Tuesday, June 18
Shadow

Instagram Namn: så Väljer du ett Bra Användarnamn!

Att skapa ett användarnamn för Instagram är otroligt viktigt. Långt viktigare än vad många faktiskt tror. Det är livsnerven i ditt Instagram-konto, eftersom användarnamnet används för att upptäcka din profil, ditt varumärke och är en kritisk faktor om en person följer dig eller inte. Med andra ord har ditt Instagram namn stor påverkan på din framgång på plattformen. Men ändå ägnar de flesta lite tanke åt sitt användarnamn.

Oavsett om du skapar ditt användarnamn för första gången eller debatterar om du behöver ändra ditt nuvarande användarnamn sammanställer vi en lista med bästa metoder för att hjälpa dig att förstå kriterierna för det perfekta användarnamnet på Instagram, och hur du kan komma fram till det.

På Instagram är ett av dina främsta mål att fånga andra användares uppmärksamhet och få dem att engagera sig i ditt konto genom att tycka om dina inlägg, följa ditt konto och visa dina Instagram-stories.

Ett av de enklaste sätten att sticka ut på Instagram är därför att välja ett unikt användarnamn.

Men vad är vikten i ett Instagram användarnamn? Tja, låt oss säga att du lämnar en kommentar till en annan Instagrammares inlägg och de har många anhängare. Din kommentar är intressant, rolig eller bara mycket lång. Den lyckas få andra Instagrammers uppmärksamhet i kommentarsektionen och till och med den person som publicerade innehållet.

Om du råkar ha ett unikt användarnamn som är intressant nog att få andra att klicka över till ditt konto … har du vunnit Instagram-spelet.

Instagram namn
Photo: https://www.techlegends.in/cool-instagram-names-creative-funny-names/

Identifiera syftet med ditt Instagram-konto

Det finns olika huvudkategorier av Instagram-konton. Vanligaste är affärskonto och privat/personlig.F

Företag: Om du öppnar en butik, vill du oftast att ditt Instagram användarnamn är samma som ditt företagsnamn. Målet för din Instagram ska vara att marknadsföra ditt företag och skapa varumärkeskännedom. Det logiska är att om du skapar ett Instagramkonto åt ditt företag så ska även Instgram namnet vara samma som ditt företag.

Adidas Instagram

Personlig profil: Ditt användarnamn ska representera dig och vad du vill bli känd som för att du är varumärket. Du kan antingen använda en förkortad version av ditt namn som @MichaelJcksn eller använd bara ditt fullständiga namn @MichaelJackson.

Konton fokuserade på en specifik nich:

Konton som delar innehåll fokuserat på en specifik sak gör rätt i att döpa sitt konton till någonting som har med det temat att göra- Till exempel, om ditt konto fokuserar på tennis är det en bra idé att ha ordet “tennis” i ditt användarnamn.

Gör det relaterat till ditt innehåll och publik

Skapa ditt användarnamn kring din innehållsstrategi och din målgrupp. Om ditt innehåll exempelvis är sport, bör ditt användarnamn återspegla det.

Genom att ha dessa nyckelord i ditt användarnamn ökar också dina chanser att din profil visas överst i listan när du söker efter dessa sökord. Försök att undersöka populära sökord som är mindre konkurrenskraftiga att rangordna om du planerar att bygga ditt användarnamn kring sökord.

Nyckelordsforskningsmetod:

1) Forskning populära sökord med Top-Hashtags.com
2) Kontrollera sökordets konkurrenskraft genom att leta efter personer i Instagram-appen för att se vem som dyker upp
3) Se om sökord finns i användarnamnet och hur engagerade deras anhängare är genom att kolla antalet gillar / kommentarer för de senaste inläggen

Om resultaten är fulla av konton med högföljare + engagerade användare, är det troligt att hashtagen är för konkurrenskraftigt. Det är därför antagligen inte lönt att ta just det nyckelordet och Instagram namnet.

Håll det enkelt

Det finns en 30 symbolgräns för Instagram namn. Användarnamn kan innehålla bokstäver, siffror, perioder och understreck. Men det betyder inte att det är en öppen inbjudan att packa allt med nyckelord och komplicerade ord.

Du vill göra ditt användarnamn minnesvärt. En sträng av ord som lätt kan sägas och delas. Den bästa typen av marknadsföring är fortfarande muntligt. Om du gör det svårt för andra att verbalisera ditt användarnamn, gör du det svårare för dig att få din Instagram-profil upptäckt.

Ta @Tennisdaily som ett exempel. Användarnamnet gör ett utmärkt jobb att kommunicera med din innehållsstrategi. Den skriftliga formen är kortfattad och okomplicerad. Den är lätt att uttala och den är minnesvärd.

Ett annat tips är att aldrig använda offensivt språk i ditt användarnamn. I en alltför känslig värld undviker du någonting som kan tipsa någon att anmäla ditt konto. Det är bättre att undvika besväret att få ditt konto obannat.

Var unik

Du kan bli frestad att följa fotspåren hos ett etablerat konto genom att rida på deras våg. För att bli framgångsrik kan du inte bara bygga en kopia av någonting. Det tar arbete och tusentals iterationer av dina strategier för att få det att fungera.

Även om du blir framgångsrik att kopiera ett varumärke kan du vara ansvarig för upphovsrätt och varumärkesproblem.

Ditt mål på Instagram är att inte att få så många anhängare som möjligt. Den ska anpassa sig till ditt övergripande varumärke, meddelande och objekt som är kopplat till din publik. Utan den unika anslutningen blir det svårt att behålla dina anhängare och nästan omöjligt att konvertera dem till din produkt eller orsak.

Användarnamn Generatorer

Det svåraste för många är att hita på ett Instagram namn. Det har blivit speciellt svårt nu med tanke på att det finns över en miljard Instagram konton, och därför är många Instagram namn upptagna.

Det enklaste sättet brukar vara att använda en Instagram namn generator. Det finns en rad olika Instagram namn generatorer som du kan använda dig av:

Instagram namn vs Instagram användarnamn

Vid denna tidpunkt kan du fråga dig själv: “Okej, vad är skillnaden mellan ett Instagram-namn och ett Instagram-användarnamn? Och vad är ett Instagram-handtag? ”
Alla tre orden brukar användas för att beskriva exakt samma sak. Ett Instagramhandtag skrivs alltid som ditt användarnamn med en “@” före den. Ditt Instagram-handtag är i huvudsak det namn du väljer att representera URL-adressen på din Instagram-sida.

För att hitta ditt Instagram namn, gå till din huvudprofil sida i en webbläsare. Namnet som visas i slutet av webbadressen är ditt Instagram namn.

Sammanfattningsvis är Instagram-användarnamn, Instagram-namn och Instagram-handtag alldeles exakt samma sak.

Att hitta rätt Instagram-namn kan vara en process, men det är viktigt. Ditt Instagram-handtag illustrerar din identitet och låter också personer som kommer över din profil veta vad ditt innehåll handlar om. Om du vill ändra ditt namn på Instagram, eller om du startar ett konto, använd dessa fem steg för att hitta något som är unikt, tillgängligt och minnesvärt.

Steg 1: När du startar ett Instagram först, fråga dig själv vad du vill att ditt innehåll ska illustrera. Kommer det att bli en personligt Instagram, där du helt enkelt bara skickar bilder av ditt vardag? Eller väljer du ett namn på ett företagskonto? Det första steget i att låsa ett bra Instagram-namn börjar med att du definerar vad din plan för din profil är.

Steg 2: Om din Instagram kommer att vara tillägnad många personliga inlägg för vänner och familj, står det självklart att du bör överväga att använda ditt namn eller ditt smeknamn.

Om du planerar att hålla din Instagram privat och lägga in roligt innehåll eller mer personligt innehåll för dina bästa vänner och nära familjemedlemmar, kanske du vill använda ett internt skämt, ett kodord eller smeknamn andra utanför din grup.

Slutligen, om ditt Instagram-konto kommer att vara ett företag, försök att inkludera dessa element: företagets namn, typ av verksamhet, det område din verksamhet är belägen eller andra branschbromsord. Det är också viktigt att hålla ditt användarnamn konsekvent för alla dina sociala konton för företag. Så, när du väljer ett användarnamn försök använda det namnet för Instagram, Twitter, Facebook, och så vidare. (Om du vill få ditt företag verifierat, läs det här för att förstå vad som krävs.)

Instagram namn

Steg 3: När du känner till elementen i ditt användarnamn, försök att tänka på kreativa sätt att organisera informationen. Om du vill använda ditt smeknamn och ett visst nummer, lek med alla de olika alternativen. Detsamma gäller för ditt företagskonto om du inte kan använda företagsnamnet på grund av tillgänglighetsproblem. Men alltid se till att namnet är klart och lätt att komma ihåg, eftersom du fortfarande vill att folk ska hitta dig. Det innebär vanligtvis att man avstår från att använda för många siffror och personlig information som andra inte skulle veta om dig. Håll sakerna enkla och minnesvärda.

Steg 4: När du har hittat några nyckelelement som du vill inkludera i ditt användarnamn, och hur du vill organisera dem, kontrollera tillgängligheten för namnet. Om du har svårt att hitta användarnamn som är tillgängliga kan du försöka använda skiljetecken. Instagram tillåter skiljetecken och ibland skiljetecken kan förbättra ett Instagram namn genom att göra det mer läsbart. Spela runt med olika variationer, och det finns en stor chans att du kommer att snubbla på ett bra användarnamn som fungerar och det är tillgängligt att använda.

4 Comments

  • Jens

   Hej,
   Du kan inte ha ditt användarnamn i skrivstil, däremot är det möjligt att redigera din profilbeskrivning och klippa och klistra från en “skrivstilstext” och lägga in i din beskrivning. Detta fungerar bara med vissa skrivstilar dock.

 • Niklas

  Men, allt det där är ju enkelt, mitt problem är att namnet jag väljer inte accepteras och jag får INTE… veta varför? trots 20 olika namnförslag händer ingenting, det förefaller som det är tekniskt fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *