Friday, March 1
Shadow

Så Lyckas du Med Instagram Stories

Vill du få fler visningar på dina Instagram Stories? Vill du lyckas med Instagram Stories?

Om du använder Stories korrekt kan det vara mycket kraftfullt verktyg och ge dig massor av exponering utanför och ovanpå dina vanliga Instagram-inlägg.

Men Instagram Stories är enbart ett redskap, och för att lyckas med Instagram Stories måste du ha en strategi för hur du ska använda Stories till din fördel.

Efter att Instagram introducerade Stories, lade de till historier i förslag till profiler på sidan Sök och utforska.

Överst på sidan Utforska kan du se några rekommenderade berättelser från personer som du inte följer, men personer som Instagram tror att du kanske gillar.

Lyckas på Instagram Stories

Som du kan föreställa dig, kan din Story framför människor som “kan vara intresserade”, resultera i ett stort antal exponeringar, följare och eventuellt även försäljning. Med andra ord kan Stories om använt korrekt resultera i ökad exponering framför folk som är mest relevanta för ditt företag.

Vilken typ av innehåll ska du dela?

Kvalitetsstandarden för Stories är mycket lägre än vad den är i människans flöden, och det är okej. Stories ska vara roliga och ett verktyg som låter människor dela saker som händer just nu, på ett roligt och engagerande sätt. Stories är mer ”här och nu” än vanliga inlägg på Instagram, vilka ofta är redigerade till perfektion.

När det gäller vilken typ av innehåll du delar, finns det inga gränser. Det finns dock vissa saker som du bör tänka på.

Ett vanligt misstag människor och företag (främst) gör är att dela allt de ser under sin dag eftersom att ”Instagram Stories är gjort för att dela här och ny händelser”. Men faktum är att folk vill se relevant innehåll, inte en bild på din fjärrkontroll eller ditt tak.

Så den första regeln delar innehåll som människor faktiskt vill se. Kvalitet före kvantitet är regeln du bör följa på Instagram Stories.

Det andra misstaget som folk ofta gör nr det kommer till Instagram Stories är att de inte har en struktur av vad de delar. Innan du lägger ut, välj några ämnen och saker du vill dela med din publik, såsom ”våra medarbetare”, ”vår fabrik”, eller uppkommande produkter. När du har bestämt dig det du ska fokusera på på Stories så se till att följ detta då det tillåter folk att veta vad de kan förvänta sig från dina Stories.

Instagram Stories

Om du till exempel vill använda Stories som ett verktyg för att skapa en bättre relation till din publik, dela ”bakom kulisserna videor på ditt kontor, bilder och videoklipp av dina medarbetare och korta utdrag av vad det är du är arbetar med”.

Börja inte då plötsligt lägga in foton på din mat eller vad du gör på fritiden.

Slutsatsen om innehåll är att du kan posta nästan allt relevant, men se till att du vet vad ditt mål med Stories är och sedan dela innehåll som speglar ditt mål.

När ska du dela på Stories?

Nu när du har bestämt vad du ska dela, måste du veta när du ska göra det.

Tro det eller ej, men svaret är att den tid då du postar berättelser spelar ingen större roll.

Eftersom din historia är uppe i 24 timmar, även om du delar den när din publik sover, kommer den fortfarande att vara uppe när de vaknar och ger dem tid att titta på din berättelse.

Det är inte som om du gör regelbundna inlägg på Instagram där du vill posta på optimala tider när din publik är mest aktiv. Men när du lägger in blir mindre viktigt, bestämmer Instagrams algoritm vad din publik ser i deras flöde.

Instagram Stories

Men eftersom fler och fler människor börjar använda berättelser, kan tiden du delar få en större betydelse i framtiden, eftersom konkurrensen om att få toppplaceringen blir tuffare.

Hur ofta ska du dela på Instagram Stories?

Den allmänna regeln för inlägg på Instagram är att du ska lägga ut minst en gång om dagen. Detta gör att du alltid ligger högt upp i dina publikers tankar och motverkar deem från att glömma bort din existens. Detta är en viktig del av att lyckas på Instagram Stories.

Det finns ingen allmän regel för hur ofta du ska dela inlägg på Instagram Stories, men oftast beror det på vad din publik förväntar sig av dig.

Kändisar och bloggare kan enkelt lägga upp till 50 Instagram Stories om dagen och deras publik är okej med det, men vissa företag kan inte dela mer än 3 historier om dagen innan de får sin publik att klaga på att de spammar dem.

Den enda risken med att du delar för många berättelser blir att folk kommer skippa att titta på dem, och en del kommer att ”mute” dina Stories. Några månader efter introduktionen av Stories lade Instagram till “mute” -funktionen.

Genom att ”mute” någons Story flyttar du den till slutet av din berättarkö och förhindrar att den spelas automatiskt när du tittar på Stories. Du kan se denna funktion som ett sätt för Instagram-användare att blockera irriterande konton.

För att dämpa någons berättelse, tryck och håll in på kontots profilbild där Story är utlagd.

Här är några snabba tips för att lyckas på Instagram Stories genom att öka dina visningar

Till att börja med måste du ha en öppen Instagram-profil. Om din Instagram-profil är inställd på privat kan du aldrig nå fler personer än antalet följare du har, och detta gör det omöjligt att växa.

Här är tips för att få fler Instagram Stories-visningar:

1. Lägg till en hashtag (varför inte flera?)

Hashtags är oerhört kraftfulla för att generera fler visningar på dina Instagram Stories.

När det gäller hashtags för dina vanliga inlägg är konkurrensen ganska hög, vilket betyder att det är svårt att skära igenom bullret och få mer exponering med hjälp av hashtags – även om hashtags på Instagram-inlägg har visat sig vara enormt för ökad exponering.

Instagram Stories hathags
Credit: Buffer.com

För Instagram Stories är det dock möjligt att lägga till hashtags för att få den Story4 som du har lagt till hashtag på den “story hashtag” som ligger längst upp på den

hashtag delen, ovanför de vanliga inläggen.

Människor kan sedan trycka på berättelsen som hör till den särskilda hashtag och se alla historier som delas med den hashtag, och alla berättelser kommer att spela efter varandra.

Det finns två sätt att lägga till hashtags i din historia.

Du kan också välja hashtag-klistermärke och lägga till en hashtag, eller du kan helt enkelt skriva in de hashtags som du vill använda i den vanliga texten med symbolen # framför varje sökord.

Med hashtag-klistermärken kan du bara lägga till en hashtag men i text kan du lägga till så många som du vill.

2.Berätta en historia

Instagram Stories heter Stories av en anledning.

Det är ett fantastiskt berättande verktyg, så använd det för det!

Det är rekommenderat att du bjuder in och tar med dina följare på din upplevelse, eftersom det kommer att göra dem mer engagerade och mer benägna att fortsätta titta.

Om din Story inte är sammanhängande kommer människor inte att vara engagerade för att fortsätta titta, men om du delar en sammanhängande historia vill folk se vad som är nästa. Så istället för att se varje Story som du lägger ut som ett individuellt inlägg, se alla inlägg du delar under 24 timmar som engagerande berättelse.

3. Använd olika typer av innehåll

Att blanda olika typer av innehåll i din historia gör det roligare att titta på och förhindrar att publiken blir uttråkad genom att se en liknande typ av innehåll om och om igen.

Instagram Stories tillåter dig att dela olika typer av innehåll som foton, boomerangs, videor etc., så blanda olika typer av innehåll för att undvika att skapa historier om Instagram som är upprepande

4. Stories tävling

Giveaways är ett bra sätt att öka synpunkterna på dina Instagram-berättelser.

Faktum är att giveaways är ett fantastiskt sätt att växa publiken överallt på sociala medier. Det är också anledningen till att så många gör det.

Instagram Stories giveaway

När du kör en giveaway på Instagram Stories vill du lägga till hashtag #giveaway till din berättelse.

Människor kontrollerar regelbundet hashtag #giveaway för att se om det finns någon giveaway som de kan gå med, så gör det här med att du får mer syn på dina Instagram-berättelser och i slutändan fler deltagare som går med i din giveaway.

5. Dela hela dagen

Om du är mer aktiv hela dagen och använder Instagram Stories regelbundet, bygger du upp en engagerad följar bas som tittar på dina Instagram-berättelser på det vanliga.

Kontinuerlig användning är nyckeln till att lyckas på Instagram Stories eftersom det hjälper dig att bygga upp tempo och fart vilket kan växa till att gå i ett allt snabbare tempo. Men kom ihåg att det inte bara är tillräckligt att dela innehåll regelbundet på Instagram Stories. Innehållet du delar måste också vara av hög kvalitet.

Att dela innehåll regelbundet på Instagram Stories kompenserar inte för tråkigt och lågkvalitativt innehåll.

Där var våra bästa tips för att lyckas på Instagram Stories. Vilka tips kommer du ta med dig härifrån? Vilka tips kommer du implementera i din egen strategy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *