influencer marknadsföring och dess fördelar hela dagen, men ist’lllet låter jag statistiken tala.

 • Marknadsförare tjänar $ 6,85 i medievärde för varje $ 1 som de investerar i influencer marknadsföring
 • 86 procent av kvinnor vänder sig till sociala medier för inspiration och rekommendationer innan de handlar.
 • 71 procent av konsumenter är mer benägna att göra ett köp baserat på en rekommendation på sociala medier.
 • 74% av människor litar på att sociala medier ska vägleda dem till ett köpbeslut.

Hur hittar man märken för att arbeta med som influencer?

1. Registrera dig till en influencer katalog

Det enklaste och minst tidskrävande sättet att få sponsoravtal och samarbeten med företagär att anmäla sig till influensarkataloger.

Influencer-kataloger samlar tusentals, ibland till och med miljontals influencers på ett ställe, och på så sätt hjälper varumärkena att identifiera de influencers som bäst passar deras behov och preferenser.

De flesta influencer kataloger är helt gratis att registrera sig till som en influenser, och det är så enkelt som 123. De flesta kataloger har också vissa regler, till exempel om hur många följare du måste ha, inga köpta följare, engagerad publik etc.

Du kan anmäla dig till Veloce Influencer-katalog om du vill öka din exponering och få varumärken att kontakta dig Registrering är helt gratis. För att registrera dig måste du ha minst 10K följare.

Gå till registreringen och fyll i dina uppgifter.

Naturligtvis kan du inte vara säker på att företag kontaktar dig bara för att du registrerar dig, men samtidigt så kommer du inte att veta om företag kommer att svara på dina meddelanden om du spenderar ett stort antal timmar på att maila och kontakta företag.

Med tanke på hur lite tid och energi du måste lägga ner på att göra detta skulle det vara dumdristigt att inte göra det.

2. Hitta och kontakta varumärken direkt

Denna metod är tidskrävande men för det mesta  fungerar den mycket väl.

Vad du ska göra är att leta upp varumärken och kontakta dem, (de flesta företag föredrar e-post) och sedan fråga dem om de skulle vilja samarbeta med dig.

De flest kommer att säga nej tack eller inte svara, men om du inte frågar får du aldrig veta.

När du ställer dig till varumärken, får du mycket mer framgång genom att bara kontakta varumärken som anpassar sig till dina nisch och personliga värden.

Som inflytande vill du också se till att varumärkets värden ligger i linje med din.

Om du marknadsför något som publiken kan känna genast är inte äkta, kommer de att förlora förtroende för dig, och du riskerar att vara märkt som en “sälja ut”.

3. Låt varumärkena hitta dig

Stora influencers jagar sällan märken, kontaktar dem och frågar om de vill samarbeta Vanligtvis kommer varumärkena till influencerna, och vanligtvis får de största influencerna fler förfrågningar från företag än vad de kan tacka ja till.

Om du inte är lika stor som de dominerandare ledarna i din nisch så kommer denna metod inte vara like effektiv för dig eftersom att det finns en risk att du väntar…. och väntar… utan att någonting händer. Och detta är givetvis inte ett bra sätt att tjäna pengar på Instagram.

2. Sälj produkter

När de flestafunderar på att att tjäna pengar på Instagram, så är detta vad de tänker på.

Det finns massor av statistik som visar att Instagram hjälper till att öka försäljningen eftersom att det är ett bra marknadsföringsredskap. Faktum är att finns det en rad fallstudier av varumärken och företag som har kunnat bygga sitt varumärke enbart med hjälp av Instagram-marknadsföring.

För att generera resultat på Instagram behöver du inte bottenlösa fickor. På Instagram kan du marknadsföra dina produkter ocbh ditt företag genom att istället investera tid och energi, och uttnytja Instagrams organiska räckvidd för att komma i kontakt med potentiella kunder.För chansen är att du, när du börjar, inte har miljontals dollar att spendera på annonser.

Bloom & Wild ville locka till sig en bredare publik och driva mer försäljning, så de vände sig till Instagram. Märket fann att video fungerade bäst för dem när det gällde att få kunder att handla från dem, så att de lade fullt fokus på att skapa videor som folk relaterade till, och som de tyckte var intressanta.

Som en följd av deras ansträngningar ökade Bloom & Wild sina beställningar med 62 procent, samtidigt som de såg en enorm uppsving i nya kundkommentarer och meddelanden från intressenter till sin Instagram-profil.

När du säljer en produkt på Instagram handlar det om att skapa innehåll som tilltalar din publik och som ger dem värde. Det kanske kommer som en överraskning, men genom att lägga ut mer produkt bilder och marknadsföring så får du nödvändigtvis inte bättre resultat. 80/20-regeln talas ofta om i Instagrams marknadsföringssammanhang, och detta innebär att du ska skapa 20% innehåll som marknadsför dina produkter och 80% inlägg som ger värdet åt dina följare

Om du redan har byggt en publik och vill börja tjäna pengar på Instagram, försök att identifiera produkter som din publik tycker om och som löser problem de har.

Om du tidigare har lagt upp bilder av hästar har du med högsta sannolikhe lockat människor som är intresserade av just det. Därför måste du tänka på vilka produkter dessa människor kan vara intresserade av, till exempel ridhjälmar eller böcker om häster.

Med andra ord så vill du skapa produkter som är relevanta till den följarbas du byggt upp.

3. Bli en affiliate

“Affiliate marketing”, affiliate marknadsföring innebär att du arbetar på provision. Förklarat i sin enklaste form innebär det att du marknadsför ett företags produkt med hjälp av en personlig länk (som kan spåras), och när en försäljning görs till följd av dina din marknadsföring så får du en andel av det varan såldes för.

Affiliate marknadsföring är den mest populära för bloggare att tjäna pengar på sin blogg (kom håg att Instagram kan ses som en personlig logg, därav är detta sätt med i hur du kan tjäna pengar på Instagram, plus att du kan marknadsförina din blogg med Instagram).

Visst, du kommer att tjäna mindre per såld enhet än om du säljer dina egna produkter, men du kommer dock att vara fri från ett stort antal ansvarsområden såsom produktutveckling, design, marknadsföring, produktion, webbutveckling och så vidare.

Allt du behöver göra på affiliate marknadsföring är anmäla dig till ett såk kallat “affiliate program” där du kan ransöka om att bli en “affilaite” för företaget, och sedan marknadsföra en produkt.

Om du gör mindre arbete och har mindre ansvar kommer belöningen att bli mindre, men det är ett väldigt enkelt sätt att tjäna pengar på Instagram på.

Eftersom Instagram har begränsat de platser där du kan dela klickbara länkar på plattformen så kan affiliate-marknadsföring vara svårare att göra  på än på andra sociala plattformar.

Men det betyder inte att det är omöjligt.

Innan Instagram Stories så var det enda stället där du kunde dela en  klickbar länk på Instagram via Direktmeddelande och i din profil.

Du kan inte inkludera klickbara länkar i dina inlägg, men du kan nu inkludera “klickbara” (de är glidbara) länkar i dina “Instagram Stories” och på så sätt få din länk sedd av dina anhängare samt även besökt.

En lösning på problemet att du inte kan dela länkar i Instagram i en så stor sträckning är att ha en personlig kod när du marknadsför en webbplats genom affiliate marknadsföring,

Det finns massor av affiliate marknadsplatser där du kan registrera dig och gå med i ett affiliateprogram som tillhör ett varumärke du väljer.

De vanligaste är:

ClickBank: Clickbank är en affiliate marknadsplats öppen för alla som låter dig registrera dig för affiliateprogram som du tycker är intressanta.

RewardStyle: Detta är en “inbjudan endast” mode- och livsstils nätverk som ger 20% provisioner till sina affiliates / influencers.

Amazons Affiliate Program: Detta är ett mycket populärt affiliate program som ger dig en 10% provision på allt du säljer med din personliga länk.

CJ (Commission Junction) erbjuder massor av olika affiliateprogram oavsett vilken typ av produkter du vill marknadsföra.

Om du inte vill anmäla dig till en affiliate marknad kan du kontakta sig ett varumärke direkt och fråga om de accepterar affiliate-marknadsföring. de flesta varumärken gör detta för att de inte har något att förlora genom att göra det. De kommer att öka sin försäljning och få gratis marknadsföring!

När denna typ av affiliate-marknadsföring sker på sociala medier används personliga rabattkoder eller personliga länkar för att spåra försäljningen som drivs av dig.

4. Sälj dina bilder

Instagram är en visuellt driven plattform, så vilkn plats är bättre att säälja dina foton på än Instagram?

Se Instagram som en fotobok där du kan visa alla dina bilder – samtidigt som du når en stor publik av potentiella köpare.

Om du redan har byggt ett Instagramkonto runt dina fantastiska bilder, är chansen stor att människor vill köpa dem.

Om du tar fantastiska bilder, har du förmodligen fått en eller två förfrågningar från människor som vill köpa rätten att använda dem.

Det finns flera marknadsplatser där du kan lägga upp dina bilder till salu:

Alamy

Alamy erbjuder fotografer en 50% royalty betalning på varje foto som säljs. Det är högre än nästan någon annan bildmarknad. Webbplatsen kräver inte heller exklusivitetsrättigheter, vilket flera webbplatser kräver.

Shutterstock

Shutterstock har betalat ut över 350 miljoner dollar till sina bidragsgivare sedan starten. Beroende på storleken på din bild kan du tjäna upp till 30% av försäljningspriset på ditt foto.

iStock Photo

Standard royaltyutbetalningen för iStock Photo startar  på endast 15% per nedladdning, men det kan öka till 45% beroende på hur populära dina foton är.

5. Bli en “Instagramkändis”

Den här är et mycket oförutsägbart sätt att tjäna pengar på Instagram eftersom du aldrig vet om du kommer bli en kändis. Även om det är osannolikt att du blir en Instagram-kändis över natten, finns det faktiskt några exempel på personer som har blivit Instagram-kändisar och byggt en förmögenhet till följd av det.

Genom att vara en unik innehållsskapare som sticker ut från publiken kommer du att kunna sticka ut från mängden och öka dina chanser att bli känd.

Du har nog hört talas om virala personer såsom som “Damn Daniel”, som skapar en rolig och unik video som får miljontals visningar över natten.

Som ett resultat av denna viralitet har “Daniel” fått över 620 tusen följare.

Inte dåligt för någon som var “helt okänd” innan videon.

Some en Instagramkändis finns det oändligt med sätt att tjäna pengar på Instagram. Dock är den viktigaste delen om att bli en kändis på Instagram att du bygger ditt personliga varumärke , för detta kommer att hjälpa dig att göra vad du vill.

Instagram är så mycket mer än ett verktyg för att marknadsföra en produkt. Det är ett verktyg för att marknadsföra dig själv och interagera med människor från hela världen.

6. Sälj Instagram-konton

Visste du att Instagram-konton med många följare säljer för stora summor?

Det finns människor som skapar, bygger och säljer Instagram-konton regelbundet, men eftersom att man bygger ett konto från grunden till krävs massor av timmar av hårt arbete.

Men om du är trött på Instagram ochinte behöver ditt konto längre, och du har ett stort antal följare, låt inte ditt konto sitta där och smala damm. Varför inte sälja det och tjäna lite pengar?

För att lära mig mer om Instagram, och för att se hurman säljer Instagram konton för att tjäna pengar på Instagram så skapade jag  3 Instagram-konton relaterade till herrmod och växte dem till 30K följare var.

Efter cirka 8 månader sålde jag dem alla för ungefär $ 2K totalt.

Det är inte en jättestor summa med tanke på att jag lade ner mycket  tid på att bygga dem, men samtidigt fick jag kunskap och erfarenheter som är ovärderliga. En del av vilka kunskaper delar med dig idag.

Om du har svårt att sälja ditt Instagramkonto genom att enbart lägga upp ett inlägg på ditt konto där du säger till att ditt konto är till salu eller skriver det i din profi så finns finns det marknadsplatser online som gör att du enkelt kan sälja och köpa Instagram-konton.

Två av de mest populära Instagram-marknadsplatserna för köp och försäljning av konton är:

 • viral accounts
 • Fameswap

Det är extremt svårt att värdera ett Instagram-konto, åtminstne rakt upp och ner. Precis som de faktorer som påverkat huruvida du inte kan tjäna pengar på Instagram, finns det många faktorer som går in i prissättning ett konto.

Det är inte bara antal föjare som spelar roll.

Något mycket värdefullt som jag lärde mig när jag sålde (och köpte) Instagram-konton är att ditt konto är värt ingenting om ingen är villig att köpa och betala för det. Om du inte tjänat pengar på det innan, det vill säga-

Att sälja och köpa Instagram-konton är inte en enorm marknad, även om den har utvecklats enormt sedan jag först hoppade på Instagram.

Slutsats

Instagram kan ge massor av olika inkomstströmmar om du vet hur du använder det ordentligt, och det finns massa sätt att tjäna pengar på Instgram på.

Nyckeln till att tjäna mycket pengar från Instagram, oavsett vilken metod du väljer, är att du har en stor och engagerad publik.

Storleken på din publik är inte det enda som betyder något. Det är också viktigt att din publik är relevant och intresserad av vad det är du delar, för då kommer de bara att vara intresserade av vad du säljer eller marknadsför till dem.

Fokusera på att bygga din publik, lägg stor vikt på att bygga ett “commnity” runt dina anhängare och kom sedan på sätt att tjäna pengar. Helst inte tvärtom.

Tjäna du pengar på Instagram?

Planerar du att tjäna pengar på Instagram? Vilken monetiseringsmetod väljer du?

Leave a Reply

Your email address will not be published.