Monday, July 22
Shadow

Företagskonto för Företag – Hur Kan Du Använda Det?

Instagram tools

Instagram introducerade företagsprofiler / affärsprofiler år 2016. Sedan dess har många företag valt att byta sina Instagram-konton från en personlig profil till en affärsprofil.

Förändringen verkade oundviklig, eftersom Instagram nu ägs av Facebook. På många sätt fungerar Instagram som en förlängning av Facebook, med betoning på det visuella, och detta är särskilt fallet för företagskonton och reklam.

Det har dock varit viss motstånd mot denna förändring. Många företag har märkt den lägre organiska räckvidden på sina Facebook-sidor jämfört med personliga Facebookprofiler. De var oroliga för att samma sak skulle hända med Instagram. I praktiken verkar det emellertid inte lika mycket stigma kopplat till en Instagram företagsprofil än vad som finns på en Facebook-företags sida. Om du fortsätter att dela kvalitetsmaterial via ditt Instagram-konto är det osannolikt att du inte märker någon skillnad.

Detta betyder inte att du bör undvika att ha en Facebook-sida för ditt företag, eftersom det är ett krav för att kunna konvertera till en Instagram-affärsprofil för att fungera.

Du kommer däremot att förlora två funktioner när du konverterar till en affärsprofil:

  • Möjligheten att göra dina inlägg privata
  • Möjligheten att länka till flera Facebook-profiler – Istället ansluter du ditt Instagram-konto till ditt företags Facebook-sida

I själva verket, även om dessa funktioner kan vara av värde för ett personligt konto, skulle de ha liten, om ens någon användning för ett företagskonto som vill marknadsföra, vilket förmodligen är anledningen till att Instagram tog bort dem.

Anledningarna till att driva ett Instagram-konto är vanligtvis mycket olika för ett företag än för en individ. Du använder ditt personliga Instagram-konto för att visa olika delar av ditt liv för dina vänner och familj. Ett företag driver sitt Instagram-konto för att skapa en publik och förhoppningsvis få kunder och sälja mer. Om du är verksam kan du fortfarande köra ett personligt konto för dina icke-affärsverksamheter.

Så byter du din personliga profil till en företagsprofil

-Och fördelarna med att driva en Instagram företagsprofil

1. Tillgång till Instagram Insights

Instagram ger mycket liten analytisk data och prestationsstatistik för den vanliga Instagram användaren. Detta brukade vara ett problem för företag innan företagskonton, så därför skapade Instagram Insights för företag och elanvändare.

Instagram Insights tillhandahåller företagen all nödvändig information som de behöver veta om sitt konto och hur deras inlägg fungerar. Det hjälper till att ge insikt i vilket innehåll som fungerar och vad som inte gör det. Det ger dig information om dina följare för att hjälpa dig skapa en bild av dina följare och målgrupp.

Den visar din prestanda och prestation på Instagram under den senaste veckan – förändring i följare, antal inlägg, visningar, räckvidd, profilvisningar, webbplatsklick och e-postklick.

Du får även en detaljerad demografi över dina följare – deras kön, åldrar, platser efter städer och länder och när de är mest aktiva.

Med Instagram Insight kan du också se dina historiska inlägg efter engagemang och intryck under en tidsperiod som du ställer in, upp till två år bakåt i tiden.

2. Möjlighet att lägga till en kontaktknapp

En fördel med att ha företagskonto är att du har möjlighet att lägga till kontakt-och informationsknappar i din profil. När någon klickar på knappen kan du ställa in så att folk kan skicka e-post till dig, ringa ett telefonsamtal dig eller ge dem en karta som visar ditt företags plats. Detta tillåter potentiella kunder att snabbt hitta viktigt information, och det hjälper också dig att uppmuntra dem att “take action” och interagera med ditt företag.

3. Din bransch kommer att visas på din profil

När du skapade din Facebook-sida ombads du att välja branschen där ditt företag är verksamt. Så när du sedan ansluter din Instagram-affärsprofil till din Facebook-sida korsar denna information till din Instagram-profil. Du kan ändra denna information direkt på Instagram om du behöver i framtiden.

4. Möjlighet att lägga till länkar till Instagram Stories

En av de mest irriterande sakerna med Instagram, ur marknadsföringssynpunkt, är att du i allmänhet inte kan använda klickbara länkar. Om du använder en personlig profil är den enda länken du kan använda en i din profil.

Instagram Stories är ett annat alternativ. Vi beskrev nyligen hur man använder Instagram-berättelser som en expert. Ett användbart alternativ för vissa Instagram-konton är möjligheten att lägga till en URL till din Instagram-berättelse.

Detta är särskilt värdefullt när 75% av Instagram-användare, som rapporterats av Locowise, tar åtgärder som att besöka en webbplats efter att ha tittat på ett inlägg.

Möjligheten att lägga till länkar till Instagram Stories är dock inte tillgänglig för alla företag. Du måste ha en affärsprofil med 10 000 följare innan Instagram ger dig tillgång till den här funktionen.

5. Kunna annonsera på Instagram och göra promoverade inlägg

Om du har budgeten att marknadsföra dina Instagram-inlägg och annonsera på plattformen måste du ha en företagsprofil.

Detta är ett annat område där förbindelsen mellan Facebook och Instagram är uppenbar. Du bygger dina annonser på Facebook och väljer var du vill att din annons ska placeras. Instagram är ett av alternativen som Facebook ger dig – de andra är olika positioner på Facebook och Messenger.

Influencers använder ofta Instagram förtagskonton

Ganska många influencers väljer att driva företagskonton, även om många egentligen inte driver ett företag, utöver sitt personliga varumärke. De tar sin Instagrammande/bloggande på allvar och hanterar den på affärsmässig basis.

Influencers vill bygga sitt följande och öka sitt engagemang. De ytterligare verktygen och insikterna som erbjuds av en Instagram Business Profile hjälper deras strävan. De ger också mer information för påverkare att dela med de varumärken som de arbetar med.

Bra influencers kan också utföra magi med Instagram Stories, och det är en extra fördel om de kan lägga till webbadresser när de arbetar på ett varumärkes vägnar.

Så byter du din personliga profil till en Instagram företagsprofil

I ditt personliga Instagram-konto går du till din profilsida och klickar på ikonen Inställningar (en växelsymbol). Rulla nedåt i listan med alternativ och tryck på länken Byt till affärsprofil. Se till att du inte anger ditt konto som ett privat konto.

Den kommer då att be dig om din Facebook-profil och en Facebook-sida att ansluta till. Fyll i relevant information. Du måste vara administratör för Facebook-sidan.

Instagram kommer då att be dig om dina företags kontaktinformation. Kom ihåg att skriva dessa som du vill att dina kunder ska se dem. Detta inkluderar din företags e-postadress, telefonnummer och adress.

När du har gjort ovanstående steg har du officiellt en Instagram-affärsprofil.

I slutändan erbjuder affärsprofiler en bättre marknadsföringsupplevelse på Instagram, oavsett om du är ett företag som vill leverera ditt meddelande själv, eller om du är en influencer som bygger ditt följande och engagemang.

Bjud in kontakter att följa dig

Utnyttja allt arbete du har gjort för att bygga kontakter online. I inställningsmenyn använder du alternativet “Bjud in Facebookvänner” för att skicka ett meddelande till hela Facebook-nätverket.

Du kan använda alternativet “Bjud in vänner” för att komma åt andra nätverk, till exempel Gmail, LinkedIn, Twitter eller Yahoo! kontakter. Ju fler följare du har, desto mer ger ditt företag sociala medier trovärdighet.

Dela inlägg och fyll ditt galleri

Börja med att lägga till foton i ditt galleri. Det bästa med Instagram är din förmåga att återuppfinna gamla foton genom att lägga till filter. Användare älskar plattformens äkthet, så du behöver inte proffs för att berätta fantastiska historier.

Klicka på den korsformade knappen “Lägg till” för att öppna ett galleri från din telefon. Du kan välja rullgardinspilen längst upp på skärmen för att få bilder från andra källor, till exempel Google Drive.

När du vet hur du använder Instagram för företag kan du skapa berättelser för att driva engagemang. Instagram-berättelser är korta foto- eller videosamlingar som försvinner efter 24 timmar. Denna enkla funktion är ett effektivt sätt att dela ett roligt, lärorikt eller hjärtvärmande ögonblick med dina följare.

Ännu bättre har du obegränsade sätt att vara kreativa med berättelser. Visa en produkt som kommer till liv i ditt ”matlaboratorium”. Erbjud en tio sekunders handledning om rengöring av rännorna. Få din publik att skratta med roliga filter på personalfoton.

Instagram kan tyckas skrämmande till en början, men de korta, visuella inläggen gör det enkelt att lära sig snabbt och ansluta ofta med liten ansträngning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *