Tuesday, October 3
Shadow

12 Fantastiska Ledarskapsböcker Du Bör Läsa

Så du är en läsare, men vilka böcker kan ge dig den unika insikt du behöver för att inte bara se till att organisationen du leder är framgångsrik, utan att du och ditt team förblir framgångsrika?

Det här är de böcker som har idéer har satt djup prägel på mångas liv och ledarskap. Bra böcker formar hur vi tänker, hur vi blir och hur vi leder andra. Nedan finner du 12 fantastiska ledarskapsböcker som kommer ge dig värdefulla insikter i ledarskap och hur man leder ett team.

HOW THE MIGHTY FALL JIM COLLINS

Detta är inte Jim Collins mest kända bok, men det är en fantastisk bok som han har skrivit.

How the Mighty Fall är en studie av varför stora företag kollapsar. Collins går igoniom fem stadier av nedgång och undergång för en gång-stora företag. De fem markörerna är en kylig påminnelse om hur framgång går fel. Collins insikter om hybris som är födda av framgång och strävan efter mer är spökande och ett fantastiskt fönster i själen och egot av alla som leder någonting.

För alla som leder något som växer eller lyckas är detta en måste-läsning.

GOOD TO GREAT JIM COLLINS

Det här är Collins mest kända bok och med goda skäl.

Denna bok har format många ledare och hur de leder sitt team och kommer ge dig värdefulla insikter inom detta område.

THE ADVANTAGE PATRICK LENCIONI

Om du inte är bekant med Pats böcker, är detta en utmärkt plats att börja eftersom det är en slags sammanfattning av alla hans tidigare verk.

LEADING CHANGE JOHN KOTTER

Detta är nu en klassiker från Harvards John Kotter som gavs ut år 1996.

THE FIVE LEVELS OF LEADERSHIP JOHN C. MAXWELL

Naturligtvis måste det finnas en John Maxwell-bok på listan. Återigen, detta är inte hans mest kända verk, men det är en absolut måste-läsning för alla som vill förstå hur inflytande fungerar.

Det är en fascinerande bok eftersom du direkt kan känna igen hur du får och förlorar inflytande som ledare och vad nästa steg är för dig i din utveckling. Hans ramverk visar också varför du hittar vissa människor du arbetar med övertygande och andra som inte tvingas i deras ledarskap.

PREDICTABLE SUCCESS LES MCKEOWN

Les beskriver 7 stadier av tillväxt och nedgång som organisationerna går igenom.

ESSENTIALISM GREG MCKEOWN

De första böckerna på denna lista är ledarskapsböcker för den organisatoriska sidan av ditt ledarskap. Här är en bok som formar dig som ledare.

Så låt oss börja med Greg McKeowns Essentialism. McKeown hanterar problemet med överväldigande ledarskap på ett mycket kraftfullt och direkt sätt.

De flesta ledare springer på 100 km / h och McKeown visar dig exakt varför det är så farligt och hur du kan sluta leda på det sättet. Om det inte är en nio av 10 är det noll. Det är en nyckel till den disciplinerade strävan efter mindre.

THE 7 HABITS OF HIGHLY EFFECTIVE PEOPLE STEPHEN R. COVEY

Denna ständiga bästsäljare är inte “överhypad”. Läs den. Läs den sedan igen.

Att börja med slutet i åtanke har blivit axiomatiskt för en generation ledare, men det är fortfarande sällsynt.

EMOTIONAL INTELLIGENCE DANIEL GOLEMAN

Denna bok var revolutionerande 1995 när den släpptes, och den är fortfarande det idag.

Den ger genomträngande insikt i självmedvetenhet och hjälper dig också att se varför så många människor fastnar.

Denna bok används i ledarskap och är ett fantastiskt värdefullt redskap. Din emotionella intelligens en av de största förutsägarna för din framgång i livet och ledarskap.

Margin: Restoring Emotional, Physical, Financial, and Time Reserves to Overloaded Lives av RICHARD SWENSON

Även om dess analogier är lite daterade, är koncepten som lyfts fram inte det.

I en värld som bara har blivit livligare och mer högljudd sedan Swenson skrev Margin är den här boken ännu viktigare idag.

THE GENESEE DIARY HENRI NOUWEN

The Genesee Diary är precis vad det antyder, Henri Nouwen dagbok från en sexmånadersperiod på 1970-talet.

Nouwen var professor i NYC vars karriär var på väg. Fångad upp i framgång, ego och fångster av framsteg, tog han en sabbatical på ett trappistkloster i New York för att hitta sin själ.

På många sätt är det som du hittar i den här lilla boken början på mannen som skulle komma från kampen, en författare som generationer av människor som vill komma närmare Gud skulle fortsätta att älska.

ENEMIES OF THE HEART ANDY STANLEY

Det kommer att röra dig genom alla känslor och vriden galenskap du känner när du stöter på skuld, ilska, girighet och avundsjuka. Vi lovar dig att om du läser den och tillämpar den kommer du aldrig att kämpa med dessa känslor på samma sätt igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *