Saturday, December 4
Shadow

Top 14 Böcker om Sociala Medier du Måste Läsa!

Sociala medier har exploderat i popularitet och användande under en kort tid, och man skulle kunna säga att sociala medier har revolutionerat vårt samhälle, då sociala medier påverkar våra liv och många delar inom samhället på ett så pass inflytelserikt sätt.

Med den ökande användningen av sociala medier, där nu flera miljarder individer använder det, har det också lett fram till att inte enbart är ett redskap för vänner att kommunicera och dela material med varandra, men även för företag att nå ut till sin målgrupp och interagera med kunder. Med andra ord ett markandsföringsredskap.

Genom åren har sociala medier kommit att spela en allt viktigare roll i företags marknadsföringsplaner eftersom att konsumenterna i allt högre grad överger traditionell media där företag tidigare nått ut till kunder genom, till att idag spendera mer tid än någonsin på social medier.

Social medier har visats vara extremt effektivt för marknadsföring, och det har bevisat kunna generera goda resultat för företag som en säljkanal, men det är samtidigt viktigt att inte överskatta sociala mediers kraft i att generera resultat. Det är viktigt att komma ihåg att sociala medier enbart är ett marknadsföringsredskap, och ett redskap är endast effektivt om man vet hur man använder det, eller hur?

Därför är det viktigt att förstå att förutsättningarna för att lyckas med marknadsföring på sociala medier finns där eftersom att du har en fantastisk möjlighet att nå ut till din målgrupp, men för att kunna lyckas måste du veta hur du använder sociala medieredskapet korrekt. Effektiv sociala media marknadsföring är ingenting som man lär sig över en kopp kaffe, utan istället någonting man måste studera noggrant, och sedan praktisera.

Som tur är finns en rad läsvärda böcker om sociala medier skrivna av experter på sociala medie marknadsföring som du kan läsa för att få en bättre förståelse för hur du ska använda sociala medier för att lyckas. Det finns en oändlig massa böcker, bloggar, podcasts, med mera om sociala mediemarknadsföring och digital marknadsföring, men tiden räcker helt enkelt inte till för att konsumera allt. Så hur vet du vilka böcker du bör läsa? Hur vet du vilka böcker du får ut mest av?

I denna artikel delar vi med oss av de absolut mest läsvärda böcker om social medier du måste läsa för att lyckas på sociala medier. Dessa böcker om sociala medier är skrivna på engelska, men de är lika universella oavsett, och faktum är att de flesta interaktioner och konversationer som sker på sociala medier sker på engelska.

14 läsvärda böcker om sociala medier du måste läsa!

1.The Conversion Code: Capture Internet Leads, Create Quality Appointments, Close More Sales

Traditionell marknadsföring börjar bli mindre och mindre effektivt. Kunderna har många fler möjligheter att ta reda på behov, priser och vad andra säger om ditt varumärke. Med denna bok får du bra förslag på hur du kan generera fler leads, skapa en bra landningssida, öka konverteringen och få högre försäljning.

The Conversion Code ger en steg-för-steg-ritning för att öka försäljningen i den moderna, internetdrivna eran. Dagens konsumenter är kunniga, och de har fler alternativ än någonsin tidigare. Att fånga uppmärksamheten och göra det till intäkter kräver ett helt nytt tillvägagångssätt för marknadsföring och försäljning. Den här boken ger tydlig vägledning för att erövra det nya paradigmskiftet mot generering av online-ledningar och inrikesförsäljning. Du lär dig att fånga dessa ovärderliga Internetledare, konvertera dem till möten och skapa fler avslut. Oavsett produkt eller industri, kommer denna beprövade process att öka både kvantitet och kvalitet på dina leads och sätta dina försäljningssiffror på uppgången.

Traditionella försäljnings- och marknadsföringsråd blir mindre och mindre relevant eftersom dagens konsumenter spenderar mycket mer tid online, och säljare ringer, mailar och SMSar istället för att träffa individer personligen. Den här boken visar var du hittar dem, hur man engagerar dem och hur man placerar ditt företag som den perfekta lösningen för deras behov.

Författare: Chris Smith

Köp boken här

2. YouTility

Jay Baers Youtility erbjuder en ny affärsinriktning som skär genom röran: marknadsföring som i sig verkligen är användbar. Om du säljer något, får du en kund idag, men om du verkligen hjälper någon skapar du en kund för livet.

Med hjälp av riktiga exempel på företag som övar Youtility och hans erfarenhet att hjälpa mer än sjuhundra varumärken at förbättra sin marknadsföringsstrategi, ger Baer en banbrytande plan för att använda information och hjälpsamhet för att omvandla relationen mellan företag och kunder.

Se varför Jay Baers Youtility Framework är nu en standard del av marknadsföringsramen i många av världens ledande företag, driver marknadsföringsmetoden för tusentals småföretag och ingår i läroplanen för dussintals högskolor och högskolor.

Författare: Jay Baer

Köp boken här

3. Highly Recommended

Denna högt rekommenderade bok visar effekten av kundrekommendationer på företag – omvandlar hur människor köper, hur man når kunder, hur man förbättrar produkterna och i sista hand hur man kan växa sitt företag genom att utnyttja kraften av rekommendationer.

Det förklarar varför ord-från-mun-rekommendationer är marknadsföringens “heliga graal”, hur man får folk att prata, som ger rekommendationer, varifrån rekommendationer uppstår, vad som krävs för att bygga ett rekommenderat varumärke och hur man kan införa WOM i alla aspekter av ett företag och i mitten av någon marknadsföringsblandning.

Paul M. Rand är grundare, VD och koncernchef för Zócalo Group, ett av världens ledande word of mouth och sociala medie företag, och ett av de snabbast växande företagen inom Omnicom Group, det 2: a största globala marknadsföringsföretaget. Han tjänar också till Chief Digital Officer för Ketchum, ett ledande globalt kommunikationsföretag.

Författare: Paul M. Rand

Köp boken här!

4.The Science of Selling: Proven Strategies to Make Your Pitch, Influence Decisions, and Close the Deal

Utgår du från hur kunderna är och tänker när de fattar beslut? Inte? Då är det här boken för dig. Det här är allt som krävs för att få dina kunder att fatta ett beslut, på ett bekvämt sätt. Den här boken borde levereras med en överstrykningspenna, så många bra tips är det i den!

Genom att blanda avancerad forskning inom socialpsykologi, neurovetenskap och beteendeekonomi, visar Science of Selling dig hur du justerar hur du säljer med hur våra hjärnor naturligtvis utgör köpbeslut, vilket dramatiskt ökar din förmåga att tjäna mer försäljning. Till skillnad från andra försäljningsböcker, som i första hand bygger på anekdotiska bevis och obefintliga råd.

Hoffelds bevisbaserade tillvägagångssätt kopplar samman prickarna mellan vetenskap och situationer säljare och företagsledare står inför varje dag för att hjälpa dig att konsekvent lyckas, inklusive bevisade sätt att:

 • Engagera köpares känslor för att öka deras mottaglighet för dig och dina idéer
 • Ställ frågor som stämmer överens med hur hjärnan avslöjar information
 • Lås i de inkrementella åtagandena som leder till en försäljning
 • Skapa positivt inflytande och minska konkurrenternas svaghet
 • Upptäck de bakomliggande orsakerna till invändningar och neutralisera dem
 • Guida köpare genom de nödvändiga mentala stegen för att fatta beslut om köp
 • Utnämnd till en av de 20 bäst betygsatta försäljningsböckerna genom tiden av HubSpot.

Författare: David Hoffeld

Köp boken här

5. SEO for Growth: The Ultimate Guide for Marketers, Web Designers & Entrepreneurs

SEO – hur viktigt är det?

Den här boken handlar om mer än bara SEO. Du får tips på hur du förbättrar din strategi för marknadsföring likväl som hur du kan bli högre rankad av Google. Även i denna bok får du steg för steg tips som du enkelt kan följa.

SEO är en viktig tillväxtkanal för ditt företag, men reglerna för SEO har förändrats dramatiskt de senaste åren.

För att växa ditt företag i dagens ekonomi behöver du en stark närvaro på nätet. Men vad innebär det exakt?

Marknadsföring handlar inte längre om massmarknadsannonsering och utgående försäljning. Det handlar om att fånga efterfrågan – fånga uppmärksamheten hos personer som redan vill köpa eller förvärva viss kunskap. För att göra det måste ditt innehåll vara högst upp i sökresultaten på Internet.

Många företag och marknadsförare slänger upp en broschyrstilsidor, gör lite sociala medier och bloggposter (om några) och tror att de gör SEO. Men det är inte vad som krävs för att få de eftertraktade första sidens Google-rankningar.

Inte bara en annan taktik, sökmotoroptimering har blivit en fullblåst kanal i nivå med PR och reklam – en du inte har råd att ignorera. Från webbdesigners till företagsägare, marknadsförare till entreprenörer kan alla dra nytta av att förstå och tillämpa SEO bästa praxis.

John Jantsch, författare till den mest sålda Duct Tape Marketing och skaparen av Duct Tape Marketing System ™, och Phil Singleton, en erfaren SEO-konsult med lång erfarenhet på lokal, regional och nationell nivå, har samarbetat för att förse dig med den enda Internet marknadsföring guide du behöver.

Författare:Johan jantsch and Phil Singleton

Köp boken här

6. What Customers Crave

Varför är kundservice en så viktig del i marknadsföringen?

Alla är i princip uppkopplade och det är väldigt lätt att säga vad man tycker i sociala medier. Om en kund är missnöjd med ditt företags kundservice tar det inte lång tid innan de berättar det för sina vänner eller skriver ett utlåtande på Facebook eller Tripadvisor hur de har blivit behandlade.

Det spelar inte så stor roll ifall du har gjort rätt utan det handlar om kundens upplevelse. Men om du istället får nöjda kunder blir de en mycket kraftig skara av marknadsförare för ditt varumärke!

De bästa företagen i världen upptäcker vad deras kunder önskar – och levererar dem sedan i minnesvärda och djupa mänskliga erfarenheter. Hur väl känner du dina kunder? Vilka kunder begär, undersöker hur den hyperlänkade ekonomin förändrar konsumenternas förväntningar radikalt och avslöjar vilka företag som behöver göra för att hålla sig på topp.

Lösningen bygger på två enkla frågor: Vad älskar dina kunder? Vad hatar de? Hitta svaren, och du är väl på väg till framgång. Med dina verktyg och exempel hjälper kunderna dig att uppfinna hur du engagerar dig med kunder (både digitalt och icke-digitalt) och: Få ovärderlig inblick i vem de är och vad de bryr sig om

Författare: Nicholas Webb

Köp boken här

7. Social Media ROI

Använd den här boken för att få sant affärsdisciplin till ditt sociala medieprogram och anpassa dig till organisationens mål. Top branding och marknadsföring expert Olivier Blanchard samlar nya bästa praxis för strategi, planering, genomförande, mätning, analys och optimering. Du kommer att lära dig hur du definierar de ekonomiska och icke-finansiella affärer som du strävar efter – och uppnå dem.

Social Media ROI levererar praktiska lösningar för allt från att strukturera program för att attrahera anhängare, definiera mätvärden för hantering av kriser. Oavsett om du är igång eller ett globalt företag, kommer den här boken att hjälpa dig att få mer värde från varje dollar du investerar i sociala medier.

Du lär dig hur man:

 • Anpassar sociala kommunikationer med bredare affärsmål och funktioner
 • Planerar för effektiv prestationsmätning
 • Upprätta klarhet i vision, syfte och utförande
 • Genomföra riktlinjer och operationer för att effektivt hantera sociala medier
 • Kom igång med att “lyssna innan du pratar”
 • Integrera sociala medier i långsiktiga marknadsföringsprogram, kortfristiga kampanjer och varumärkesinitiativ
 • Använd sociala medier för att leverera optimalt kundsupport i realtid
 • Utnyttja rörligheten och “on-the-fly” sociala mediekulturen
 • Mät FRY (frekvens, räckvidd och avkastning)

Författare: Olivier Blanchard

Köp boken här

8. Contagious

noah. Berger, en assistent professor i marknadsföring vid Wharton School vid University of Pennsylvania, erkänner att Chip Heath var hans mentor i grundskolan och hans bok innehåller några framstående ekon av “Made to Stick”, inklusive ett liknande Halloween-orange lock. Även om Berger betonar den del av ekvationen som handlar om varför saker går virala, är många av hans centrala argument s

De hävdade att klibbiga idéer och produkter tenderar att vara enkla, oväntade och trovärdiga, med konkreta detaljer, ett känslomässigt underlag och en minnesvärd historia.

Berger, för sin del, hävdar att sex principer bidrar till att få saker att gå virala: social valuta (få människor att känna att de är snygga insiders); utlösare (dagliga påminnelser om ett objekt eller en idé); emotionell resonans (vilket gör att människor vill dela upplevelsen med vänner); observerbarhet (det vill säga en mycket synlig föremål annonserar sig); användbarhet (människor gillar att dela med sig av praktisk eller hjälpsam information); och berättande (inbäddning av en produkt eller en idé i en berättelse ökar sin makt).

Författare: Jonah Berger

Köp boken här

9. Content That Converts: How To Build A Profitable and Predictable B2B Content Marketing Strategy

Vad är content marketing och hur lyckas du som B2B företag med det?

I den här boken får du handfasta råd och tips på hur du skapar en strategi för content marketing. Tipsen är många och de kommer hjälpa dig att få fler leads.

Den här boken är för företagare och ledare för B2B-företag som vill använda innehållsmarknadsföring för att få en förutsägbar ström av kvalificerade kunder till sina försäljningscykler och behöver ett replikabelt system för att få det att hända. Den här boken ger det systemet – en stegvis process som kan utföras i alla affärer för att generera kvalificerade leads och fler konverteringar med innehållsmarknadsföring.

I innehåll som konverteras lär du dig: – Hur blir du klar på publiken, erbjudanden och meddelanden (och varför de tre elementen är så viktiga) – Hur man utvecklar ett återkommande innehållssystem och hur man skapar långa innehållsinnehåll (som böcker och kurser) som etablerar dig som branschledare

Författare: Laura Hanly

Köp boken här

10. The Most Powerful Brand on Earth

Varumärken som trivs och dra nytta av medarbetarnas och kundens bemyndigande genererar betydligt större medvetenhet och intäkter, samtidigt som kostnaderna för marknadsföring, försäljning och kundservice minskar. Däremot måste anställda engagera sig i offentliga samtal i realtid. Och de flesta är inte professionella kommunikatörer.

Varumärken som trivs och dra nytta av medarbetarnas och kundens bemyndigande genererar betydligt större medvetenhet och intäkter, samtidigt som kostnaderna för marknadsföring, försäljning och kundservice minskar. Däremot måste anställda engagera sig i offentliga samtal i realtid. Och de flesta är inte professionella kommunikatörer.

Att uppnå dessa resultat kräver ny kompetens, affärsprocesser, styrning, mätning och infrastruktur. Dessutom måste ledare lära sig nya sätt att hantera risker, samtidigt som de hjälper medarbetare att bygga och hantera externa relationer i realtid.

Nu, i den mest kraftfulla varumärken på jorden, hjälper pionjärer Chris Boudreaux och Susan Emerick med sociala affärer dig att lyckas hantera alla dessa förändringar. Med utgångspunkt i deras erfarenheter som leder till sociala medier-omvandlingar hos IBM och andra toppföretag presenterar de ramar och fallstudier från viktiga innovatörer.

Författare: Chris Boudreaux och Susan Emeric

Köp boken här

11. Do It! Marketing:  77 instant-actions ideas to boost sales Maximize Profits, and Crush Your Competition – David Newman

Det här är en bok som jag ofta går tillbaka till. Jag gillar när böcker är fyllda med praktiska tips och där du enkelt kan följa”steg för steg” hur du går tillväga. Varje gång jag läser i boken hittar jag nya saker att göra, trots att den nu har några år på nacken.

Som småföretagare eller solopreneur bär du många hattar, kanske den viktigaste som är marknadsförare. Men i dag, med så många nya sätt att nå kunder och kunder och bara så mycket tid på dagen är det svårt att veta vart man ska börja. Ska du använda sociala medier? E-post? Bloggar? Video? SEO? Småföretag marknadsföring behöver inte vara ett mysterium.

Det är bara en serie enkla beslut (och åtgärden steg för att genomföra dessa beslut) som hjälper dig att återfå klarhet, självförtroende och kontroll som du behöver lyckas. Gör det! Marknadsföring är en snabb läsning och en uppmuntrande kick i byxorna som kommer att reignit din marknadsföring mojo.

Författare: David Newman

Köp boken här

12. Hug Your Haters

Åttio procent av företagen säger att de levererar enastående kundservice, men endast 8 procent av sina kunder är överens. Den här boken hjälper dig att stänga det klyftan genom att omkonfigurera din kundtjänst för att leverera knockout-upplevelser.

Hater i Jays bok är klagaren, kunden som tar sig tid att antingen kontakta dig direkt eller offentliggöra ett klagomål om en negativ upplevelse med din verksamhet. Medan ibland hater verkligen hatar företaget, mestadels vill personen bara ha hjälp. Och det finns många fördelar att dra fördel av dessa klagande

Den nästan universella antagandet av smartphones och sociala medier har fundamentalt förändrat vetenskapen om klagomål. Kritiker (“haters”) kan nu uttrycka sin missnöje snabbare och mer offentligt än någonsin. Dessa trender har resulterat i en övergripande ökning av klagomål och tro på många företag att de måste “välja sina fläckar” när de väljer att svara på kritik.

Den bästsäljande författaren Jay Baer visar varför det här är ett stort misstag. Baserat på en omfattande proprietär studie av hur, var och varför vi klagar, visar Kram Your Haters att det finns två typer av klagomål, var och en med mycket olika motivationer:

Författare: Jay Baer

Köp boken här

13. KNOWN: The Handbook for Building and Unleashing Your Personal Brand in the Digital Age 

Den här boken hörde jag talas om i ett podavsnitt av Social Media Examiner där Mark Schaefer blir intervjuad. Det han delade med sig var så intressant så jag beställde boken. Här får du handfasta råd på hur du bygger ditt personliga varumärke i dagens digitala värld. Bland annat tipsar Mark om att hitta sin plats, hur du bygger din publik och att skapa rätt content (innehåll) som passar dig och din målgrupp.

Den nästan universella antagandet av smartphones och sociala medier har fundamentalt förändrat vetenskapen om klagomål. Kritiker (“haters”) kan nu uttrycka sin missnöje snabbare och mer offentligt än någonsin. Dessa trender har resulterat i en övergripande ökning av klagomål och tro på många företag att de måste “välja sina fläckar” när de väljer att svara på kritik.

Bestselling författaren Jay Baer visar varför det här är ett stort misstag. Baserat på en omfattande proprietär studie av hur, var och varför vi klagar, visar Kram Your Haters att det finns två typer av klagomål, var och en med mycket olika motivationer:

Författare:Mark Schaefer

Köp boken här

14. The Power of Visual Storytelling

Uppmärksamhet är den nya varan. Visual Storytelling är den nya valutan.

Mänskliga hjärnor bearbetar bilder 60.000x snabbare än text.

Webinlägg med visuella enheter driver upp till 180% mer engagemang än de utan.

Besökare spenderar 100% mer tid på webbsidor med videoklipp.

Fylld med fullfärgsbilder och tankeväckande exempel från ledande företag, förklarar The Power of Visual Storytelling hur man växer upp ditt företag och stärker ditt varumärke genom att utnyttja foton, videoklipp, infographics, presentationer och andra rich media. Boken ger en kraftfull vägkarta för att komma igång, samtidigt som det inspirerar nya nivåer av kreativitet inom organisationer av alla slag och storlekar.

Författare: Ekaterina Walter och Jessica Gioglio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *