Tuesday, September 26
Shadow

De 21 bästa Marknadsföringsböckerna Du bör läsa 2021

För även de mest begåvade marknadsförarna räcker inte naturlig intuition.

Människor har varit i din position tidigare, och åtminstone en av dem har kommit fram till en bättre lösning än vad man kanske själv har lyckats göra.

Lyckligtvis har många av världens bästa marknadsförare skrivit om sina upplevelser och erfarenheter. Du kan (och borde) använda deras lektioner och lärdom för att undvika deras misstag och på så sätt få ett försprång framför konkurrenterna.

Vi har sammanställt några av de bästa marknadsföringsböckerna genom tiderna för företagare, marknadsförare och alla andra som driver ett företag eller marknadsför ett varumärke. Lär dig från några av de bästa marknadsförarna och de bästa företagsledarna att tänka annorlunda, förstå syftet med ditt företag, besluta hur du ska sälja till dina kunder och dominera din marknadsföringsstrategi under 2020 med denna lista.

21 Bästa marknadsföringsböcker alla måste läsa!


1. Icarus Deception by Seth Godin

Du kanske kommer ihåg att Icarus dödliga brist inte följde farens varning om att inte flyga för nära solen. Dessutom varnade Daedalus sin son för att inte flyga för lågt, av fruktan att saltvattnet också skulle skada vingarna.

I sin berömda bok tar Seth Godin ett antydande från grekisk mytologi och driver läsarna mot att tänka radikalt “outside the box” gå framåt utan en karta – kritiska färdigheter för alla marknadsförare som vill komma framåt. Han betonar att konventionell visdom, överensstämmelse och montering av formen är en säker väg till medelmåttighet.

2. Hooked: How to Build Habit-Forming Products by Nir Eyal

Människor som använder din produkt är coola, men människor som vanligtvis använder din produkt är coolare. Det finns ett mönster som produkter och tjänster får uppmärksamhet och blir viktiga för konsumenterna. Hooked svarar på hur man gör just det. Nir Eyals bok bara måste läsas då det är en av de bästa marknadsföringsböckerna för företagare som vill skapa och marknadsföra produkter som konsumenterna fortsätter att komma tillbaka till.

3. Influence: The Psychology of Persuasion by Robert Cialdini

Hur får du någon att säga ja? Marknadsföring i ett nötskal är att få någon att acceptera ett förslag. Lättare sagt än gjort…

Människor frågas om deras uppmärksamhet och pengar hela tiden, och sociala påtryckningar ger en rynka till en redan komplicerad och mättad konkurrens om konsumentuppmärksamhet. I sin bästsäljare och utan tvekan en av de bästa marknadsföringsböckerna genom tiderna bryter Robert Cialdini ned hur människor med tankeväckande övertalning kan påverkas att säga ja oftare.

4. How Brands Become Icons by Douglas B. Holt

Alla företag är bra företag, eller hur? Inte precis…

I sin bästsäljare och kandidat för en av de bästa marknadsföringsböckerna genom tiderna ställer tidigare Harvard Business School-professor Douglas B. Holt fast vad marknadsförare behöver förstå om de vill kommunicera ett äkta varumärke som verkligen resonerar med kunder över tid, inte bara en gång på grund av ett lågt pris eller hype. Med tips från ikoniska varumärken inklusive ESPN, Mountain Dew, Volkswagen, Budweiser och Harley-Davidson, delar Holt upp sina tips för att odla en marknadsföringsstrategi som går utöver gimmicks och skapar en meningsfull varumärkesanslutning med potentiella kunder.

5. The Undoing Project by Michael Lewis

Michael Lewis välrenommerade bok förvandlar akademiskt tät psykologi om bedömningar och beslutsfattande till en gripande sidvändare. Att förstå det mänskliga psyket är avgörande för att utveckla marknadsföringskonkurrens och The Undoing Project hjälper marknadsförare att göra det i en bok vars intellektuella rigor matchar dess underhållningsvärde.

6. Blink: The Power of Thinking Without Thinking by Malcolm Gladwell

Gladwells bok Blink handlar inte uttryckligen om marknadsföring, men det hindrar inte den från att vara en av de bästa marknadsföringsböckerna. Hans andra bok undersöker det tänkande vi gör när vi inte tänker. Vi fattar hela beslut i stunden om vad vi vill, och det är viktigt att marknadsförare förstår dessa snabba bedömningar. Om du har läst Gladwells klassiker tidigare, är det värt din tid att läsa denna bok.

7. Misbehaving: The Making of Behavioral Economics by Richard Thaler

De bästa marknadsförarna gör ett bra jobb med att förstå hur konsumenter tänker. Den legendariska beteendeekonomen Richard Thaler leder läsarna genom hur konsumenterna uppför sig irrationellt. Vi tar inte de bästa besluten för oss själva och är konsekventa i att göra fel. Det är användbart för marknadsförare att förstå dessa mönster.

8. Red Team by Micah Zenko

Tror du att du alltid har bra idéer? I Red Team visar Micah Zenko varför du inte borde göra det. Han gör det klart att även dina bästa idéer måste förhöras internt innan de slår ut på marknaden. Läkemedelsföretag, CIA och en mängd andra organisationer följer denna process för att ta sitt arbete till nästa nivå. Även om du och hela ditt team är ombord med din nya marknadsföringsstrategi, är ibland att främja hälsosam kritik skillnaden mellan en bra plan och en riktigt bra plan.

9. Originals: How Non-Conformists Move the World by Robert Grant

Alla tänker samma sak hela tiden. Idéer är fantastiskt iterativa. Företag imiterar företag. Och detta är av goda skäl. Att vara annorlunda kan vara riskabelt. Vinsterna kan vara stora men förlusterna stora. I en av de bästa marknadsföringsböckerna för företagare visar Robert Grant marknadsförare hur de kan tänka annorlunda utan att riskera allt.

10. Contagious, Why Things Catch On by Jonah Berger

Med Contagious skapade Jonah Berger, professor vid Wharton School, en av de bästa marknadsföringsböckerna. Berger undersöker hur och varför viss information blir viral medan annan information inte blir det. Hans arbete har blivit en ledande marknadsföringsbok och en måste-läsning för alla marknadsförare som försöker ta reda på hur man går framför kurvan.

11. Win: The Key Principles to Take Your Business from Ordinary to Extraordinary by Frank Luntz

Frank Luntz har varit kommunikationsexpert i politiska insiderkretsar i årtionden – och hjälpte sina klienter att flytta sina diskussioner med språk. De på hans sida älskar honom och de som motsätter honom hatar honom för hur effektiv han är. Luntz tar det han lärt sig inom Washington, D.C. Beltway och tillämpar det på företag på ett sätt som marknadsförare som vill kommunicera mer effektivt och kortfattat med sina kunder kommer att uppskatta.

12. Shoe Dog by Phil Knight

Phil Knight är hälften av teamet bakom ett av de mest marknadsförda varumärkena genom tiderna: Nike. Ridders memoar är full av lektioner och insikter om hur man inte bara formulerar en sammanhängande varumärkesvision utan också att leva den. Att förstå mekanik och teori för marknadsföring är viktigt, men Knights bok kan ge en fallstudie som lär hur man implementerar dessa taktiker extremt bra.

13. Top of Mind by John Hall

När människor tänker på din bransch bör ditt varumärke vara det första som de kommer att tänka på. Men detta är inte en lätt uppgift … John Hall’s Top of Mind är en guide för att hjälpa dig att göra det. Halls bok ger insikter om hur man skapar meningsfulla och autentiska relationer mellan kunder och produkter.

14. Outside Insight av Jørn Lyseggen

Big data är fortfarande rasande, och det är inte bara ett “buzz word”. Jørn Lyseggen har använt den för att driva sitt media- och affärsintelligensföretag, Meltwater. Det kan vara lätt att drunkna i all data som finns tillgänglig nu, men Lygseggens bok är användbar för marknadsförare som letar efter insikt om hur man använder data till deras fördel.

15. Designing Brand Identity av Alina Wheeler

Bra varumärken är inte bara strategi, design eller copywriting. De är summan av alla dessa tre saker. Alina Wheelers detaljerade bok om hur man kan marknadsföra alla aspekter av ett varumärke är en av de bästa marknadsföringsböckerna för företagare som förstår alla aspekter av deras team och hur man får ut det mesta av dem.

16. The Autobiography of Gucci Mane by Gucci Mane

Gucci Mane, född Radric Davis, kröniserar sin uppgång från fattigdom i East Atlanta och flera fängelsestämplar för att skapa en av de mest erkända personas i hiphop. Även om ditt arbete inte berör musik eller kultur, kan marknadsförare plocka upp mer än ett tips eller två från Malcolm Gladwell-fansens obevekliga grus och framgång för att odla väl respekterat och välkänt personligt varumärke.

17. The Life of PT Barnum by PT Barnum

Ibland är de bästa marknadsföringsböckerna de som går tillbaka till grunderna. Barnums självbiografi är lika grundläggande som de kan bli inom marknadsföring. Den driftiga visionären är känd för sin berömda cirkus, men han kunde bygga ett varaktigt varumärke på grund av sin marknadsföringsexpertis. Barnum uppfann många av de viktigaste delarna av marknadsföring och reklam som fortsätter att dominera branschen 2020. Hans bok ger detaljerad insikt i hur han åstadkommer det.

18. Permission Marketing by Seth Godin

Seth Godin, som Businessweek en gång kallade ”den ultimata företagaren för informationsåldern”, bryter ner sin strategi för att vinna kunder. Denna bok publicerades 1999, och Godin kunde effektivt kommunicera de förändringar som kom med tillväxten av teknikindustrin. Traditionell reklam syftade till att fånga uppmärksamhet. Godin ger lektioner som marknadsförare kan använda om hur man når ut till kunder som redan har visat intresse för en produkt och ett varumärke och hur det kan driva en framgångsrik marknadsföringskampanj.

19. Positioning: The Battle for Your Mind by Al Ries and Jack Trout

Det slog marknadsföringsvärlden när den först kom ut och nu, flera decennier senare, har Al Ries och Jack Trout’s Positioning fortfarande en plats som en av de främsta marknadsföringsböckerna. Oavsett om du plockar upp den för första gången, eller läser den för uppfriskning av minnet, är denna bok i mästarklass om allt från att hitta svaga platser hos konkurrenter, till att hitta rätt namn på en produkt , för att identifiera rätt marknadsnisch och att attackera.

20. Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds by Charles MacKay

Charles MacKays klassiker från 1841 har klarat tidens test och fortsätter att lovordas och citeras av samtida akademiker och författare. MacKay täcker hur bedrägeri av folkmassor kan leda till saker såsom den ofta refererade tulpanmanin. Hans bok är kritisk för marknadsförare som vill få ett historiskt perspektiv på hur massornas psykologi kan påverka människans beteende.

21. Crushing It!: How Great Entrepreneurs Build Their Business and Influence-and How You Can, Too by Gary Vaynerchuk

Bra marknadsföringsfilosofi börjar ofta överst och sjunker djupare. I en av de bästa marknadsföringsböckerna från 2019 dissekerar New York Times bästsäljande författare Gary Vaynerchuk hur de med en företagares eget personliga varumärke kan hjälpa hela företag, få uppmärksamhet, reformera sin etos och i slutändan lyckas.

Börja läsa, marknadsförare!

Det finns många marknadsförings- och försäljningsböcker och det kommer fler ut hela tiden, men med den här listan hjälper vi till att se till att din tid används väl genom att lista de bästa av de bästa som ger dig mest värde.

Använd dessa böcker för att se till att marknadsföringen du utövar är så nära perfekt som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *