Tuesday, June 18
Shadow

29 Vanliga Misstag i Sociala Medier Du Måste Undvika

Sociala medier är som en djungel där du måste titta på varje steg du tar noggrant.

Vi vet alla att sociala medier kan skapa otroliga resultat för ditt företag, öka försäljning, och vara ett extremt effektivt marknadsföringsredskap, men det kräver en bra planering och genomförande. På sociala medier finns det många fällor och faror som du kan fastna i, men om du vet vad de är och var de är kan du undvika dem, rädda dig själv från katastrof och nå dina mål snabbare.

Risken är att du gör misstag på sociala medier som håller dig från framgång, men det är svårt att sluta begå dem om du inte vet vad de är, eller hur?

Att göra misstag på sociala medier kan vara dyrt. Det kan kosta dig efterföljare, engagemang, räckvidd, dålig publicitet eller till och med kunder.

För att hjälpa dig att lyckas bättre med sociala medier, listar jag de 61 vanligaste och skadliga misstag du gör på sociala medier, så du kan se dina steg och undvika att falla i de många fallgroparna som placeras på sociala medier.

Det finns många misstag som du kanske gör (och kanske kommer att begå i framtiden) på social medier, så låt oss börja.

1. Ignorera din publik

Sociala medier kallas “sociala” av en anledning.

Om du inte använder sociala medier för att vara social, kan du lika väl sluta använda det.

Sociala medier ger företag unika möjligheter att engagera och interagera med sin målgrupp på ett genuint och intimt sätt, något som inte var möjligt förut, utom om du träffade dina kunder personligen.

När du interagerar med din målgrupp ökar du deras förtroende till dig, och när de litar på dig, är de mer benägna att köpa från dig.

Genom att engagera regelbundet blir dina kunder också mer engagerade i ditt varumärke och de är mer benägna att bli varumärkesförespråkare för ditt varumärke.

Chansen är att du har människor som skriver till dig, och om du inte svarar kommer det sluta med att du gör dina kunder arga, eftersom att du skickar dem signalerar att du bryr dig inte om dem.

2. Använda Hashtags felaktigt

Hashtags är oerhört effektiva på sociala medier, och på plattformar som Instagram och Twitter i synnerhet. Därför bör du definitivt använda dem, men om du ska använda dem måste du göra det korrekt. Tyvärr är det många företag som inte gör det, och därför är detta ett veligt misstag i sociala medier.

Först och främst måste du göra forskning om vad din målgrupp verkligen söker efter. I slutändan vill du locka folk som är inom din målgrupp, och det görs bara genom att använda relevanta hashtags som personer i din nisch använder och söker efter.

Om du är i tennisindustrin men använder hashtags såsom #smile och #happy, lockar du inte många människor som är intresserade av tennis, eller hur?

Det finns många sätt att använda hashtags felaktigt, så det är bäst om du börjar från grunden och lär dig hur du använder dem för varje social plattform du använder. Det är dessutom viktigt att du förstår att hashtags fungerar olika på sociala plattformar.

3. Svarar inte på dina följare

Visste du att 70% är mer benägna att använda en märkesprodukt när varumärket svarar på dem på sociala medier?

Jo, det är sant, och det är också sant att folk ofta närmar sig företag på sociala medier, och mer specifikt  kontaktar dem företagen genom deras kommentarsfält.

Folk kan fråga dig om prissättning, frakt eller tillgänglighet, men om du ignorerar dem är det stor risk att de inte kommer att köpa från dig.

Fler och fler människor vänder sig till sociala medier för att kolla in ett företags sociala medie närvaro innan de köper från dem, och många kontaktar företagen. Problemet är dock att varumärkena ignorerar 89 procent av människor som vill ha ett svar, enligt Sprout Socials forskning.

Aj.

Samma studie av SproutSocial hittade många fördelar med att svara på kundmeddelanden på sociala medier

  • 65% av befolkningen har mer varumärkeslojalitet.
  • 70% av dem är mer benägna att använda varumärkets produkt eller tjänst.
  • 75% av befolkningen kommer sannolikt att dela en bra upplevelse på sin egna profil.

Min poäng?

Svara på varje enskilt meddelande du får på sociala medier, oavsett vilken typ av meddelande det är.

4. Går över gränser

Med sociala medier måste du vara mycket försiktig med att gå över gränsen, för detta kan orsaka enorma sociala medier stormar.

Även om det inte eskalerar så mycket sticker många människor om de känner att du har korsat linjen, och när de gör det kommer de aldrig att återvända.

Sociala medie misstag

Se till att du inte kliver på någons tår och att du inte är diskriminerande. Detta är så klart svårt, men var försiktig med dina gärningar på sociala medier.

Att vara älskad av alla och hatad av ingen är svårt på sociala medier, men du ökar dina chanser om du ständigt kontrollerar och tänker igenom två gånger om vad det är du ska dela.

5. Inte engagerande på rätt sätt

Varumärken har ofta flera sociala medier, som alla är inloggade på varumärkets sociala mediakonto på en gång.

Som du kan föreställa dig, med liten kommunikation kan det leda till en skadad varumärkesbild som ett resultat av svar som inte är sammanhängande och som inte följer varumärkets röst och bild.

Om alla drar i olika riktningar kommer du inte att komma någonstans, eller hur?

Vad som är värre är om flera personer har tillgång till sociala medier-kontot, kanske du svarar på samma person och orsakar mycket förvirring.

Kommunikation är nyckeln till framgångsrik kundinteraktion om du är flera personer som hanterar en sida.

6. Misstag i sociala medier: Inte tänker och investerar långsiktigt

Detta är ett misstag i sociala medier som jag ser alldeles för ofta.

Vi vet alla att sociala medier är effektiva i marknadsföring, men den mörka sidan är att alltför många varumärken hoppar på sociala medier utan att ha en långsiktig strategi för hur de ska behålla och etablera en stark närvaro.

Sanningen är att bra sociala medie marknadsföring inte uppnås på en dag, vecka eller till och med en månad.

Fantastiska sociala medier resultat kommer från en konsekvent och kraftfull social media närvaro.

Dett problemet med sociala medier jag ofta ser är företag som skapar en social media profile, delar några inlägg och sedan inser att de inte har någon tid eller resurser för att hantera det och sedan lämnar sin sociala mediesida för att dö.

Inte idealiskt, eller hur?

Nej! Att göra detta leder till mer skada på ditt varumärke än positiva effekter..

Som nämnts går många till dina konton på sociala medier innan de köper från dig och om du inte har varit aktiv på flera veckor eller månader, kommer de antagligen inte köpa från ig, och de kanske till och med tror att du har gått i konkurs eller lagt ned.

Med andra ord, ditt sociala medie konto kommer att ha en motsatt effekt av vad du ursprungligen planerat.

7. Att vara politisk

Politiken är för politiker, och helst bör varumärkena vara borta från politiken. Viss kan företag under vissa omständigheter vara politiska, men risken är allt för stor, så om man inte är försiktig och vet vad man gör är det bäst att hålla sig borta.

Naturligtvis bör varumärkena vara sanna mot sina kärnvärden och varumärkespersonlighet, men att ta politiska ställen på sociala medier kan orsaka mycket problem för varumärken och resultera i hat och kamp mot och mot din sida och varumärke. Som ett resultat riskerar du att förlora många efterföljare och slutligen även kunder.

Du är bäst av att inte inkludera några politiska tankar eller idéer i din sociala medier. Istället förbli neutral och fokusera på din nisch och industri.

8. Inte håller fast vid din profilering och personlighet

När du bestämmer ditt varumärkes personlighet, varumärkesröst och märkesmeddelande, gör du det inte för att senare överge det.

Som ett varumärke bestämmer du för en märkes personlighet som du kommer att hålla fast vid under en lång tid framöver. Ofta för all evighet.

Att hålla sig till en personlighet gör det möjligt för dina kunder att bättre resonera med dig och slutligen bygga upp ett förhållande med dig.

Tänk på Skittles:

Misstag i sociala medier

Vilken personlighet har de?

Glad, positiv, och uppmuntrande, eller hur?

Om de plötsligt skulle ändra på en personlighet som är tråkig och konservativ, tror du att de skulle resonera bra med sin målgrupp?

Självklart inte!

Därför vill du vara trogen mot ditt varumärkes personlighet oavsett vad.

Ett stort problem är att märken ibland försöker få effekt och gå virala genom att hoppa på nya trender, men det som ofta händer är att de inte håller sig sanna mot deras varumärkes personlighet, och de kommer att förlora integritet i det ändamålet istället. Därför är detta ett av de vanligaste misstag i sociala medier du bör undvika.

9. Använda Social Media som ett försäljningsverktyg

Ja, vi har sett statistik om hur effektiv marknadsföring av sociala medier är för att driva försäljning, men saken är att du inte bör se sociala medier som ett försäljningsverktyg.

När allt kommer omkring är folk inte på sociala medier eftersom de vill bli sålda till eller eftersom de vill se annonser.

I stället är de på sociala medier som ska underhållas, interagera med människor och ha kul.

Därför bör du istället för att aktivt driva annonser ner dina anhängares halsar, du bör fokusera på att använda sociala för att ansluta till din publik, bygga upp relationer och ge värde åt dem. när du gör alla dessa saker kommer de till slut att leda till försäljning. Inte för att du lägger dem hela dagen, men för att du ger dem värde och för att de litar på dig!

10. Att inte hantera klagomål korrekt

Många människor tar det till sociala medier för att klaga på varumärken. Som ett resultat måste du vara redo att möta klagomålen. Naturligtvis bör du vara redo att nå alla dina kundförfrågningar, oavsett om de är negativa eller positiva.

Om folk lämnar klagomål på dina sociala medier måste du göra något åt ​​det. Den första lösningen är att svara och göra allt du kan för att lösa problemet. På så sätt kan människor som kommer förbi och ser att du har en profil som är full av klagomål se att du faktiskt gör något åt ​​det och inte bara ignorerar dina kunder.

Sociala medier kundtjänst

Självklart är det omöjligt att undvika klagomål, oavsett hur försiktig du är. Så småningom gör du ett misstag, eller din kund kommer att hitta ett problem. Som ett resultat måste du ha en plan för hur du ska hantera dem på bästa möjliga sätt när de kommer.

Den andra lösningen är att titta på de klagomål du får och se den som feedback. Fråga dig själv “vad kan jag göra med detta så att det inte händer igen?”.

Naturligtvis passar du att du använder den här metoden, du borde självklart inte hoppa över svar, men du kan också låta kunden veta att du nu har löst problemet så att det inte kommer att hända igen.

11. Fokusera på kvantitet över kvalitet

Sociala medier handlar om innehåll. Innehållet du delar är ditt det mervärde du ger till din publik.

Utan innehåll har du ingenting!

Saken är att en galen mängd innehåll delas på sociala medier varje dag. Faktum är att människor delar 1,3 miljoner innehållstyper på Facebook varje minut varje dag. Det är bara på Facebook!

Vad betyder det här?

Det betyder att för att skära igenom bruset måste du ha tilltalande, uppmärksamhetsfullt, unikt och högkvalitativt innehåll. Eftersom det är det enda sättet kan du fånga din publiks uppmärksamhet.

Om du kommer att kompromissa med en av dem, är det kvantitet, men kompromissa aldrig med kvalitet, för det är det enda som kommer att skilja dig från dina konkurrenter.

12. Köper falska följare

Detta är ett av de vanligaste misstag i sociala medier som görs.

Det är synd att köpandet av följer på sociala medier är så utbrett. Inte bara är det vanliga människor som vill öka deras inflytande, men en del kända företag gör det också!

Men sanningen är att köpa anhängare är det helt felaktiga tillvägagångssättet för social media framgång. När allt kommer omkring använder du sociala medier eftersom du vill nå fler människor, förbättra dina relationer med dina kunder och slutligen få folk att köpa från dig, eller hur?

Tja, vilken typ av människor får du när du köper falska anhängare?

Inga människor! Bottar – robotar.

Och eftersom de är bots, kommer de aldrig att interagera med dina inlägg. De sitter bara där som tomma skal.

Jag vet att det finns massor av tjänster som hävdar att de säljer “riktiga efterföljare” men låt mig upplysa dig om att det inte finns något sådant. Oavsett om det är en riktig person som börjar följa dig, kommer de aldrig att interagera med dina inlägg, och de kunde inte bryr sig mindre om ditt varumärke eller produkter.

13. Misstag i sociala medier: Dåliga texter

Bildtext är en viktig del av dina inlägg på sociala medier.

På plattformar som Twitter kan din bildtext vara hela din inlägg, och på plattformar som Instagram hjälper din bildtext till att komplettera ditt inlägg och ger det sammanhang.

Oavsett vad, din textning är oerhört viktigt och bör inte försummas.

Med hjälp av en stor bildtext kan du övertyga människor att köpa från dig, eller du kan känna dem emot att göra något åt ​​dig.

Att skapa den perfekta bildtexten är en konst, så jag rekommenderar starkt att du läser Hur man skapar tilltalande sociala medier som man kan läsa.

Sociala medie marknadsföring

För att lära dig några grundläggande principer för att skriva en bra bildtext, här är några tips:

  • Framkalla känslor i din publik. Det här kan hjälpa dig att öka ditt engagemang, dela och påverka det meddelande du försöker skicka.
  • Ha de viktigaste delarna överst när folk börjar på toppen för att se om texten är intressant nog att fortsätta läsa.
  • Inklusive emojis, om den anpassas till ditt varumärkes personlighet eftersom det kan ta uppmärksamhet och förmedla känslor och känslor
  • Inkludera samtal till handlingar eller frågor

14. Dela inte skräpinlägg eller för många inlägg

Jag pratade om hur du inte skulle låta kvantiteten gå ut över kvaliteten på dina inlägg, men även om du kan producera högkvalitativa innehållsnyheter, bör du inte dela spam.

Många studier har gjorts om “det ultimata antalet inlägg”, men jag tar alltid dessa studier med en stor nypa salt. Det bör du med, för annars kan det skapa en hel del förvirring och ge upphov till sociala medie misstag.

Saken är att antalet inlägg du borde dela uppenbarligen beror på din målgrupp och vad de anser är rimligt.

Men problemet är att om du dollar allt för mycket skräp kommer de till slut att sluta följa dig.

Eller för plattformar som har en algoritm som bestämmer vad de ska se, kommer algoritmerna så småningom att filtrera bort ditt innehåll från deras flöde eftersom de inte interagerade med det, vilket skickar signaler om att de inte gillar ditt innehåll.

Om du delar inlägg ett par gånger om dagen, lägg inte in dem direkt efter varandra. Sprid dem stället jämnt över hela dagen.

Om du har vana att dela inlägg ofta och mycket, så kommer du att märka hur ditt engagemang kommer att höjas.

Hur ofta bör du dela inlägg på sociala medier
Source: Dowsocial

Självklart finns det ingen “slutlig mängd inlägg”, men jag rekommenderar att du går ut och experimenterar för att hitta ditt idealantal inlägg på olika sociala medier.

Som utgångspunkt kan du titta på den här grafiken:

15. Sociala medie misstag: delar ”stock” bilder

Ett stort misstag med sociala medier du kan göra är att dela stock foton.

Kom ihåg att jag sa att du inte borde låta kvantitet vara viktigare än kvalitet.

Jo, sanningen är att lagerfoton inte nödvändigtvis är av låg kvalitet, i själva verket är de vanligtvis ganska högkvalitativa, men problemet med lagerfoton är att det är svårt att ge dem något sammanhang som är relaterat till din verksamhet.

Även om bilden själv kan vara av hög kvalitet, gör inläggets sammanhang när du delar det ofta att det blir låg kvalitet eftersom det ofta inte har någon riktigt kontext.

Eftersom foton spelar en så viktig roll i framgången för sociala medier, kompromissa inte sammanhanget eller innehållet med hjälp av lagerfoton.

Normalt tar de väldigt lite värde åt publiken och kommer ihåg att det värde du ger publiken är vad som i slutändan gör att du säljer till dem.

16.Delar irrelevant innehåll

Anledningen till att människor följer dig på sociala medier är enkla: de vill se ditt innehåll. Men om du inte kan leverera högkvalitativt, tilltalande innehåll som ger ditt mervärde, kommer folk att lämna dig snabbare än de kom.

Vad som är ännu viktigare är att du måste vara trogen mot ditt varumärke och ditt varumärkes tema. Om du är inom golfbranschen följer du majoriteten av dig eftersom de vill se innehåll som är relaterat till golf! om du plötsligt börjar lägga ut basketbollsinnehåll, kommer folk att följa med dig.

När folk följer konton förväntar de sig en viss typ av innehåll, och därför är det så viktigt att ha en innehållsstrategi och ett visuellt tema som berättar exakt vilken typ av innehåll du ska dela för att göra din publik glad.

Innan du lägger in, fråga dig själv “Är detta relevant för mina anhängare?” “Är detta relevant för min bransch och varumärke?”.

17. Använder ör många Hashtags

Hashtags är bra för många sociala medieplattformar, men om du använder för många av dem och spammar som galning, kommer de göra mer skada än bra.

Om du använder för många hashtags kan ditt inlägg bli spammigt, och som ett resultat kommer du att sluta skrämma bort människor, eller bara bläddra förbi ditt inlägg.

På Instagram är det maximala antalet hashtags du kan använda är 30, och om du skulle använda dessa hashtags i din bildtext skulle ditt inlägg se extremt spammigt ut. Men om du ska lägga till hashtags i din kommentar sektion, kommer människor inte att kunna se dem, och dina hashtags kommer att öka ditt inlägg utan att göra det spammigt.

Slutsatsen är att om du ska använda hashtags (som du borde), var försiktig med att få dig att se se spammy eftersom det kan skrämma bort människor från det.

Ha tumregeln att du inte ska använda hashtags så att den distraherar din publik från det meddelande du försöker förmedla och det inlägg som du delar.

18.Användande av alla sociala medier-plattformar

Ett vanligt misstag i sociala medier och en missuppfattning är att ju fler plattformar du är aktiv på, desto fler människor kommer du nå ut till, och desto bättre resultat kommer du att generera.

Det enda problemet med detta är att det inte är sant.

Visst, om du har massor av resurser för att hantera din närvaro på alla sociala medier-plattformar, är jag säker på att du använder så många sociala medieplattformar som möjligt (så länge din målgrupp finns där), men saken är de som ofta säger att de behöver vara aktiva på alla sociala medier som de kan stöta på är ofta de märken och personer som har svårt att hantera en plattform.

Social media platforms

Saken är ju färre kanaler du är på, ju mer fokus får du, desto bättre innehåll kan du producera och desto bättre resultat kommer du att generera.

När du försöker att jonglera massor av sociala medieplattformar på en gång kommer det att sluta hända att du genererar genomsnittliga resultat på alla eller ens tvingas överge några bara för att du inte har någon tid att hantera dem. Och kom ihåg hur dåligt det var att överge sociala medier på ditt varumärke? Folk kanske tror att du har gått i affärer och är blyg från att köpa från dig.

Det är mycket bättre att lägga fullt fokus på ett fåtal sociala plattformar.

Det är bättre att fokusera dina ansträngningar än att sprida dem överallt.

Relaterat: Välja rätt Social Media Platform för ditt företag

 19. Hoppa på händelser som inte är relaterade till din bransch

Hoppa aldrig in i händelser eller diskussioner som inte är relaterade till ditt varumärke eller bransch och försök att på så sätt sprida annonser och marknadsföring på ett sätt där människor direkt kan se att du inte hör hemma där och att du bara är där för att marknadsföra dig själv och att inte lägga till något verkligt värde för communityn.

20. Delar för mycket marknadsföring

Detta är ett stort misstag i sociala medier. Som det pratades om tidigare är folk inte på sociala medier eftersom de vill se annonser. Istället är de där för att de vill se värdefullt innehåll från dig och andra människor som intresserar dem.

Den minut som människor börjar känna att du bara säljer, säljer, säljer, utan att verkligen ge dem något värde, är samma minut kommer de att vara borta.

Människor kommer att kunna se genom reklam och säljande inlägg, och det är därför som sociala medier kräver ett annat tillvägagångssätt än dina vanliga marknadsföringskanaler. Regeln som ofta talas om är 80/20-regeln, där du delar 80% innehåll som ger värde och 20% marknadsföringsinnehåll.

21. Har inte utvecklat en social media strategi

“Att ha en social media strategi är avgörande för framgång. Att inte ha en är ett stort missta i sociala medier”

I huvudsak beskriver din sociala medier strategi vad du ska göra, varför ska du göra det, hur ska du göra det, och hur ofta.

Med andra ord är en social media strategi som en karta eller en ritning.

Det är möjligt att bygga ett hus utan en ritning så länge du har rätt kunskap och expertis, men problemet är att resultatet antagligen inte kommer att vara lika bra som det kunde ha varit, och ännu viktigare, det tar mycket längre tid tid än vad egentligen behövs.

Med en social media strategi kan du spara tid och fokusera på de saker som tar dig närmare dina mål. Om du har en social media-strategi kan du dessutom se om och hur bra du arbetar mot dina mål.

Relaterat: Den ultimata guide till att skapa den perfekta sociala mediestrategin

22.Försöker ta genvägar

Ahh, är vi inte mycket bekanta med vad som händer när du försöker ta genvägar?

Sanningen är att det inte finns några genvägar, bara sätt att göra ditt jobb mer effektivt. Om du tar genvägar måste du äta upp det vidare.

Det är som att köpa falska följare!

Du köper falska anhängare och är super stolt över att ha ökat din popularitet, åtminstone genom att det ser ut. Men att ha köpt falska anhängare betyder också att du har skapat problemet med att nu inte ha någon som interagerar och engagerar sig i dina inlägg!

thERE ARE NO SHORTCUTS TO SUCCESS QUOTE
Source: Quotefancy

Kom ihåg att det inte är antalet anhängare du har som är viktiga, men i stället betyder det verkligen hur engagerade din publik är. Det är bättre att ha 10 engagerade anhängare som spring runt och berätta för alla hur fantastiska du är och som köper varje enskild produkt du släpper ut, snarare än att ha 10K falska anhängare som aldrig engagerar sig med dina inlägg eller varumärke.

Läxa lärd?

Ta aldrig några dåliga genvägar som verkar vara bra för att vara sanna, eller det ökar antalet anhängare etc. Ditt fokus ska alltid vara att bygga en engagerad publik. Och om du har en engagerad publik, växer din publik ofta, för att människor kommer att vilja vara en del av den fantastiska gemenskapen du skapat.

När du pratar om genvägar kan det vara bra att nämna alla andra saker du kan göra på sociala medier för att öka dina resultat med hjälp av bots.

Till exempel kan du köpa falska gillar och kommentarer, men det går i stort sett bort pengar eftersom dessa interaktioner inte gör något bra för ditt varumärke,

I stället för att försöka hitta varje enskild genväg, som i verkligheten inte är någon riktig genväg, bygga din sociala medier närvaro på rätt och verkligt sätt, för det är det enda sättet att du kommer att generera verkliga resultat som gynnar ditt företag.

23. Stavfel

Ett litet misstag i sociala medier, men en som säkert inte hjälper dig.

Stavfel, oavsett vilket sammanhang, gör aldrig att ditt märke ser bra ut. Det gör att du ser oprofessionellt ut, och som om du inte har lagt tid på att skapa eller skriva vad du än delar på sociala medier.

Social media spelling error

När det gäller varumärken är kunderna ofta väldigt snabba på att markera och poängtera eventuella brister och misstag på sociala medier, så se till att du korrigerar och läser igenom allt du ska lägga till en extra tid.

Du vill minimera antalet saker som din publik kan välja på.

24. Låtsas som om du vet allt (när du uppenbarligen inte gör det)

Agera aldrigsom om du vet allt, speciellt när du helt klart inte vet vad du pratar om.

Även om du är en expert i din bransch, är det inte en bra idé att agera som du vet. för sanningen är, det gör du inte. Det finns alltid mer att lära sig, så vara ödmjuk med vad du vet, var dock inte rädd för att visa din kompetens, eftersom det hjälper dig att etablera dig själv som en auktoritet och en go-to person i din bransch

När du låtsas som om du vet allt, finns det stor risk att du pratar över din publik, vilket gör att det verkar som om du tror att du är bättre än dem. När du gör det gör du det svårare för människor att resonera och relatera till dig . I stället bör du erkänna dina misstag när du har fel, och berätta för alla hur du började och visste ingenting.

När du gör, mänskliggör du ditt varumärke och att vara mänsklig är avgörande för stora relationer.

25. Bilder av låg kvalitet

Jag har redan talat om vikten av högkvalitativt innehåll på sociala medier, men när det gäller innehåll kan ett enormt misstag i sociala medier du gör är att lägga ut dimma och lågkvalitativa bilder.

Det är inte 2007! Nästan alla har tillgång till en bra kamera som tar bilder av hög kvalitet. Idag tar moderna telefoner otroligt imponerande bilder som är mer än tillräckligt. Hur är det fortfarande möjligt att vissa märken delar bilder som ser ut som de togs med en Nokia?

Om bilden är suddig eller har en låg upplösning, lägg inte ut den.

Genom att skicka skadar du ditt varumärkes rykte och riskerar att skrämma bort dina anhängare.

Vissa kan till och med dra parallellen att om dina bilder är lågkvalitativa, är dina produkter också?

26. Att vara oäkta och inautentisk

Autenticitet är avgörande för social media framgång.

Om du inte är autentisk till ditt varumärke, dess värden och ditt innehållstema kan människor upptäcka det direkt.

Och saken är att det inte är så ovanligt att se varumärken som tvingar innehållet i deras foder eftersom de hoppas att de kan åka på en trend som kan ge dem anhängare, exponering och engagemang.

Om du kommer att inkludera trender och populära händelser och händelser i dina sociala medier, måste de passa in i resten av ditt innehåll.

Självklart, om du är ett varumärke som fokuserar på basketbollar, så är det inget fel med att dela meddelandet om Kobe Bryant och säger att han slutar.

Varför?

Eftersom det är relaterat till din bransch, och din publik kommer sannolikt att hitta det intressant.

Men observera att om du ska prata om trender och nyheter om sociala medier måste den först passera dessa tre kriterier:

  • Passar den sömlöst med ditt andra innehåll?
  • Är det relevant för ditt varumärkes värden?
  • Är det relevant för din målgrupp och nisch?

27. Svarar inte på de frågor du får

Nu har jag pratat om vikten av att svara på dina meddelanden, alla dina meddelanden, som du får på sociala medier. Men när du svarar på frågorna måste du se till att du faktiskt svarar!

Visst kan du svara på deras meddelande, men om du inte svarar på frågan som de frågar, och istället svarar på något helt annat eller undviker deras fråga, kan de få negativa konsekvenser.

Om du inte vet svaret på din kunds fråga, så erkänn du att du inte gör det. Sanningen är att det är mycket bättre med att erkänna att du inte vet snarare än att låtsas som om du gör det för att människor kommer att kunna se igenom det.

28. Outsourcing av dina sociala medier på fel sätt

Outsourcing är inte så ovanligt när det gäller management av sociala medier, och det finns inget fel med hjälp av outsourcing. Problemet är att många varumärken lägger ut hjälp utan att verkligen veta organet att de får hjälp från. Det är trots allt de som representerar ditt varumärke online, och genom att lämna dina sociala medier till dem lämnar du också ditt varumärkes rykte i händerna på dem.

Att välja fel agentur och människor att hantera dina sociala medier kan ha negativa effekter framåt ​​och om du väljer någon att hantera dina sociala medier bara för att de är mycket billigare och du vet att de kommer att göra ett sämre jobb kommer du att förlora mer än vad du får.

När du får hjälp är det avgörande att dem du anställt är väl medvetna om ditt varumärkes personlighet, varumärkesröst, meddelande och känsla. De måste vara fullt medvetna om dina mål och de mål du har med sociala medier, samt veta ditt varumärkes riktlinjer och hur du ska reagera på vissa saker.

Om du redan har tänkt på allt detta innan du anlitar någon för att hantera dina sociala medier, så är du bra att gå, men du bör komma ihåg att bara för att du har korsat ovanstående saker betyder det inte att du kan låt dem helt gratis. Ta alltid del i din sociala medier strategi, utvärdera resultat och se hur ditt varumärke utför online.

29. Inte skräddarsyr innehåll för varje social plattform

Om du inte visste så fungerar olika sociala medier plattformar olika bra med olika typer av innehåll.

YouTube är till exempel enbart fokuserad på video, medan Pinterest och Instagram nästan helt fokuserar på foton. Twitter, å andra sidan, är en plattform där texten är i fokus.

Vad innebär detta?

Det betyder att för att du ska få bästa möjliga resultat måste du inse att inte alla sociala medieplattformar är lika och att de inte ska behandlas lika.

För att kunna nå framgång på de olika plattformarna måste du förstå att innehållet du delar har en viktig del av det, och som ett resultat måste du vara medveten om vilken typ av innehåll som passar bäst för vilken plattform.

Först och främst har människor olika förväntningar på innehållet de ska ha sett de olika plattformarna, och för det andra vill du också använda olika innehåll, för om du skulle dela identiskt innehåll på alla dina sociala medier-plattformar, vilken anledning skulle folk behöva följa dig på mer än en plattform?

Slutsats

På sociala medier finns det många fallgropar att falla in i.

Misstag råkar vara det bästa, men genom att vara medveten om de vanligaste misstagen kan du minimera risken att begå några misstag som håller dig från framgång eller saktar ner dig när du når dina mål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *