Sunday, March 3
Shadow

Reklam På Sociala Medier: Vad är Det Och Hur Fungerar Det?

Vad är reklam på sociala medier? Hur fungerar det, och hur kan du som företagare utnyttja det till den fördel?

Från början har sociala medier haft en viktig inverkan på oss alla. Sociala medier började som ett sätt för människor att kommunicera och interagera  med varandra. Vid denna tidpunkt har sociala medier blivit mycket mer.

Affärsmän använder marknadsföring för att framgångsrikt växa sina företag och för att få uttalat sig på ett fantastiskt sätt. Den mest effektiva marknadsföringsmetoden är en som använder sociala medier och traditionell marknadsföring i tandem. Företagare har räknat ut att marknadsföring genom sociala medier (SMM) har en mycket positiv effekt på framgången för företag och det är en metod som kräver lite pengar för att uppnå ett relativt gott slutresultat.

Sociala medier marknadsföring & traditionell marknadsföring

Marknadsförare använder traditionella former av marknadsföring (radio, tv och tryck) samt använder Internet för att nå ut till kunder och potentiella kunder och få dessa kunder och potentiella kunder att slutligen handla

Antalet människor som regelbundet använder olika sociala mediekanaler har ökat dramatiskt och fler och fler människor blir mer och mer engagerade i sociala medier för att växa sina företag och att bygga relationer med andra människor hela tiden. Det är ett av de enklaste, billigaste och effektivaste sätten att få exponering och stärka ditt företags rykte. Speciellt när du har en liten budget.

Sociala medier marknadsföring och reklam

SMM är en grupp av operationer och metoder som används för att generera publicitet via sociala mediekanaler och internetgemenskaper. Sociala medier reklam är planering och genomförande av reklamkampanjer via dessa kanaler. Anledningen till att marknadsföringens ansikte förändras så drastiskt är att marknadsförare förstår att de måste gå vart kunderna är. Faktum är att kunderna hänger och spenderar tid på de olika sociala medielattformarna.

För att bättre förstå sociala medierannonsering (SMA) är det bäst att börja med att förklara marknadsföring av sociala medier (SMM).

Sociala medier marknadsföring

Social media marketing (SMM) är en form av internetmarknadsföring (obetald) som använder webbplatser för sociala nätverk som ett marknadsföringsverktyg. Målet med SMM är att producera innehåll som användare kommer att dela med sitt sociala nätverk för att hjälpa till.

SMM är mycket som att umgås i din hemstad. Du går med i grupper, klubbar och organisationer baserat på dina intressen. Antalet onlinemiljöer är iögonfallande. Det huvudsakliga problemet med marknadsföring på sociala medier ur ett affärsperspektiv är att det kan vara otroligt tidskrävande. Sociala medier marknadsföring är inte någonting du gör en gång. De behöver vårdas över tid. Ingenting ser sämre ut än en social media-sida som inte har gjort ett nytt inlägg på sex månader.

Målen för SMM:

  • Driva trafik till din webbplats
  • Nå ut till din målgrupp
  • Utveckla relationer
  • Öka ditt varumärkes närvaro
  • Ge SEO fördela

Tänk alltid på vad som kommer att hålla din målgrupp intresserad när du skapar innehåll för dina sociala nätverk. Folk tenderar i allmänhet att titta på inlägg eller delar som de identifierar sig med, så att du känner din målgrupp väl kommer att hjälpa. Dessutom är spännande grafik och design ett annat sätt att verkligen locka folkmassan i. Ställ tillbaka det med mördareinnehåll, så kommer du att få konsumenter sålda.

Det finns många sätt att marknadsföra ditt företag på sociala medier. Ett sätt är att skapa värde genom snygga bilder och videos. Om du säljer en komplex tjänst eller produkt kan 3D visioner vara ett värdefullt sätt att skapa innehåll till dina sociala medier och förklara din organisation eller projekt i detalj på ett intressant och interaktivt sätt. Onote.se erbjuder fantastiska 3D visioner som inte minst kan användas för innehåll på dina sociala medier men även som reklammaterial för andra områden såsom din hemsida.

Social media customer service
Source

Reklam på sociala medier

Sociala medier reklam är en term som används för att beskriva onlineannonsering (betalda ansträngningar) med fokus på webbplatser med sociala nätverk. En av de största fördelarna med reklam på en social nätverkssajt (t.ex. Facebook, Twitter) är att annonsörer kan dra nytta av användarens demografiska information och rikta in sina annonser på lämpligt sätt.

Sociala medier reklam kombinerar aktuella inriktning alternativ (som geotargeting, beteende inriktning, socio-psykografisk inriktning, etc.) för att möjliggöra detaljerad målgrupp identifiering. Med sociala medier reklam distribueras annonser till användare baserat på information som samlas in från målgruppsprofiler.

Annoying actions brands take on social media

Varför ska du överväga att göra reklam för sociala medier?

Generera Leads

Målet med all betald reklam bör vara att generera leads och slutligen försäljning. Varje sociala medier som skapas bör anslutas till en målsida och målsidan ska innehålla en uppmaning. Länken till målsidan som innehåller en uppmaning kommer att maximera kampanjens effektivitet. Det ger dig också möjlighet att övervaka kampanjens effektivitet.

Öka din synlighet

Att marknadsföra inlägg på Facebook är ett bra sätt att öka synligheten för ditt innehåll. Ditt inlägg kommer att visas närmare toppen och i fler människors nyhetsflöden än om det inte marknadsförs. Öka varumärkesmedvetenheten Kundlojalitet – När du skapar en Facebook-sida för ditt företag och sedan marknadsför den via Facebook-reklam för att samla mer “gillar” , ökar du varumärkesmedvetenheten.

Nå en engagerad målgrupp

Användare av sociala medier tenderar att vara mycket engagerade. Eftersom människor besöker webbplatser på sociala nätverk flera gånger om dagen och spenderar mycket tid på dem, är det mer troligt att annonser på sociala nätverk ses, klickas och delas.

Nå specifika målgrupper

Användare på sociala mediesajter tenderar att avslöja mycket personlig information i sina profiler. Företag kan använda den informationen för att rikta in sig på användare baserat på specifika kriterier, inklusive deras geografiska plats, personliga intressen, kön och ålder. På Facebook kan annonsörer till och med få sina annonser placerade på sidor som nämner specifika sökord.

Öka kundlojalitet

När du skapar en Facebook-sida för ditt företag och sedan marknadsför den genom Facebook-annonsering för att samla fler “likes” ökar du varumärkesmedvetenheten. Facebook-fansidor hjälper till att öka kundlojaliteten eftersom de ger dig möjlighet att interagera direkt med dina kunder, vilket håller ditt företag i framkant i deras sinnen och gör att du verkar mer anpassbar.

Test Drive-kampanjer

Annonsering på sociala nätverk är kostnadseffektiv eftersom du bara riktar dig till personer som är intresserade av dina produkter och tjänster, du debiteras bara när någon klickar på din annons och du betalar bara för klick från personer som är redo att köpa. Det är också oerhört billigt att köra tester och bestämma vilka annonser som fungerar bäst och vilka annonser som behöver justeras, så att du inte slösar dina reklampengar på kampanjer som inte uppnår samma nivå.

Öka flexibiliteten

Längden på annonsbeskrivningarna som Facebook och andra sociala nätverk tillåter är längre än de som erbjuds av Google Adwords. Du har möjlighet att använda bilder i dina annonser, vilket hjälper till att locka mer uppmärksamhet åt dem. Du kan också stoppa och starta kampanjer när du vill, något som är nästan omöjligt att göra med konventionella reklamkampanjer.

Vilken investering måste du göra?

Tanken att investeringen som du behöver göra för använda sociala medier inte är stor när det kommer till fysiska pengar. Naturligtvis kommer inget värdefullt helt gratis. Investeringen du behöver göra är tid och ansträngning. Du måste konsekvent ägna en viss tid varje vecka för att få din SMM-kampanj att fungera för ditt företag. Utan den konsistensen fungerar det inte för dig. Det handlar om vad du är villig att ge upp – tid eller pengar.

Revolutionen på sociala medier

Revolutionen var oundviklig. Med den takt som tekniken var och förändras var det bara en fråga om tid (och inte för mycket tid) innan människor började engagera sig, bli passionerade och driva framgången med det innovativa och spännande verktyget som är sociala medier. Det faktum att det började med att människor använde det av personliga skäl utspädde inte på något sätt styrkan som sociala medier har för företag nu och i framtiden.

Hur effektivt är reklam på sociala medier?

Från TV- och tryckreklam till kändisuppsatser, annonser på sociala medier och sponsrade inlägg på sociala medier har marknadsförare en mängd olika kanaler till sitt förfogande för att nå sin målgrupp.

Reklam är bara en aspekt av hur konsumenterna upptäcker nya varumärken, men det är avgörande att få det rätt.

Ja, reklam kan vara frustrerande, påträngande eller tråkigt – och det är ofta varför konsumenterna blockerar annonser – men det är inte allt undergång och dimma.

För många konsumenter är annonser också källor till idéer och inspiration, vilket ger möjligheter av intresse som verkligen kan engagera dem.

Trots en stabil ad-blockerande trend, säger 45% av internetanvändarna idag att de troligtvis kommer att köpa märken som de ser annonserade.
Enligt eMarketer kommer de globala digitala annonsutgifterna att växa med 18% 2019 till 333 miljarder dollar, vilket innebär att annonsmarknaden kommer att delas jämnt mellan digital och traditionell för första gången någonsin.

År 2023 kommer den globala digitala annonsutgiften att uppgå till 517 miljarder dollar, vilket står för 61% av den totala utgiften för mediaannonser.

Facebook är den näst största digitala annonsförsäljaren efter Google, med 67 miljarder USD nettoannonsintäkter (i kombination med Instagram).

Vad får sociala nätverk till reklamplattformar?

Andelen människor som främst använder sociala medier för att undersöka och hitta produkter att köpa har ökat med sju procentenheter under de senaste tre åren till 31% idag.

Detta är ett bevis på att de sociala mediernas roll i användarnas vardag har förändrats – det har nu en betydande vikt i sökvägen.

Dessutom blir det allt mer utrymme där människor vill se varumärken, erbjudanden och produkter i sina nyhetsflöden.

Nästan fyra av tio följer varumärken som de gillar på sociala medier, vilket innebär att dessa konsumenter inte finner märkesinnehåll påträngande och är bekväma att titta på det tillsammans med sina vänners inlägg.

Hur effektiva är annonser på sociala medier på global nivå?

Eftersom digitala konsumenter tillbringar i genomsnitt 2 timmar och 26 minuter per dag på sociala nätverk, spelar annonser på sociala medier helt klart en viktig roll för att introducera kunder till nya märken och produkter.

Annonsblockering har överväldigande visat de steg som vuxna är villiga att vidta för att skydda sin onlineupplevelse från oönskat, påträngande eller irrelevant innehåll.

Situationen för sociala medier är dock något annorlunda. Populariteten för att komma åt sociala medier via mobilappar är det som skyddar det från webbaserade annonsblockerare.

Globalt sett rankas annonser som placeras på sociala medier som den fjärde mest populära källan till upptäckt av varumärken, där 28% av internetanvändarna säger att annonser hjälper dem att ta reda på nya produkter.
Internetanvändare idag är mer benägna att upptäcka märken via annonser placerade på sociala medier jämfört med annonser som visas på webbplatser.

Men när vi tittar på hur dessa användare interagerar med varumärken online, kan vi se att webb- och sociala medier reklam har nått paritet.

Under den senaste månaden var det lika troligt att konsumenterna klickade på ett marknadsfört inlägg i ett socialt nätverk som att klicka på en online-annons på en webbplats (16%).

Mer traditionella källor som TV-annonser (35%) och word-of-mouth (31%) är fortfarande mer populära än sociala medierannonser, men eftersom sociala nätverk alltmer domineras av varumärken och underhållningsinnehåll, kommer vi sannolikt att se detta förändras Inom en snar framtid.

Vi kan se att denna övergång redan har skett i den andra fasen av inköpsresan – när konsumenterna har upptäckt ett varumärke och gått vidare för att undersöka sina produkter.

Sociala nätverk är den näst mest framstående forskningskanalen efter sökmotorer, med 42% av människor som åker dit för att ta reda på mer om produkter och tjänster.

Inom det sociala mediegränssnittet har annonser visat sig vara den mest effektiva källan för varumärkesupptäckt. De är mer populära än kändisuppsatser (14%), uppdateringar på varumärkes sidor (17%) och rekommendationer eller kommentarer (24%).

Var är sociala medieannonser mest effektiva för att upptäcka varumärken?

Vi kan se effektiviteten i sociala medierannonser tydligare när vi delar dem upp efter region och jämför dem med annonser som visas på webbplatser.

I alla fem regioner är annonser på sociala medier mer framträdande, vilket innebär att de har uppnått sann global räckvidd.

Omedelbart uppenbar här är vikten på sociala medier i Mellanöstern och Afrika. De är inte bara den mest populära källan till upptäckt av varumärken, utan har också en sju procentenhetsperiod över webbplatsannonser.

Människor här tillbringar i genomsnitt 3 timmar och 12 minuter på sociala medier varje dag, eller med andra ord 39% av sin onlinetid.

Populariteten för annonser på sociala medier i denna region drivs främst av det faktum att MEA har en relativt låg internetpenetrationsgrad, och som ett resultat är internetanvändare snedställda mot den yngre generationen (medelåldern här är 30).

Som jämförelse, i Nordamerika, där annonser på sociala nätverk är minst effektiva för märkesupptäckt, ägnar människor cirka 1 timme och 16 miljoner mindre (1 timme 56 miljoner totalt) till sociala medier, vilket motsvarar 30% av sin onlinetid.

Det är tydligt att annonser som visas på sociala nätverk inte har uppnått samma påverkan över hela världen, men de är verkligen framåt med tanke på att även i utvecklade regioner som Europa och Nordamerika når de en fjärdedel av konsumenterna.

Vem klickar på annonser på sociala medier?

16% av de globala internetanvändarna har klickat på ett marknadsfört eller sponsrat inlägg på sociala medier under den senaste månaden.

Dessa konsumenter är troligt i början av trettiotalet, gift (48%) och arbetar på heltid (56%). Det finns mer eller mindre lika könsskillnad här, med en liten prevalens mot män (52%).

Annonsklickare för sociala medier är också 34% mer benägna än genomsnittet att falla in i vårt altruistiska attitydssegment, vilket betyder att de anser att det är mycket viktigt att bidra till samhället de bor i (75% säger detta) och att vi alla bör sträva efter jämlikhet ( 81% säger detta).

De är också 22% mer benägna att betala mer för hållbara eller miljövänliga produkter.

Dessutom är det 26% mer sannolikt att de som klickar på annonser på sociala medier köper de märken de ser annonserade (56% säger detta).

Men samma andel av konsumenterna skulle snarare registrera sig för ett produkt i stället för att betala extra för att äga den.

Detta återspeglas tydligt i det digitala innehållet de köper. Det är mer troligt att de har betalat för film- och musikströmningstjänster snarare än för nedladdningar av samma innehåll under den senaste månaden.

Det här konsumentssegmentet är också mycket mer troligt än genomsnittet att ha köpt ett prenumeration på en onlineversion av en tidning.

Det är uppenbart att annonsklickare på sociala medier inte har något emot att göra direktdebiteringar och prenumerationsplaner och de föredrar detta framför stora engångsbetalningar.

Vad använder annonsklickare sociala medier för?

Detta konsumentsegment tillbringar cirka 3 timmar på sociala medier varje dag, vilket är 30 minuter längre än genomsnittet.

I linje med deras altruistiska profil är de 69% mer benägna att vara välgörenhetsnätverkare på sociala medier.

Detta innebär att de brukar använda sociala medier för att stödja välgörenhetssaker (26% gör), liksom att följa välgörenhetsorganisationer och goda syften (30% gör).

De är ganska öppna på dessa plattformar och tenderar att dela information om vad de gör i sitt dagliga liv, samtidigt som de ser till att de inte missar något som händer där.

Annonsklickare för sociala medier är också fler nätverkare; de har i genomsnitt 11 konton på sociala medier, tre konton mer än den genomsnittliga internetanvändaren.

De är mycket aktiva i sin interaktion med varumärken på dessa plattformar och mer än 40% av dem har gillade, följt eller besökt en varumärkes sida under den senaste månaden.

Facebook är där fyra av tio går mer än en gång om dagen, och det är 83% mer sannolikt än den genomsnittliga Facebooker att ha lagt ut en kommentar om en produkt eller ett märke (34% har gjort det under den senaste månaden).

Med Facebook som nyligen tillkännagav sin nya cryptocurrency Vågen, kommer användarna snart att inte bara kunna klicka på annonser utan också göra omedelbara köp som svar på dem.

Hur interagerar annonsklickare med varumärken på sociala?

När skillnaden mellan underhållning och sociala nätverk blir mer suddig, presenteras varumärken möjligheter att engagera konsumenterna i unika upplevelser.

Klickare på sociala medier är en publik med en stor sannolikhet över genomsnittet för att engagera sig i olika typer av upplevelsesverktyg.

Det är mer än dubbelt så troligt att de har använt en augmented reality (AR) -app under den senaste månaden, eftersom AR-tekniken blir en drivkraft för den digitala reklammarknaden bredare.

AR-reklam förväntas nå 2,6 miljarder dollar 2022, och alla stora aktörer påverkar tillväxten.

Till exempel är Snapchat före kurvan när det gäller innovation inom området AR-funktioner och linser.

Dess Ad Kit kommer inte bara att ge enorma möjligheter för engagemang och underhållning via AR-annonser, utan kommer också att erbjuda infrastrukturen för utökad räckvidd genom integration med över 200 appar.

Google tillkännagav också nyligen en ny uppslukande annonsfunktion på YouTube med namnet ”AR Beauty Try-On”, vilket i princip kommer att göra det möjligt för användare att praktiskt taget försöka sminka och följa med påverkare på plattformen samtidigt.

Men klickare på sociala medier klickar inte bara på någon annons de ser, oavsett hur underhållande och engagerande den är. Med en så stor kontonportfölj för sociala medier utsätts denna publik för alla typer av reklam under sin dagliga dag.

Slutsats

SMM (sociala medier marknadsföring) handlar inte om att sälja på din följare. Det handlar om att bygga relationer med andra som så småningom blir dina kunder. Det handlar om människor och lösa sina problem. Ju fler relationer du kan bygga med andra människor, desto mer kommer de att börja lita på dig, tro på din trovärdighet, vill göra affärer med dig och i slutändan bli lojala kunder.

En stor och viktig del av att bygga dessa relationer är genereringen av diskussioner. Kom ihåg att du diskuterar i syfte att utbilda, inte sälja. Tillvägagångssättet är mycket mer subtilt och kommer verkligen att ta dig långt i att bygga dina relationer. Som företagare har du en skyldighet gentemot ditt företag och dig själv att vara en del av sociala medierrevolutionen. Om du inte är en del av det kommer du inte kunna njuta av den framgång som du och ditt företag vill och förtjänar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *