Friday, April 12
Shadow

Så Ökar du Försäljning Med Sociala Medier: Sälj Mer med Sociala Medier

Vill du lära dig hur du ökar försäljning med sociala medier? Vill du lära dig hur du använder sociala medier som ett markndsföringsredskap för bättre resultat?

Sociala medier har en bra marknadsföringskraft, och om de används på rätt sätt kan det leda till massor av försäljning.

Men det finns en hake.

Många marknadsförare använder inte sociala medier på rätt sätt, och driver därför inte försäljning eller åtminstone lika mycket försäljning som de skulle vilja med hjälp av sociala medier.

Faktum är det förmodligen anledningen till att du är här.

Du kanske har byggt dig en följarbas och försökt allt för att övertyga din publik, men få eller ingen har köpt från dig.

När du investerar tid i sociala medier med målet att sälja mer, vill du självklart nå ditt mål också, och det är precis vad jag ska lära dig i den här artikeln.

I denna artikel lär du dig hur du ökar försäljning med sociala medier och genererar bättre resultat med sociala medie marknadsföring.

1. Använd de plattformar som din målgrupp använder mest

Låt oss börja med grunderna.

Grunden för att sälja produkter är att nå fler människor. Men det är inte allt. Du måste nå rätt personer, din målgrupp.

Det spelar ingen roll hur många som är intresserade av fiske, om du säljer bilutrustning.  Du når inte din målgrupp!

Det första steget att nå din målgrupp är att välja en plattform som de är aktiva på.

För att göra det måste du först identifiera vad folk är målgruppen och välj sedan en social plattform som är baserad på det.

När du väljer en plattform måste du också ta hänsyn till dina mål- och innehållsstrategi. Om du till exempel finner att din målgrupp finns på Youtube, men du har inga planer i din innehållsstrategi att producera video, eller har någon kunskap och skicklighet i det, så har du lite att tänka på.

För att ta reda på vilka personer som använder vilka plattformar, ta en titt på användaremografin på de olika plattformarna.

Choose the right social media platform
Bild: https://us.accion.org/resource/choosing-right-social-media-platform-your-business/

När du har identifierat plattformen / plattformarna där din målgrupp spenderar mest tid måste du skapa en plan för hur du ska få uppmärksamhet.

Om du tror att det bara är att skapa ett konto och dela ett par inlägg och vänta, kommer det inte att räcka.

Du behöver en strategi för hur du ska få människors uppmärksamhet.

2. Gör köpsprocessen enkel

Om du vill öka försäljning med sociala medier måste du tänka på den viktigaste delen: hur folk köper.

Processen att köpa är oerhört viktigt, och kan vara skillnaden mellan om en person köper från dig eller överger sin vagn och aldrig återvänder igen.

Om försäljningen tar lång tid att slutföra, är svår att förstå, och svår att navigera, kan jag nästan lova dig att du kommer att tappa kunder som annars skulle ha köpt från dig.

Inköpsprocessen ska vara enkel, snabb och kräva bara några steg.

Vad som är ännu bättre är om du inkluderar en stapel eller liknande på sidan där användarna kan se hur mycket av processen de har slutfört innan de når kassan. Detta kommer ytterligare att uppmuntra människor att kolla på eftersom de kan veta att de är nästan där.

3. Optimera din webbplats för mobil

Detta steg är avgörande för att driva försäljning genom sociala medier.

Nästan alla som följer dig på sociala medier gör det via sin mobila enhet.

Vad betyder det här?

Det betyder att om du ska köra försäljning med sociala medier kommer nästan 100% av de personer som går till din webbplats att köpa att använda sin mobila enhet.

Problemet är dock om din webbplats inte är optimerad för mobilen.

När besökare kommer till din webbplats måste du göra sin upplevelse så trevlig som möjligt, eftersom det kommer att ha stor effekt på huruvida de köper från dig, eller om de lämnar din webbplats efter några sekunder.

Mobiloptimering Google

Medan sociala medier är kraftfullt att öka försäljning, att att generera leads och har makt att driva massor av medvetenhet och potentiella kunder, om du försöker sälja via din webbplats men inte har optimerat din webbplats för mobil, kommer dessa ledningar inte att vara värda mycket, eftersom mycket få kommer att konvertera.

När din webbplats inte är optimerad för mobil, ser webbplatsen i stort sett ut som den skrivbordsversion, den enda skillnaden är att saker kan klämma samman, hamna på konstiga platser och bli oerhört svårt att navigera.

Som en bonustips kan det vara värt att nämna att över 50% av sökningarna på Google görs med en mobilenhet. Som ett resultat ser Google nu ut om din webbplats är optimerad för mobil eller ej.

Om det är kommer de att belöna dig med bättre rankningar.

4. Utvärdera hastigheten på din hemsida

En annan sak som har en stor effekt på huruvida dina besökare konverterar eller inte är din webbplats hastighet – dess laddningstid.

Laddtid hemsida

Laddningstiden är förmodligen den sak som har störst effekt på huruvida en person som är angelägen att köpa från din hemsida faktiskt köper, eller om de lämnar din webbplats efter några sekunder.

Faktum är att sekunder kan vara skillnaden mellan en försäljning eller en förlorad kund.

5. Engagera med din publik

Att engagera med din publik och bygga starka relationer med dem är en viktig del av att driva försäljning på sociala medier.

Om du inte visste, är sociala medier ett av de bästa verktygen, om inte de bästa verktygen för att skapa relationer med din publik, så använd det!

När du bygger relationer med publiken bygger du förtroende, och om din publik inte litar på dig, kommer de inte att köpa från dig!

Enkelt som det. Att engagera är en av de mest underskattade mest underskattade metoderna för att öka försäljning med sociala medier.

Dessutom genom att engagera dig regelbundet och ofta med din publik, kan du också göra många av dina anhängare mer lojala mot ditt varumärke. Och större lojalitet innebär en större chans att få dem att köpa från dig – och viktigast av allt att få dem att köpa från dig om och om och konvertera dem för att återvända kunder.

Därför bör du lägga stor vikt vid att engagera dig med din publik och ta varje chans du får göra det.

6. Inse att det inte handlar om att sälja

Det här är en enorm punkt, och många av er kommer troligen att behöva vända hela din tankesättning när det gäller att sälja på sociala medier, men det är bra eftersom det betyder att du kan göra det på rätt sätt.

Saken är att för att få folk att köpa från dig på sociala medier handlar det inte om att sälja, sälja, sälja.

Det handlar inte om det.

Nyckeln till att driva försäljning på sociala medier är annorlunda.

Det första du behöver förstå är orsaken till att människor följer inte företag på sociala medier av denna anledning.

Om du frågar 100 personer, kan jag lova att ingen av dem skulle säga ”jag följer företag på sociala medier för att jag vill se annonser”

Istället måste du försöka förstå orsaken till att människor använder sociala medier eftersom det är när du kan börja sälja på ett mer effektivt sätt som faktiskt tilltalar till din publik.

Saken är att folk använder sociala medier av olika skäl. Men dessa skäl är inte så olika från varandra.

Människor använder sociala medier för att bli underhållna, för att se vad deras vänner har för att få de senaste nyheterna, för att få information, för att få kunskap och blu underhållna.

Lägg märke till hur det visade sig att annonser inte var en del av den listan?

Det stora problemet är att marknadsförare som är så angelägna om att driva försäljningen på sociala medier fokuserar på felaktiga mätvärden. Och som ett resultat driver de inte mycket försäljning på sociala medier. Om någon.

Saken är att direktförsäljning är en dålig mätning för att fokusera på när du använder sociala medier. Du måste inse att människor inte vänder sig till sociala medier eftersom de ska köpa något. Det är bara inte fallet. Som ett resultat är tillvägagångssättet för körförsäljning mycket annorlunda.

Eftersom människor inte vänder sig till sociala medier för att köpa, måste du använda ett annat tillvägagångssätt som fortfarande leder till försäljning.

Och det här tillvägagångssättet ger din publik värde och engagerar sig med dem.

Först och främst, om du kommer att stå på sociala medier och spränga dina reklammeddelanden, kommer du att förlora många av dina anhängare. Kom igen, det finns miljontals innehållsdelar som läggs ut varje dag på sociala medier, och om du inte delar innehåll som är värt, kommer folk ganska snart att gå någon annanstans.

Om du ska lyckas med sociala medier måste du ha ett värdeförslag och det värdeförslaget är ditt innehåll.

Och det gäller både om du ska köra försäljningen eller inte.

Om du inte har ett värdeförslag, kommer du inte att attrahera en publik, och du kommer inte att driva någon försäljning.

För att om du inte har någon publik, hur kan folk köpa från dig?

Tillvägagångssättet som du behöver ha på sociala medier (förutom att engagera och bygga starka relationer med din publik) är att ge ditt publikvärde.

Värde kan vara många saker – från tips, kunskaper, information eller kuponger, men tanken med detta är att ge publiken massor av värde utan att fråga om någonting i gengäld.

Varför?

Eftersom du kommer att utnyttja den mänskliga psykologiska ömsesidigheten, som säger att om vi får något, känner vi oss skyldiga att återvända till förmånen.

Och här är där den bästa delen kommer in.

Genom att ge publiken massor av värde utan att fråga om någonting i gengäld kommer fler människor att komma till dig.

Och när du äntligen har något att sälja, kommer folk att köpa från dig som ett sätt att återvända till det enorma värde du har givit dem.

Poängen?

Använd inte det traditionella sättet att sälja på sociala medier eftersom det bara inte fungerar. Om du gör det, är du dömd att misslyckas, och du kommer bara att slösa bort dina ansträngningar.

Istället tar ett mer effektivt sätt att sälja på sociala medier, ett tillvägagångssätt som faktiskt fungerar.

7. Använd Call-to-actions

Calls to action – uppmaningar till handlingar,  har visat sig vara extremt kraftfull i många aspekter av verksamheten, men i många aspekter utanför det också.

Principen är väldigt enkel, men ändå fungerar det väldigt bra. Vad du ska göra är att bara berätta för publiken vad du vill att de ska göra.

Om du försöker prata i gåtor och inte faktiskt säger vad du vill att din målgrupp ska göra, kommer du enbart att förvirra dina följare. Var tydlig om vad du vill att din publik ska göra, för på det sättet kommer människor faktiskt att kunna förstå vad du menar.

Det finns dock ett stort “men”.

Om du ska använda ett uppmaning till handling där du frågar din publik att köpa från dig, måste du ha givit dem massor av värde före, under en lång tid.

Du kan inte bara förvänta dig att skicka ett inlägg på sociala medier och säga att du har givit dem värde eftersom det verkligen är att miljontals miljoner människor varje dag delar inlägg på sociala medier och jag hatar att bryta det till dig, men det är inte som om du är unik på något sätt på sociala medier när det gäller att dela innehåll.

När du säljer måste du vara tydlig för publiken vad det är du säljer, och hur de kan köpa från dig. Det betyder förstås också hur de kan köpa från dig via mobilen.

Om du tvivlar på kraften av calls to actions här är lite statistik:

  • SAP fann att orange CTA ökade sin konverteringsfrekvens över 32,5%. (QuickSprout)
  • E-postmeddelanden med en enda uppmaning ökade antalet klick 371% och försäljningen 1617%. (WordStream)

Människor kan inte veta vad du vill innan du faktiskt berättar för dem, eller hur?

Det är som att uppfostra en hund när den är ung. Den kan inte veta hur den ska beté sig, men när du har lärt den det, kommer det att veta exakt vad du ska göra.

Med CTAs lär du din publik.

8. Uppmuntra kundrecensioner

Kundrecensioner är oerhört kraftfulla när det kommer till att öka försäljning på sociala medier.

Och om du frågar varför, beror det på att folk litar på andra människor.

Eftersom människor vet att företag har ett mål och ett enda mål: att sälja mer. Till följd av detta säger allt varumärket måste tas med en stor saltkärna eftersom de bara vill utnyttja allt till sin fördel.

Det är här kundrecensioner kommer till nytta.

Enligt Pew Research Center säger 40% av amerikanska vuxna konsumenter att de alltid eller nästan alltid läser online kundrecensioner innan de gör inköp.

För att ytterligare bevisa kraften, och viktigast av allt, att kundrecensioner har, titta på denna statistik:

  •  92% av konsumenterna läser nu online-recensioner vs. 88% 2014
  • 88% förtroende recensioner så mycket som personliga rekommendationer
  • 88% av online-shoppare införlivar recensioner i sitt köpbeslut

Det är uppenbart att kunderna tar hänsyn till kundrecensioner i sina köpbeslut, och att recensioner är en viktig del av inköpsprocessen. Därför måste du göra det till en del av din marknadsföring!

Vad din kund vill ha bör du ge!

Chansen är att folk pratar om ditt varumärke på sociala medier och lämnar recensioner om dig om du vet det eller inte. Problemet är att du inte lyssnar.

Naturligtvis kan du också uppmuntra dina kunder att lämna recensioner genom att ge dem en liten gåva, eller helt enkelt fråga om det! Den viktiga delen är att du ber dem om en granskning. Många människor kommer mer än gärna att berätta om deras erfarenhet.

Sociala medier är förmodligen den plats där folk pratar mest om ditt varumärke, så börja lyssna!

Dessutom vill du också komma med roliga och smarta sätt att integrera de recensioner du samlar och tar emot på ett roligt och engagerande sätt.

Ett sätt är givetvis att lägga till dem på din webbplats, eller närmare bestämt, precis bredvid produktsidan. 

Det bra med att använda dina kundrecensioner i din marknadsföring är att du inkluderar dina kunder och gör dem till en del av ditt varumärke. När du gör erkänner du dem och visar dem att du uppskattar dem

9. Dela användargenererat innehåll

Grunden för användargenererat innehåll är ganska lik kundrecensioner, åtminstone fördelarna med det. Det finns dock några viktiga skillnader mellan användargenererat innehåll och kundrecensioner.

Normalt görs kundrecensioner i form av det skrivna ordet. När det gäller användargenererat innehåll på sociala medier pratar vi dock mer om foto och video.

När du arbetar för att sälja mer med social media-marknadsföring, bör användargenererat innehåll vara en naturlig del av din innehållsstrategi. På socialt sätt kan det vara svårt att dela kundrecensioner i form av text, såvida du inte citerar din kund på Twitter eller skapar en bild där du lägger till vad din kund sa.

Det som är bra med UGC är att det har mycket mer förtroende och marknadsföringskraft än professionellt skapat innehåll – vilket är förståeligt eftersom det inte skapas av ett varumärke med en agenda.

User-generated content social media

Enligt Business Insider är konsumenter som kommer över UGC 97% mer benägna att konvertera än de som inte gör det.

Det är ganska anmärkningsvärt.

Dessutom var det överväldigande preferensen för UGC-bilder 77% jämfört med 22% när online-shoppare fick välja mellan professionella bilder på produktbeskrivningssidor eller användargenererat innehåll (UGC).

Det säger mycket.

Människor litar på UGC mycket mer än professionellt skapat innehåll, varför inte använda det?

Det bästa är att UGC-innehåll är så enkelt att dela, samtidigt som det har mycket marknadsföringskraft.

Precis som att uppmuntra kundrecensioner, finns det olika metoder för att uppmuntra UGC.

En enkel idé är att ge en liten gåva eller belöning till de människor som delar den. Det är också vanligt att varumärken arrangerar tävlingar och giveaways där reglerna för inresa är att du ska dela en del UGC öppna sociala medier.

10 Optimera ditt innehåll för din målgrupp

Din målgrupp består av de personer som mest sannolikt kommer att köpa från dig. Därför måste du dela innehåll som de faktiskt bryr sig om, och det kommer att fånga uppmärksamheten i den mättade världen av sociala medier.

Dessutom måste du också dela innehåll som ger dem värde.

Vad för slags innehåll detta är, jag kan inte säga dig, men din sociala medie strategi bör ge dig en bra ledtråd till vilken typ av innehåll vi pratar om.

Ju mer du lär känna din publik, desto bättre kan du tjäna din publiks innehåll som de bryr sig om.

Hur hjälper det dig att driva mer försäljning på sociala medier, kanske du frågar?

Jo först, för att kunna sälja på sociala medier måste du ha en publik. Och om du inte har något innehåll, kommer du aldrig att locka en. Det är också viktigt att ditt innehåll är av hög kvalitet och relevant för din målgrupp.

Om ditt innehåll är dåligt, varför skulle folk vilja följa dig?

Det viktigaste skälet till att människor väljer att följa någon på sociala medier är trots allt att de vill se sina inlägg.

För det tredje är det i ditt innehåll att ditt värdeförslag ligger. Med ditt innehåll kommer du att ge ditt publikvärde till den punkt där du har hävstångseffekten.

Men om du delar innehåll av låg kvalitet eller bara innehåll som inte är relevant för din målgrupp, kommer du inte att ha något värde att erbjuda.

Ju mer relevanta ditt innehåll är för din målgrupp, desto fler människor kommer från din målgrupp. Och när du lockar folk från din målgrupp, kommer de mycket mer sannolikt att köpa från dig.

11. Arrangera tävlingar

Tävlingar är ett välkänt sätt att öka försäljningen, öka anhängarna och få mer dragkraft på sociala medier.

Det beror på att de jobbar!

Det bästa med tävlingar är att det är ett annat sätt för ditt varumärke att ge publiken värde.

Om du ger bort en fysisk produkt, ger du bokstavligen bort värde, något som låter dig be att sälja till din publik senare.

12. Skapa fantastiska bilder

Visuellt innehåll har en enorm marknadsföringskraft, särskilt på sociala medier. Detta kan därför hjälpa dig att sälja mer med sociala medier.

Och det är inte särskilt förvånande när man tittar på hur människans hjärna fungerar:

Sociala medie marknadsföring
https://blogs.msdn.microsoft.com/alchemist/2016/03/21/decoding-idea-submission-round-for-imagine-cup/

När du vill öka försäljningen är det självklart något du vill dra nytta av.

Grunden är att du måste lägga stor vikt vid att skapa fantastiska, högkvalitativa bilder på sociala medier om du vill köra försäljningen. Inte bara behöver du ge visuella bilder, men du måste skapa uppmärksamhet, gripande, otroliga visuella som tar tag i din publiks uppmärksamhet. När allt kommer omkring delas över 95 miljoner bilder på Instagram dagligen. Det är bara på Instagram.

Det är svårt att sticka ut från bullret minst sagt. Därför kan du aldrig kompromissa med kvaliteten på det innehåll du delar.

13. Delta i konversationer

Oavsett om du vet det eller inte, talar folk förmodligen om ditt varumärke på sociala medier. Precis som hur jag sa att folk troligen lämnar recensioner på sociala medier, finns det också andra saker som händer än recensioner. Människor diskuterar saker om ditt varumärke, människor diskuterar saker i din bransch och så vidare.

Vissa konversationer och människor förväntar sig ditt svar, andra gör det inte

Hur som helst, att delta i konversationerna som talar om ditt varumärke eller om din bransch är oerhört fördelaktigt för varumärken. En studie visar att 74% av köparna väljer försäljningsrepresentanten som först lägger till värde under köpet. Det innebär att genom att delta i samtal som din målgrupp har, kan du bidra till konversationen, dela med dig av din kunskap och kunskap. Det innebär att du tar med värdet till samtalet, och du kommer ihåg vad jag sa om att ge värde till dina framtidsutsikter?

Att göra det innebär att de sannolikt kommer att konvertera och bli kunder av dig.

Inte bara ökar du chanserna för att människor blir kunder när du ger värdet till konversationerna. Att delta i konversationerna som händer betyder också att du kan skapa relationer med publiken.

Och relationer leder till ökade förtroende, vilket i sin tur leder till mer försäljning.

Se hur allt är kopplat till att engagera dig med din publik på sociala medier?

Det kallas sociala medier av en anledning! Vad förväntade du dig? 🙂 Underskatta inte denna metod för att öka försäljning med sociala medier.

14. Ge bra kundservice

När vi pratar om att sälja produkter på sociala medier kan vi inte ignorera kundtjänst. För att du oavsett om du säljer på sociala medier, ansikte mot ansikte eller på någon annan plats, är det viktigt att du behandlar dina kunder och har stor effekt om de köper från dig, och för det andra om de blir kunder som kommer tillbaka .

Idag har fler och fler personer social media som sin främsta källa för att ansluta sig till varumärken när det gäller kundtjänst och fler och fler människor hoppar av det mer traditionella sättet att få kundservice, till exempel via telefon eller e-post.

Varför?

Jo det är uppenbart, verkligen. Det är snabbare, mindre tidskrävande, mindre smärtsamt, plus, om de redan är på sociala medier, hur svårt är det att bara skicka ett meddelande till ett varumärke?

Nu när fler människor vänder sig till sociala medier för kundservice, vad ska du göra?

Du borde vara där för dem självklart och vara redo att svara, engagera och lösa sina problem när de kontaktar dig.

Forskning från Institutet för kundtjänst avslöjar 1 av var tredje kunden vänder sig till sociala medier för att söka råd eller kommunicera med ett företag. Det är många människor.

Så vad du behöver göra är att ha de resurser som behövs för att hantera dina kundklagomål och kundservicefråga.

På social media är tiden viktig.

Faktum är att en studie från SproutSocial har funnit att de flesta förväntar sig ett svar inom 4 timmar på sociala medier, men problemet är att de flesta märken svarar inom 10 timmar.

Aj.

Och om du inte ger din publik det, finns det risk för att de kommer att gå någon annanstans. Eventuellt dina konkurrenter.

Social media customer service
https://sproutsocial.com

Och om det händer, har du förlorat en kund för alltid.

Det bästa med kundservice på sociala medier kan öka försäljningen.

Jag tycker att det är mycket intressant med kundtjänst, eftersom det har så stor effekt på ditt varumärke, hur människor uppfattar det. Och du borde fokusera mycket på det själv, för det har en enorm försäljning. Det som gör det ännu mer intressant är att sociala medier ger en helt ny dimension till kundtjänst.

Visste du att 78% av konsumenterna har bailed på en transaktion eller inte gjort ett avsett köp på grund av dålig serviceupplevelse.

På sociala medier pratar folk om ditt varumärke och om du bara tar dig tid att lyssna kan du lära dig ganska mycket och få tillgång till väldigt viktig feedback som kan hjälpa dig att förbättra dig. Eftersom allting är för alla kunder som oroar sig för att klaga, förbli 26 andra kunder tysta. Det innebär att om en person klagar på sociala medier finns det många fler som är tysta. Och det som är värst störst för varumärken är att de flesta inte säger något innan de lämnar. De slutar bara köpa från dig. Men med hjälp av socialt lyssnande och bra kundservice kan du identifiera de problem som dina kunder står inför, lösa dem och därigenom öka din behållningsgrad, vilket också innebär att du ökar din försäljning.

När du tar emot kundklagomål på sociala medier, vilket du kommer att göra är det viktigt att du har en plan för hur du ska hantera det på bästa möjliga sätt. Anledning? 91% av olyckliga kunder kommer inte villigt göra affärer med dig igen. Det innebär att om du ger dålig kundservice till någon som klagar – eller ens någon som inte klagar, kommer du att förlora nästan alla av dem som kunder och därmed förlora försäljningen.

Men tvärtom, om du löser ett klagomål i kundens tjänst och de kommer att göra affärer med dig igen 70% av tiden! Med andra ord, genom att erbjuda utmärkt service till missnöjda kunder kan du konvertera dem till glada och lojala kunder och därmed öka din försäljning på lång sikt. Det beror på att lojala kunder i genomsnitt är värda upp till 10 gånger så mycket som deras första köp.

Sociala medier kan du interagera med din publik och snabbt identifiera eventuella problem du kan ha, samt försöka hjälpa personer som behöver kundservice.

De flesta varumärken är så fasta i tanken att det enda sättet att öka försäljningen är att få nya kunder, men som du kan se o det statiska ovan är det inte så fallet! Det är dessutom 6-7 gånger dyrare att skaffa en ny kund än att hålla en nuvarande, så om du bara använder sociala medier för att hålla dina nuvarande kunder nöjda och öka din behållning, kan du öka din försäljning signifikant.

15. Ha rea

Försäljning är känd för att öka försäljningen dramatiskt, och det är också anledningen till att 30 procent av den årliga försäljningen för flera industrier sker mellan Black Friday och jul. Och black friday som du vet, är den tid då försäljningen äger rum för riktiga, med erbjudanden så höga som 70%, 80% eller till och med 90% rabatt!

När du ordnar försäljning måste du vara lite försiktig, dock. Om du ständigt har försäljning är det en stor risk för att människor inte kommer att köpa från dig när du inte har försäljning, för att de vet att om de väntar blir det billigare eftersom du snart kommer att sälja en försäljning igen .

Den goda nyheten är emellertid att sociala medier är en utmärkt plats för att arrangera försäljningen. Genom att ha försäljning kan du övertyga de personer som är tveksamma att köpa från dig, samt spela på människans psykologi och skapa en känsla av brådska.

16. Samarbeta med influencers

Om du inte visste, är influencer marknadsföring enormt effektiv.

Om du är ny på social media påverkar marknadsföring, är det användningen av influencers med stora följder och en engagera publik som ser upp till dem och vänder sig till dem för köpbeslut och tips på sociala medier.

För att bevisa effekten av influencer marknadsföring, låt oss gräva in i några influenser marknadsföring statisitics: https://www.velocenetwork.com/influencer-marketing/55-powerful-influencer-marketing-statistics-and-factsy-you-need-to-know

  • Influencer marknadsföringsinnehåll ger 11X högre avkastning än traditionella former av digital marknadsföring. (TapInfluence studie med Nielsen Catalina Solutions, 2016)
  • 86 procent av kvinnorna vänder sig till sociala medier för åsikter och råd om vad man ska köpa.
  • 49 procent av konsumenterna är beroende av influenser rekommendationer.
  • Influencer-marknadsföringskampanjer genererar $ 6,5 i intjänade mediavärden för varje $ 1,00 som investeras.
  • 13 procent av varumärkena genererar $ 20 i intäkter för varje dollar som investeras i influencer marknadsföring.

Som du kan se är det säkert att säga att influencemarknadsföring, om det görs korrekt kan ha stor inverkan på försäljningen på sociala medier. Och det bästa är att influensarkampanjer

Slutsats

Sociala medier har en enorm marknadsföringskraft för varumärken. Med rätt strategi kan du öka försäljningen på sociala medier ganska rejält. Det har kraft att öka varumärkeskännedom, förbättra dina kundrelationer, öka försäljningen och mycket mer.

Men nyckeln till att generera bra marknadsresultat med sociala medier är att veta hur man använder det ordentligt och för optimala resultat.

En skruvmejsel är ett bra verktyg, men om du inte har laddat batteriet, kommer det inte hjälpa dig mycket, vill det?

Vilka av dessa är din favorit taktik?

Vilka använder du redan och vilka planerar du att lägga till din strategi?

Låt mig veta i kommentarsektionen nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *