Thursday, June 13
Shadow

Snapchat Poäng: så Fungerar De!

Snapchat poäng: så fungerar dem!

Hur bestäms dina Snapchat poäng?

Medan ingen vet säkert vad den exakta algoritmen Snapchat använder är, verkar det som att poängen ökas med minst en eller flera punkter av någon av dessa tre handlingar:

 • Antalet snaps du skickar.
 • Antalet snaps du ser.
 • Antalet stories du skickar.

Snapchat-poängen ökar inte för stories som du ser, eller texter som du skickar, eller för något annat som inte involverar snaps eller historier.

Hur Snapchat-poäng fungerar – Din poäng ökar med ett poäng när du skickar en snap till en person eller din berättelse. Det ökar också när du öppnar en snap som är skickad till dig. Din poäng ökar inte när du öppnar en stories uppdatering, när du skickar en text eller läser en text.

Snapchat poäng

Öka ditt Snapchat poäng

Det bästa sättet att öka din Snapchat-poäng är att öka antalet snaps och stories du skickar samt få dina vänner att skicka dig fler snaps att öppna. Några andra sätt att du kan öka din poäng är:

 • Logga ut från Snapchat i några dagar och logga sedan in igen och kolla din poäng. Snapchat kommer att öka din poäng med flera poäng för att belöna dig för att komma tillbaka till plattformen.
 • Fokusera på att skicka ut fler snaps i stället för att skicka snaps till fler personer. Du belönas för antalet snaps skickade istället för antalet personer som tar emot dem.
 • Skicka snaps ut till kändisar är ett välkänt sätt att öka din poäng eftersom du kan öka antalet snaps som du skickar ut utan att överbelasta dina vänner med dem. Du får poäng även om de inte öppnar dina snaps.
 • Undvik webbplatser som berättar att du anger ditt användarnamn kan öka din poäng. Att använda dessa webbplatser kan leda till överdriven spam och göra ingenting för att öka din Snapchat-poäng.

Fördelen med en hög poäng

Det är många som jobbar hårt för att få högre Snapchat poäng. Den enda fördelen med Snapchat poäng att det hjälper dig att tjäna troféer.

Att ha ett högt betyg kan också förmedla en känsla av “auktoritet” bland frekventa Snapchat-användare visa att du är etablerad och  inflytelserik med andra på plattformen. Det kan också vara ett sätt att skryta – om dina kretsar bryr sig om Snapchat poängen.

Din väns poäng

Om du vill se dina vänner får du bara gå till länken Mina vänner i din Snapchat-meny. Klicka på en persons namn och poängen kommer att visas till höger om användarnamnet. Du kan bara se antalet personer som har följt dig, så om du ser en användares användarnamn och poängen inte visas betyder det att de antingen inte har följt dig eller att de har blockerat dig.

Gömmer ditt betyg

Det finns inget sätt att dölja din poäng från dina följare på Snapchat. Du kan “gömma” det genom att följa eller blockera specifika personer eller genom att ändra dina personliga inställningar. Om du ändrar dina inställningar så att någon kan skicka en privat snap till dig tillåter det att personer du inte är anslutna till på Snapchat kan skicka snaps utan att kunna se din poäng. Att låta någon överhuvudtaget skicka dig snaps men kanske inte är en önskvärd inställning så använd det på eget gottfinnande.

Förstå Snapchat poäng

Medan din Snapchat-poäng inte visas, åtminstone för närvarande, för att ge dig några fördelar för ditt Snapchat-konto, är det fortfarande roligt att hitta sätt att öka din poäng. Ju mer du använder appen för socialt nätverk för att skicka snaps och berättelser, desto högre kommer din poäng att gå.

Ökar gruppchatter dina Snapchat poäng?

Som nämnt tidigare får du mer poäng av att skicka och ta emot snaps.

Den goda nyheten är att du får en poäng om du skickar en snap till din berättelse. Du får däremot inte poäng bara för att du tittar på någon annans story. Dock gäller principen om en snap, vilket innebär att skickar du en snap till en grupp med flera personer, får du fortfarande bara 1 poäng.

3 Comments

 • Mariam

  I think it’s really really bad with Snapchat points because guys call girls hoes if they have a lot of points and that makes many girls feel very bad and I’m one of them. so i really ask snapchat to either remove the score or to do so no one else can see them

  • Jens

   Never heard of that before. Of course, that could be a good idea, but primarily, it’s not Snapchat that is the issue, it’s society. What happens on Snapchat is just a reflection of society. We need to get to the bottom of people’s actions. Removing Snapchat points won’t change that, unfortunately.

   Thanks for reading.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *