Monday, July 15
Shadow

Rensa din Sökhistorik på Instagram: Så Gör Du!

Instagram håller register över din sökhistorik på plattformen så att du snabbt kan hitta konton eller hashtags som du har sökt efter tidigare. Men även om dessa personliga spår du lämnar efter dig kan vara mycket praktiska ger det några potentiella problem med sekretess. När det gäller Instagram’s “suggessted list” så har dina tidigare sökningar också en inverkan på vilka personer som presenteras för dig i sökresultaten.

Sekretess är en viktig del av online-livet, och din sökhistorik kan berätta för människor mycket om dig. Det är därför vi rekommenderar att vi regelbundet tar ut en klar. Detta gäller för webbläsare och flöden från sociala medier som Instagram. Du kanske naturligtvis inte försöker dölja någonting och vill bara rensa de hashtags och konton som inte är intressanta för dig mer,  men oavsett vad ditt syfte är så har du kommit till rätt ställe om du undrarhur man ny resnar sin Instagram historik.rr

Så rensar du din Instagram sökhistorik

  • Instagram-sökhistorik kan bara raderas via sociala medietjänstens app, tillgänglig för flera plattformar inklusive Android, iOS och Windows.
  • Starta och logga in på Instagram-appen.
  • Klicka eller tryck på profil-knappen, representerad av ett huvud och överkropp och ligger i nedre högra hörnet på skärmen
  • Din profil ska nu visas. Klicka eller tryck på Menyknappen, som finns i det övre högra hörnet och representeras av tre vertikalt inriktade prickar på iOS och Android eller en växellikon på Windows-telefon.
  • Knacka på inställningsväxeln nära botten av utskjutningsfönstret.
  • Klicka på säkerhetsikonen.

Instagram ExpLORE PAGE

Välj Rensa sökhistorik och bekräfta sedan på följande skärm.

Nu får du ett meddelande som ber dig bekräfta denna åtgärd. Tryck på knappen Ja, jag är säker. Din sökhistorik kommer att rensas omedelbart vid denna tidpunkt.

Det bör noteras att sökhistorik inte är det enda som tas med i den föreslagna listekvationen, så du kanske också vill vidta andra åtgärder som att avsluta det aktuella kontot

Om du besöker avsnittet Search & Explore på Instagram nu, genom att trycka på förstoringsglasikonen, bör du hitta dina tidigare söktermer har tagits bort.
Ett ord av försiktighet dock, eftersom att  Instagram följande på sin hemsida:: “Tänk på att rensa din sökhistorik är tillfällig och att sökningar som du rensar kan dyka upp igen i din historik efter att du sökt efter dem igen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *