Saturday, March 2
Shadow

Hur Många Använder Instagram? Här är Svaret!

Även om Instagram gick med i spelet lite senare än några av de andra populära sociala nätverken (Instagram lanserades 6 oktober 2010 medan Facebook startade 2004, Twitter 2006 och Pinterest i januari 2010), har Instagram verkligen gjort ett namn för sig själv i industrin och växt sig till att bli en av de största sociala medie plattformarna i världen.

Idag är Instagram en av de mest populära plattformarna för sociala medier tillgängliga, appen för delning av bilder har kommit långt från dess ödmjuka början. Men hur många använder Instagram? Läs vidare för att få svaret..

Hur många använder Instagram?

År 2019 använder omkring 1 miljard människor Instagram dagligen.

Med en mycket aktiv användarbas på cirka 1 miljard dagliga användare finns det massor av möjligheter för både användare, influencers och företag. För att hålla dig uppdaterad är det viktigt att förstå en del av Instagram-statistiken kring plattformen.
Att veta vilka som använder Instagram och hur de interagerar på plattformen kan hjälpa ditt företag att skapa en bättre Instagram-marknadsföringsstrategi. Så kolla in Instagram-statistiken nedan och se hur du kan utnyttja denna plattform.

Användare på Instagram 2 November 2017

I Facebooks intäktssamtal för tredje kvartalet 2017 meddelade Mark Zuckerberg att Instagram Stories hade 300 miljoner aktiva användare dagligen. Detta motsvarar nästan dubbelt så stor som Snapchats användarbas, vilket indikerar en tydlig förändring i användandet.

Användare på Instagram 30 juni 2017

Sedan det släpptes i augusti 2016 har Instagram Stories haft en enorm tillväxt. Mindre än ett år efter att funktionen introducerades ser Stories 250 miljoner aktiva användare varje dag. Fler skapare använder funktionen och användarna engagerar sig i innehållet i tråk.

Tillväxten av Stories avtar inte heller. Tvärtom – det lade till 50 miljoner användare på bara två månader, en månad snabbare än dess senaste 50 miljoner dagliga aktiva användarhopp. Tillväxten ökar upp för Instagram Stories, vilket är goda nyheter för den blomstrande plattformen. Med över 700 miljoner Instagrammers som använder plattformen varje månad, blir Stories en större och mer central del av upplevelsen.

I december 2016 tillkännagav Instagram att det hade nått en milstolpe, vilket förde in över 600 miljoner aktiva användare varje månad,, och under Facebooks intäktssamtal för fjärde kvartalet i februari avslöjade Facebook-verkställande direktören Mark Zuckerberg att Instagram nu har över 400 miljoner aktiva användare dagligen.

Från juni 2016 delade Instagram-användare i genomsnitt över 95 miljoner foton och videor i appen varje dag. Det motsvarar mycket innehåll att konsumera. Det är där Instagrams algoritm kommer in. Denna installerades i mitten av 2016, och Instagrams algoritm skakade upp den kronologiska tidslinjen på allvar för första gången. Social Media Today’s Andrew Hutchinson påpekar att algoritmen var mer eller mindre Instagrams sätt att kämpa med “framgångsproblemet.”

Med över en halv miljard månader aktiva användare som laddar upp nästan 100 miljoner foton och videor varje dag är Instagram trångt. Det finns mycket innehåll att hitta, följa och interagera med. Vilket betyder naturligtvis att det är svårt att hitta saker.

I en presentation vid Facebooks Machine Learning @ Scale-evenemang sa Instagram Software Engineer Thomas Dimson att Instagrams forskning indikerade att användare missade cirka 70% av innehållet i sina flöden enligt den kronologiska modellen. På ytan kan detta verka som en nödvändig verklighet för appen.

När allt kommer omkring fungerar Twitter på samma sätt. Fler tweets korsar användarnas tidslinjer än någonsin kan ses. Men det är så Twitter har utformats för att fungera. Centralt i varumärket är att vara en ögonblicksbild av ett ögonblick i tid, fokuserat på vad som händer nu.

Detsamma gäller inte nödvändigtvis för Instagram, där tidslinjeinnehållet inte känns lika brådskande som ett ögonblick som på Twitter. På så sätt lämnar Instagram-tidslinjen sig till omorganisationer i namnet på högre engagemang. Och hittills verkar det stora experimentet lönas. Instagram ser otrolig tillväxt och lägger till cirka 100 miljoner dagliga aktiva användare mellan juni 2016 och Facebook: s resultat för fjärde kvartalet i februari 2017.

Instagram influencer marketing

Nya funktioner på Instagram har bidragit till dess tillväxt

Med flyktiga berättelser, Livestreaming, Galleri-inlägg och enstaka fotoposter blir Instagram ett hem för en mängd olika innehåll. Instagram, som ligger djupt in i Snapchats tillväxt (som stagnerar efter introduktionen av Instagram Stories), verkar vara ute efter att vinna den visuella delningsplattformens titel. Och varför borde det inte? I en tid där uppmärksamheten är mer uppdelad än någonsin mellan appar, flöden, tidslinjer, artiklar, shower och dussintals andra typer av innehåll, är det bara meningsfullt att en enda app som finns för att tjäna de flesta av dina behov för foto- och videodelning / streaming.

Med en stark inhemsk annonseringsplattform, en engagerad och växande användarbas, ett expanderande utbud av innehåll och erbjudanden och en ökande känsla av allestädes närhet bland internetanvändare (28% av den amerikanska befolkningen är på Instagram), är Instagram beredd att fortsätta gå vidare och växer.

Om Instagrams trend i dagliga aktiva användar-tillväxt håller kommer den att se över en halv miljard dagligen aktiva användare i slutet av året. Och visst, det är inte Facebook-nummer, men Instagram håller en stadig stigning och visar sig mer och mer inflytelserik. Efter att ha lagt till en ny funktion (vilket gör att användare kan spara Live Video i sina telefoner efter att en ström har slutat), går inte Instagram långsammare, och det är en bra satsning att dess tillväxt åtminstone inte heller .

Ads on Instagram

Denna andel har ökat från 59% till 64% och visar hur populärt Instagram är hos yngre generationer. Om ditt varumärke riktar sig till Gen Z och Millennials, kan Instagram bara vara den perfekta platsen för dig.

Sprout Socials dataanalys och sociala lyssningsverktyg kan hjälpa dig att upptäcka demografiska insikter om din egen Instagram-publik, inklusive ålder, kön och geografisk plats, för att hjälpa dig att optimera din strategi.

1. Instagram har 1 miljard aktiva användare varje månad 2019

Detta gör Instagram till det tredje mest populära nätverket för sociala medier, bara efter Facebook (över 2 miljarder aktiva användare varje månad) och YouTube (1,9 miljarder aktiva användare varje månad). Med 1 miljard användare som kommer åt plattformen varje månad, bläddrar 50% av deras flöden varje dag.

Det är en ganska stor publik att sätta ditt företag framför. Det är därför du vill lära dig de bästa tips och tricks för att hantera ett varumärke på Instagram.

2. 64% av 18-29-åringar använder Instagram

Att förstå demografin bakom varje plattform för sociala medier kan hjälpa dig att avgöra vilka du behöver fokusera på i din sociala mediestrategi. Instagram har en varierad användarbas, men är onekligen mest populär bland ungdomar. Nästan två av tre vuxna i åldern 18-29 år använder Instagram.

Social media influencer

Instagram njuter av en bonafide boom. Efter att ha introducerat ett antal nya funktioner 2016 (Instagram Live, Instagram Stories och en algoritmechef bland dem) såg Instagram imponerande tillväxt i sin användarbas.

Över en tredjedel av alla användare av sociala medier är på Instagram, och eftersom Instagrams funktionsuppsättning fortsätter att expandera kommer Instagrams användarbas sannolikt att fortsätta växa också.

3. Instagram förväntas stå för nästan en fjärdedel av alla Facebook-annonsintäkter i slutet av året

Om du inte visste det så ägs Instagram av Facebook. Instagrams annonsering hanteras också fullständigt via Facebooks Ads Manager, och naturligtvis hämtar alla intäkter som samlas in vid årets slut under paraplyet från Facebook-intäkter.
Med det sagt har Facebooks köp av Instagram (1 miljard dollar 2012 då plattformen bara hade 30 miljoner användare) visat sig vara lönsam. Med tanke på plattformen som värderades till mellan 8 och 9 miljarder dollar år 2018, skulle jag säga att Mark Zuckerberg är ganska nöjd med det förvärvet.

Inte bara det, utan Instagrams annonsintäkter kommer bara att växa. Det kommer att få nästan en fjärdedel av Facebooks totala annonsintäkter i slutet av 2019 och 30% av de totala annonsintäkterna i slutet av 2020.

4. 80% av kontona följer ett företag på Instagram

Om du någonsin har undrat om sociala mediemarknadsföring verkligen fungerar, tänk på denna Instagram-statistik. Användare följer företag på plattformen. Åtta av 10 för att vara exakt. Vilket innebär att om ditt varumärke har en närvaro på Instagram kommer din publik troligen att följa dig.

Inte bara det utan 200 miljoner Instagrammare besöker aktivt företagsprofiler varje dag. Så kom igång med Instagram-marknadsföring för ditt märke idag.

5. Instagram har 2 miljoner annonsörer varje månad

När du bläddrar nedåt på Instagram-flödet, ungefär var tredje eller fjärde foto kommer du att se en med etiketten “Sponsored/reklam.” Instagram är en fantastisk plattform för att nå din publik med både organiska och betalda medel, och det finns två miljoner annonsörer som bevisar detta varje månad.
För att lära dig mer om hur du kommer igång med Instagram-annonsering besök Instagrams annonseringssida.

Slutsats

Hur många använder Instagram? Under 2019 hade Instagram omkring 1 miljard dagliga användare. Denna siffra rör på sig hela tiden allt eftersom att Instagram får fler användare, och kommer antagligen fortsätta att växa ett bra tag framöver. Oavsett om du driver ett företag och arbetar för att nå ut till din målgrupp, eller om du vill dela inlägg med dina vänner är Instagram en extremt bra plattform att använda för att kommunicera med människor från hela världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *