Friday, December 1
Shadow

Vad Kostar det att Annonsera på Facebook?

How To Change Your Name on Facebook

Hur mycket kostar det att annonsera på Facebook?

Med över 1,4 miljarder aktiva användare dagligen är Facebook en av de största och mest populära plattformarna för sociala medier som finns. Användare runt om i världen kan dela olika innehåll, inklusive video, ljud och text – och detsamma gäller även företag.

Om ditt företag inte redan finns på Facebook borde det vara det. Att skapa och underhålla en sida för ditt företag gör att du kan interagera med nuvarande och potentiella kunder, bygga varumärkesmedvetenhet och marknadsföra dina produkter och tjänster.

Förutom den gratis exponering som du kan få genom att vara aktiv på plattformen kan du också använda deras betalda annonseringsalternativ för att nå ännu fler användare. Men om du funderar på att göra det har du förmodligen undrat hur mycket det kommer att kosta för annonsera på Facebook.

Du kan också fortsätta läsa för att ta reda på mer.

Hur mycket kostar det att annonsera på Facebook?

Facebook har några alternativ för att hjälpa dig marknadsföra ditt företag och de varierar i pris. Här är vad du kan förvänta dig att spendera på var och en:

1. Annonser

Om du är en vanlig Facebook-användare är du bekant med annonserna som visas i och bredvid din nyhetsfeed. Dessa annonser kan skapas med flera mål i åtanke, inklusive sidliknande, klick på webbplats, webbkonverteringar, appinstallationer och flera andra.

Utöver dessa målalternativ erbjuder Facebook också några alternativ för att hantera kostnaden för dina annonser. I princip fungerar deras plattform på ett budgivningssystem som liknar AdWords och andra PPC-plattformar, men sättet du anger dina bud är något annorlunda.

Du kan antingen be Facebook ge dig de bästa konverteringarna till bästa pris, eller så kan du placera en gräns eller budget på dina annonser. Facebook låter dig också välja mellan CPM- och CPC-modeller.

Med CPM (cost per mille) betalar du för varje 1000 visningar av din annons. Detta innebär att varje gång 1000 Facebook-användare ser din annons kommer du att betala ett visst belopp – oavsett om de klickar på din annons eller inte Med kostnaden per klickmodell (CPC) betalar du bara om någon klickar på din annons. Det betyder att CPC-priserna kommer att vara högre än CPM – men att du bara betalar för intresserade användare.

Den genomsnittliga kostnaden per klick på dina annonser kommer att variera beroende på din bransch, inriktningen du använder och din annonsmaterial. I branscher var den genomsnittliga kostnaden per klick för en Facebook-annons 1,72 USD enligt en studie av 256 USA-baserade Facebook-annonser Din kostnad per klick varierar beroende på vilken publik du försöker nå och vilka mål du väljer, men det kan fortfarande fungera som en uppskattning.

2. Facebook likes (Gilla-markeringar)

Ett av potentiella målen med reklam på Facebook är att tjäna fler side gillningar. Vi rekommenderar att ni tänker på det när du kör en sida som kampanj och ser till att din inriktning är på plats för att nå en mycket engagerad, relevant publik.

Det är dessutom viktigt att ha en väl underhållen och engagerande sida när du kör en sida som kampanj för att ge användarna en anledning att vilja bli fans!

2015 körde Buffer några tester med Facebook och betalade i genomsnitt 0,57 dollar per gilla-marketing på sin sida. Om du precis börjar med Facebook, kan detta vara en värdefull investering för att nå dina första få följare.

3. Annonserade inlägg

Förutom att skapa annonser kan du också välja att “boosta” dina befintliga inlägg. Det betyder helt enkelt att betala Facebook för att visa dina inlägg till fler användare, baserat på inriktningsalternativ du väljer.

Facebook debiterar för ökade inlägg på en CPM-modell, och kostnaden för att marknadsföra dina inlägg beror på hur många personer du försöker nå, såväl som din målgrupp. I samma studie av Buffer såg de i genomsnitt 6,35 dollar per 1000 visningar för att marknadsföra sina inlägg.

Vad Kostar det att Annonsera på Facebook?

Sammantaget kostar det genomsnittliga klicket på en Facebook-annons cirka 0,27 $. 1000 visningar kostar dig i genomsnitt cirka 5,95 dollar.

Men egentligen berättar CPC-data inte så mycket om värdet av Facebook-annonsering.

Förändras de klick till omvandlingar? Förvandlas dessa omvandlingar till försäljning? Vilken typ av avkastning på annonsen kan du förvänta dig av Facebook-annonser?

Det är det bästa folkförfarandet i Google AdWords, även om det genomsnittliga klicket på AdWords kostar $ 2,32 och vissa klick kostar cirka 200 $!

När det är onlinemarknadsföring är vinsten viktare än kostnaden.

Med det i åtanke, här är vad du kan enligt vår erfarenhet-förväntade dig att betala för rätt klick på Facebook:

Mycket beror på om du annonserar till människor (B2C) eller företag (B2B):

B2C: $ 0,90 CPC

B2B: $ 3,00 CPC

Naturligtvis är det bara genomsnittet, din faktiska CPC kan lätt vara mycket högre eller mycket lägre än dessa siffror. Men dessa värden är en bra tumregel som du kan använda för att uppskatta resultaten från Facebook annonsering.

Om du till exempel har en ganska genomsnittlig konverteringsfrekvens-säg 3% för B2C eller 1% för B2B-här är du din kostnad per konvertering förmodligen kommer att se ut:

B2C: 30 $ per konvertering

B2B: 300 $ per konvertering

Om en potentiell kostnad per konvertering på $ 30 eller $ 300 låter bra, är Facebook-reklam förmodligen ett bra marknadsföringssätt för ditt företag.

Är Facebook-annonser värda det?

När du kommer helt ifrån det betyder inte ens en bra kostnad per omvandling att en Facebook-kampanj är värt pengarna.
För att bestämma det måste du verkligen veta vad din förväntade avkastning på annonsen kommer att bli.

I allmänhet, om du får mer än 4,00 $ i intäkter för varje $ 1,00 du spenderar på reklam, är det en ganska lönsam kampanj.

Hur mycket kostar Facebook-annonser?

Även om Facebooks kostnad per klick är lägre än många andra onlineannonsplattformar, är det mindre om CPC att avgöra om Facebook är rätt för ditt företag än vad det handlar om ROI.

Bör du försöka göra reklam på Facebook?

Den goda nyheten är att Facebook inte bara levererar billiga klick. Exemplen jag just gav är ganska typiska för våra kunder.
Ja, CPC är lägre, men om du ställer in dina kampanjer rätt kommer dina kampanjer att få klick av hög kvalitet som ger värde för ditt företag.

Som ett resultat är Facebook-annonser ofta ett mycket mer lönsamt sätt att marknadsföra ditt företag än andra reklamkanaler.
Till exempel har vi nyligen provat Facebook-annonser med en kund som använde Google AdWords under en längre tid. AdWords-kampanjerna hade presterat tillräckligt bra, men vi undrade om Facebook skulle vara ett bra sätt att nå en annan, större publik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *