Friday, December 8
Shadow

Hur du Skapar Företagssida på Facebook

How To Disconnect Instagram From Facebook

Vad är en Facebook-företagssida?

En Facebook-sida är i huvudsak din typiska Facebook-profil, men för företag! Dina kunder eller fans kan gilla din sida och får dina uppdateringar i sitt nyhetsflöde. Organisationer använder Facebook-sidor för att publicera bilder och videor, dela nytt innehåll, meddela om nyheter och engagerar sig med kunder.

Den huvudsakliga skillnaden är att din företags sida tillåter dig att mäta engagemang, gilla-markeringar och mycket mer, så att du kan analysera din sidas effektivitet. Facebook Analytics är ett kraftfullt verktyg att använda när du letar efter hur bra ditt Facebook-innehåll resonerar med din publik.

Dina sociala medieprofiler bör vara en förlängning av ditt varumärke. Om du ska skapa en Facebook-sida är det viktigt att du har bandbredd för att hålla jämna steg med det. Dina kunder kan mycket väl använda din Facebook-sida för att kontakta dig. faktiskt, du bör förvänta dig det och se till att du har någon beredd att ställa frågor eller kommentarer som kommer igenom.

Många företag väljer att börja med Facebook när de implementerar en marknadsföringsstrategi för sociala medier. Det är kostnadseffektivt (att sätta upp en sida är gratis) och ganska intuitivt. Om du har en egen Facebook-profil märker du snabbt att ditt företags sida känns påminner om den Facebook du känner och älskar.

1. Skapa din Facebook-företags sida

Besök www.Facebook.com/Business och klicka på “Skapa en sida” i det övre högra hörnet. Tänk på att du måste länka den här företagssidan till ett personligt konto. Vanligtvis kontot för din sociala mediehanterare ( om du har en) är det bästa alternativet. Om inte, använd kontot för den anställd som kommer att leda din Facebook-marknadsföringsstrategi.

2. Välj din företagsklassificering

Detta kommer att komma till skärmen nedan. Eftersom den här Facebook-sidan kommer att vara för ditt företag, klicka på “Kom igång” under där det står “Business or Brand.”

3. Lägg till ditt företags information på sidan

Därefter måste du lägga till information om ditt företag. Sidnamnet ska vara ditt företags namn. För kategori, titta på listan med alternativ och välj det val som bäst passar din affärsmodell. Du ” krävs att du anger en gatuadress, men kan välja att ha den dold om du vill – markera bara rutan där det står “Visa inte min adress.” När du är klar med att fylla i din information klickar du på “Fortsätt.”

För företag som inte har en fysisk adress mot kunden (till exempel en onlinebutik) kan du överväga att använda adressen till ditt huvudkontor eller huvudkontor. Sedan väljer du helt enkelt inte att visa adressen om du väljer detta alternativ.

Kom ihåg att om du någonsin känner dig som om du eller ditt företags information komprometteras är den bästa åtgärden att ändra ditt lösenord. För hjälp med att ta reda på hur du gör det, gå till vår artikel om hur du ändrar ditt Facebook-lösenord.

4. Ladda upp grafik till din Facebook-företags sida

Vid denna tidpunkt blir du ombedd att ladda upp en profilbild och ett omslagsfoto. Din profilbild ska alltid vara din logotyp. Den visas bredvid varje uppdatering du publicerar, så att din logotyp ökar synligheten och säkerställer att din publik kommer att associera det med det relevanta innehållet du publicerar.

Du kommer också att behöva ladda upp ett Facebook-omslagsfoto (se till att det är den perfekta Facebook-omfångsstorleken!) Detta är det större, bannerliknande fotot som sitter högst upp i din profil.

När du laddar upp den här bilden, kom ihåg storleken på bilden du väljer. Den optimala storleken för ett omslagsfoto på skrivbordet är 315 pixlar hög och 851 pixlar bred. Om den är mycket större klipper du ut en del av bilden. Om den är för liten kommer Facebook att sträcka fotot, och det blir suddigt. Även om du kan lägga till ett Facebook 360-foto på en personlig sida så tillåter Facebook-affärssidor inte Facebook 360-foton som omslagsbilder. Du kan dock lägga till dem som allmänna inlägg på sida.

Även om din profilbild alltid ska vara din logotyp, erbjuder omslagsfoto en utmärkt möjlighet att visa upp ditt varumärkes mänskliga sida. Överväg att använda en bild av dina anställda, din produkt på ett kreativt sätt eller din senaste reklam.

5. Fyll i avsnittet Om för ditt företag

När du laddar upp dina bilder ser du att din sida börjar samlas! För att hålla din publik välinformerad måste du se till att din Om-sektion är fylld med de detaljer de kan söka.

Använd menyn till vänster på sidan (precis under din profilbild) för att navigera till avsnittet Om. Fyll sedan i den information du tror att dina kunder kommer att behöva! Om du till exempel är en fysisk butik, Jag måste lägga till dina veckotimmar samt din butiks adress.

Utnyttja avsnittets “berättelse” -funktion, som låter dig berätta fans lite mer om ditt företags historia och uppdrag. Att dela detta med dina fans kommer att ge dem en inblick i varför du gör det du gör och humanisera din varumärke.

6. Utforska din företags sida

Du är nästan där! Din företags Facebook-sida har alla gått samman och det är dags för finpussning. På hemsidan hittar du några “Sidtips.” Jag rekommenderar att du klickar igenom dessa instruktioner och lägger till saker som en kort beskrivning , skapa ett användarnamn och mer.

Dessa sista handen är ett enkelt steg som gör din sida till den bästa den kan vara!

Ett annat sätt att dra nytta av din Facebook-företags sida är genom att använda enkätundersökningar för att samla ditt community.

Facebook-enkäter kan skapas i grupper, företagssidor och evenemang och används för att samla feedback i realtid från olika nätverk. Som företag kan du använda Facebook-omröstningar för att ställa frågor till din publik om vilka förändringar de vill göra se i din butik nästa säsong.

Facebook-enkäter är användbara eftersom de bildar en kopplingslinje mellan dig och dina konsumenter och öppnar ännu en plats för dig att interagera med din publik.

Omröstningar skapas på ungefär samma sätt som inlägg skapas. Istället för att välja att skriva ett inlägg eller dela ett foto, väljer du att skapa en omröstning istället. Administratörer kan skriva en fråga och tillhandahålla en lista med svar eller låta de som röstar inkludera sina egna unika svar.

7. Integrera Facebook Shop (och andra tillägg)

Det finns många Facebook-tillägg som kan hjälpa alla företag att konvertera bättre från deras företagsida. En av dem är Facebook Shop för e-handelsföretag.

För att lägga till Facebook Shop i din företagssida måste du redan ha en sida skapad. Därifrån kan du integrera din befintliga e-handelsplattform i Facebook Shop, så att företag kan konfigurera sin Facebook Shop-butik, sälja produkter direkt på Facebook, och mer.

Lär dig mer om hur marknadsföringsteam kan använda andra tillägg, till exempel Facebookchattbots för deras livechattbehov.

Om du är ideell kan du skaffa pengar på andra sätt. Överväg att starta en Facebook-insamling för att uppmuntra dina vänner och följare att donera.

8. Börja posta på din nya affärs-Facebook-sida!

Nu när du har byggt ut din profil har du kommit till den roliga delen – publicerat innehåll för din publik att konsumera och engagera sig i!

När du skickar ett snabbt hej och välkomnar till din publik är Facebook-världen din ostron! Skicka allt från ditt bästa resultat på bloggen, till en bild av ditt nya kontor till de senaste branschnyheterna.

Sociala medier är informella, så din Facebook-profil borde inte vara annorlunda! Ta chansen att engagera med din publik. Ställ frågor, begär feedback eller bjud in dem till din butiks storslagna öppning! Konsumenter har blivit särskilt lojala mot sina favoritmärken. Allt du kan posta för att samarbeta med dem kommer att hjälpa till att bygga värdefulla relationer med dina Facebook-fans.

Sammantaget, se till att publicera relevant innehåll regelbundet. Som vi nämnde tidigare kan en föråldrad Facebook-sida vara lika dålig som ingen Facebook-sida alls! Sikta åt minst ett inlägg om dagen, men gör inte gå överbord! Lägg aldrig in bara för att posta. Din publik kommer att ta upp det och kännas som om de är spam … Hitta en balans och se till att innehållet du publicerar är utbildande, informativt eller intressant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *