Saturday, July 11
Shadow

Så Kontaktar du Facebook Support!

How To Change Your Name on Facebook

Hur man kontaktar Facebook och får support när du behöver det.

De flesta sociala nätverk har några kontaktformulär för användare att rapportera problem.

Facebook har å andra sidan över 100 kontaktformulär för nästan alla problem du kan stöta på när du använder Facebook.

För närvarande finns det inget direkt sätt att kontakta Facebook via telefon eller e-post. Du kan dock använda Facebooks inbyggda resurser för att rapportera eller felsöka ett problem.

1.Öppna https://www.facebook.com i en webbläsare.

Detta är den främsta inloggningssidan för Facebook. Du ska vara inloggad automatiskt.
Om du inte är inloggad automatiskt, använd användarnamn och lösenord som är kopplat till ditt konto för att logga in.

2.Leta reda på inlägget, kommentaren, profilen, bilden, videoen eller annonsen som är ett problem.

Inlägg och kommentarer kan hittas i ditt nyhetsflöde eller på väggen hos personen som publicerade dem. För att rapportera en bild eller video, klicka på bilden eller videon för att förstora den. Om du vill rapportera en profil eller grupp, klicka på namnet eller profilbilden för den profil eller grupp du vill rapportera.

3.Klicka på “…” eller “options”.

Använd följande alternativ för att hitta alternativknappen för följande innehållstyper:
Inlägg: Klicka på knappen med de tre punkterna ovanför inlägget och till höger.
Kommentarer: Håll muspekaren över kommentaren och klicka på knappen med tre punkter till höger.
Bilder: Klicka på bilden och klicka sedan på Alternativ längst ner till höger på bilden.
Videor: Klicka på videon för att förstora den och klicka sedan på knappen med tre punkter under videon och till höger.
Profiler: Klicka på personprofilen eller namnet och klicka sedan på knappen med tre prickar i det övre högra hörnet av deras omslagsfoto.
Grupper: Klicka på gruppens namn och klicka sedan på knappen som säger Mer under gruppprofilbilden.

4.Klicka på alternativet “Ge feedback” eller “Rapportera”.

Det här alternativet läser annorlunda beroende på innehållet du rapporterar, men det är vanligtvis en variant av Ge feedback och / eller Rapport.

5.Välj hur innehållet strider mot Facebook’s användarvillkor.

Klicka på det alternativ som bäst beskriver innehållet du vill rapportera.

6.Klicka på Skicka. Detta skickar din feedback till Facebook.

7.Följ instruktionerna på skärmen.

Beroende på innehållet du rapporterar kan du bli ombedd att skicka en rapport till Facebook. De begär inte detta för allt innehåll, men de använder din feedback för att förbättra deras system.
Använd detta formulär för att rapportera en sekretesskränkning
Att rapportera ett problem med ett företag eller en annons. använd detta formulär.

Använda Facebooks egna resurser

Öppna webbsidan för Facebook Help Center. Om du inte redan är inloggad på Facebook måste du klicka på knappen “Logga in” i det övre högra hörnet av sidan för att ange din Facebook-e-postadress och lösenord.

Granska verktygsfältet för alternativ. Detta är överst på skärmen, direkt under sökfältet – du måste dra muspekaren över varje alternativ för att se dess underavsnitt.

Dina alternativ inkluderar följande:
Använda Facebook – Det här avsnittet i hjälpcentret täcker grundläggande Facebook-funktionalitet, inklusive hur man gör för vänskap, meddelanden och skapande av konto.
Hantera ditt konto – Det här avsnittet innehåller objekt såsom din inloggning och dina profilinställningar.
Sekretess och säkerhet – Detta avsnitt behandlar kontosäkerhet, ovänliga människor och hackade / falska konton.
Politik och rapportering – Detta avsnitt omfattar grundläggande rapportering (missbruk, skräppost osv.) Samt hantering av en avlidns Facebook-konto och rapportering av hackade eller falska konton.
Du kan också kolla avsnitten “Frågor du har” och “Populära ämnen” på denna sida. Dessa avsnitt täcker många vanliga problem och klagomål. Båda dessa avsnitt finns på startsidan på webbplatsen för Facebook Help Center.

Välj ett relevant alternativ. Om du till exempel har problem med ett imitationskonto väljer du avsnittet “Sekretess och säkerhet” och klickar sedan på “Hackade och falska konton”.

Facebook kontaktformulär

Access Restricted (Bad IP) – Du försöker komma åt Facebook från en IP-adress (Internet Protocol) som är associerad med en felkonfigurerad ISP (Internet Service Provider) eller missbruk.Om du tycker att det här är ett fel, berätta för Facebook. – Access Restricted (Bad IP)

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar – Detta formulär ägnas åt frågor som är specifika för tillgänglighet och hjälpmedel. – Accessibility for People with Disabilities

Konto inaktiverat – oberättigat – skicka bara detta formulär om ditt konto har inaktiverats för att ha åsidosatt Facebooks uttalande om rättigheter och ansvar. Om du inte kan komma åt ditt konto av ett annat skäl, gå tillbaka till hjälpcentret för att hitta rätt kontaktkanal. – Account Disabled – Ineligible

Fake-konto – Vägbeskrivning om hur du rapporterar impostor-profil på Facebook. – Impostor Account 

Formulär för upphovsrättsrapport – Använd detta formulär för att rapportera innehåll som du anser bryter mot eller kränker din upphovsrätt. Copyright Report Form

Formulär för upphovsrättsrapport – Använd detta formulär för att rapportera innehåll som du anser bryter mot eller kränker din upphovsrätt. (Andra alternativet) Copyright Report Form

Rapportera brott eller kränkningar av dina rättigheter – Rapportera upphovsrätt, varumärke eller andra kränkningar. Reporting a Violation or Infringement of Your Rights

Förfrågningsformulär för varumärkes klagomål – Använd detta formulär om ditt innehåll togs bort på grund av ett klagomål om intrång i varumärket och du anser att detta innehåll inte borde ha tagits bort. Trademark Complaint Inquiry Form

Formulär för varumärkesrapport – Använd detta formulär för att rapportera innehåll som du anser bryter mot eller kränker ditt varumärke. Trademark Report Form

Formulär för varumärkesrapport – Använd detta formulär för att rapportera innehåll som du anser bryter mot eller kränker ditt varumärke. (Andra alternativet) Trademark Report Form

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *