Thursday, October 6
Shadow

Facebook Sök efter Personer: så Söker du på Facebook

Många använder Facebook för att prata och hålla kontakt med vänner och familj. Det beror på att Facebook är den största och mest populära webbplatsen för sociala nätverk på webben idag. Miljontals människor checkar in på Facebook dagligen, vilket gör det till ett fantastiskt kraftfullt verktyg för att hitta människor du kanske har tappat kontakten med: vänner, familj, gymnasieskolor, militära kompisar osv. Dessa 8 metoder kan hjälpa dig att hitta de människor du letar efter för.

1. Gå till hitta dina vänner på Facebook-sidan. Du har ett antal alternativ här: hitta personer du känner via e-post, hitta personer du känner med efternamnet, hitta personer på Messenger, bläddra efter personer alfabetiskt (det här är lite tråkigt) eller bläddra på Facebook-sidor med namn.

2. Använd dina Facebook-vänner som en resurs. Klicka på deras vänner och bläddra igenom deras lista över vänner. Detta är ett bra sätt att hitta någon gemensamt som du kanske har glömt bort.

3. Facebook har en sida speciellt avsedd för de nätverk som människor väljer att tillhöra. På denna söksida kan du söka efter namn, e-post, skolnamn och examensår och företag.

Source: SproutSocial

4. När börjar du skriva något i Facebook-sökfältet, en funktion som heter Facebook Typeahead sparkar in, som returnerar de mest relevanta resultaten från dina omedelbara kontakter. När du söker efter någon på Facebook får du som standard allt resultat på en sida: personer, sidor, grupper, evenemang, nätverk osv. Du kan filtrera dessa enkelt genom att använda sökfiltren till vänster om sökresultatsidan. När du klickar på ett av dessa filter kommer dina sökresultat att ordna sig till endast resultat som sammanfaller med just det ämnet, vilket gör det lättare för dig att hitta dem personer du letar efter.

5.Facebook erbjuder tyvärr inte mycket till avancerad sökning. Men däremot men du kan söka efter två saker på en gång genom att använda “strecktecken”. Till exempel kan du söka efter fotbook och James Smith med denna sökning: “fotboll | James Smith. ”

6.Använd länken “People You May Know/folk du kanske känner” som en hopp punkt. Här ser du potentiella vänner och fans.

När du söker efter ett ämne på Facebook kommer resultaten som du ser från listan över kontakter; din “vänskrets”, så att säga. Om du vill utöka den cirkeln till att inkludera resultat från alla som har valt att göra sin Facebook-information allmänt tillgänglig klickar du bara på Inlägg av alla. Detta ger dig möjlighet att se information från personer som inte ingår i din kontaktlista.

7. Sök efter tidigare klasskamrater på Facebook. Du kan antingen helt enkelt bläddra igenom ett examensår (detta är ett väldigt effektivt sätt att hitta personer du har tappat kontakten med), eller så kan du skriva in ett specifikt namn för att få mer avgränsade resultat.

8. Om du någon gång har varit anknuten till ett företag (och lagt denna anknytning på sin Facebook-profil), kommer du att kunna hitta den med hjälp av Facebook-företagssökningssidan.

Sök efter dina vänner

Om personen du försöker hitta också är känd av några av dina andra kontakter, kan du titta igenom deras vänlista för att se om de redan har hittat dem.

För att göra detta, gå till profilen för din befintliga kontakt och klicka på eller tryck på alternativet Vänner som finns under deras profilbild. Nu kan du bläddra igenom alla deras vänner och kanske snubbla över din gaml. a kompis.

Sök i gamla skolor och arbetsplatser

När du först registrerar dig på Facebook, och ganska konstant efteråt, kommer du att bli ombedd att ange vilken skola, högskola, universitet eller företag du har gått / arbetat på tidigare. Det är rimligt att anta att personen du söker har gjort detsamma, så sidorna i dessa organisationer är en rik jaktplats.

Prova att söka igenom dina gamla institutioner genom att ange deras namn i sökfältet högst upp på sidan.

Det finns goda chanser att du kanske hittar en grupp som finns, och om du går med i detta kommer du att komma i kontakt med många människor som kan hjälpa dig i din strävan.

Sök bland dina e-postkontakter

Om du höll kontakt med din frånvarande vän ett tag efter skolan eller jobbet, finns det en chans att du kanske har utbytt e-post någon gång. Facebook har en funktion där den söker i dina e-postadresser och sedan markerar alla personer på den sociala medieplattformen som inte redan är anslutna till dig.

För att aktivera den här funktionen går du till avsnittet Sökförfrågningar (silhuetten av två personer igen), klicka på Sök vänner, sedan från rutan i det övre högra hörnet med titeln Lägg till personliga kontakter, välj vilken e-posttjänst du vill att Facebook ska söka efter. Ange dina kontouppgifter och klicka sedan på knappen Sök vänner och om du har tur kan du se att deras namn visas

Leave a Reply

Your email address will not be published.