Tuesday, April 23
Shadow

De 19 Bästa Marknadsföringsböckerna som alla Bör Läsa

Det är inte svårt att hitta marknadsföringsböcker. Om du arbetat med marknadsföring, oavsett om du är en del av en global organisation, ett litet och medelstort företag eller om du äger ditt eget företag, är jag säker på att du håller med om att det är viktigt att hålla sig i framkant.

Det finns många fantastiska bloggar, podcast och andra medier att konsumera i marknadsföringsvärlden. Men böcker är lite annorlunda. De har en nästan tidlös vädjan. Det finns många marknadsföringsböcker där ute. Men listor på böcker tenderar ofta att bara inkludera äldre, mer traditionella böcker.

Denna lista med 19 viktiga böcker som varje marknadsförare bör läsa innehåller inte bara marknadsföringsklassiker utan också böcker från onlinemarknadsförare och en yngre generation författare som ger dig insikt i det nya digitala marknadsföringslandskapet.

Låt oss dyka in i vår lista över de bästa marknadsföringsböckerna som är tillgängliga just nu.

Joe Pulizzi – Epic Content Marketing

Epic Content Marketing hjälper företag och marknadsförare att utveckla strategier och använda historier för att utnyttja den utbredda distributionen av sociala nätverk, Google och “mainstream media” även känd som traditionell media.

Gary Vaynerchuk – Jab, Jab, Jab, Right Hook

Gary Vaynerchuk har skrivit en handfull av de bästa marknadsföringsböckerna. Han driver också en fantastisk YouTube-kanal som du bör vara uppmärksam på också.

Gary Vaynerchuks livsmål är att köpa Jets (NFL-teamet.) Han började sin karriär som marknadsförare på Wine Library, och grundade den nu berömda Wine Library TV.

I Jab, Jab, Jab, Right Hook delar Gary råd om hur du kan få kontakt med dina kunder medan du slår din konkurrens. Denna bok kommer att ge dig en plan och marknadsföringsstrategi som leder dig eller ditt företag till framgång på sociala medier.

Pat Flynn – Will It Fly?

Pat Flynn betecknar sig själv som ”kraschtestdockan” för marknadsföring. Hans webbplats, Smart Passive Income, är full av spännande experiment som beskriver vad som fungerar och inte fungerar när det gäller marknadsföring online.

Pat’s book uppmuntrar människor att sluta rusa in i halvbakade affärs- och marknadsföringsidéer. Dela upp i fem delar som leder till “alla system går”, kommer Will It Fly att utmana dig att tänka kritiskt, agera medvetet och våga starkt när det gäller dina affärs- och marknadsföringsidéer.

Seth Godin – Permission Marketing

Seth Godin är författare, entreprenör, marknadsförare och talare. Hans blogg lockar till sig hundratusentals läsare dagligen. Utan tvekan är han en ledande marknadsförare.

Permission Marketing baseras på idén att erbjuda konsumenter incitament i gengäld för tillstånd att marknadsföra mot dem. TV-annonser, tidningar, tidningsannonser och de flesta traditionella annonseringsmetoder bygger på att avbryta vår uppmärksamhet och stjäla den från oss. Permission Marketing gör det möjligt för företag att bygga långsiktiga relationer med kunder, skapa förtroende och skapa varumärkesmedvetenhet.

Chris Ducker – Virtual Freedom

Chris Ducker är en entreprenör och företagare med både fysiska och online-företag. Han är också en podcastvärd och grundaren av Youpreneur-nätverket, en medlemswebbplats för företagare.

Företagare lider ofta av “superhjältsyndrom.” Tänker att de måste göra allt inom sin verksamhet själva. Oundvikligen leder detta till utbrändhet. Virtual Freedom hjälper dig att utforska alternativen när det gäller att anställa digital personal och outsourcingarbete.

Joe Pulizzi – Content Inc

Han är grundaren av Content Marketing Institute och ansvarar för världens största evenemang för innehållsmarknadsföring, Content Marketing World.

Content Inc utforskar en 6-stegsprocess som många företag och företagare använder för att dominera marknaden utan att sälja något i första hand. Joe visar dig hur du positionerar dig som en ledare inom din valda nisch och utvecklar innehåll som ger resultat.

Gary Vaynerchuk – Crush It!

Crush it! handlar om att hitta din enda verkliga passion och att dominera inom den. Poängen i Garys bok är att allt kan uppnås om du verkligen vill. Han uppmuntrar dig att ta reda på vad du verkligen vill ha i livet och jaga det. Lektionerna i Crush It kan tillämpas på många marknadsföringskampanjer och affärsmål.

Gary Keller and Jay Papasan – The ONE Thing

Gary Keller och Jay Papasan är vanliga samarbetspartners och liksom The ONE Thing har de skrivit ett antal andra böcker tillsammans som The Millionaire Real Investor.

The ONE Thing avviker från deras mönster för att släppa temaböcker för fastigheter och har blivit mycket väl mottagna över hela världen. I den här boken kommer du att lära dig att sticka ut i mängden, bygga fart mot dina mål, slå ner stress och behärska vad som är viktigt för dig. “The One Thing är en New York Times bästsäljare som ger extraordinära resultat inom alla områden i ditt liv.”

David Meerman Scott – The New Rules of Marketing and PR

David Meerman Scott är en online marknadsföringsstrateg. David är en internationellt hyllad bästsäljande vars böcker och bloggar bara måste läsas för marknadsförare. Om du vill växa ditt företag eller nå dina mål inom den roll du arbetar i är Davids material för dig.

De nya reglerna för marknadsföring och PR erbjuder en steg för steg plan för att hjälpa dig utnyttja kraften i moderna marknadsföringsmetoder. Denna bok är full av övertygande fallstudier, exempel i verkliga världen på att använda innehåll för att lyckas och utnyttja marknadsföringsstrategier och taktiker. Boken är skriven för professionella marknadsförare och företagare som vill växa ut sin verksamhet eller skapa framgång.

Dale Carnegie – How to Win Friends and Influence People

Dale Carnegie var författare och föreläsare som var känd för sina kurser i självförbättring, försäljning, företagsutbildning och mer. Han skrev flera böcker under sin karriär, inklusive en av de första bästsäljande självhjälpsböckerna, How to Win Friends and Influence People.

How to Win Friends and Influence People publicerades 1936, och innehållet är fortfarande lika relevant idag som det var då. Boken i sig innehåller en lista över förväntningar i början och förklarar för läsaren vad de kommer att få ut av att läsa den. Bland dem är att öka din popularitet, hur du snabbt och enkelt kan ansluta, öka lönekraften, vinna nya kunder och mer. Boken förbättrar interaktionerna med alla i ditt liv.

Jay Baer – Youtility: Why Smart Marketing Is About Help Not Hype

Jay Baer är en viktig talare som arbetar med organisationer runt om i världen för att hjälpa dem att få fler kunder och vinna mer affärer. Hans bok Youtility är en New York Times bästsäljare. Han driver också en av de mest respekterade marknadsföringsbloggarna i hela världen på Convince and Convert.

Youtility erbjuder en ny strategi för att vinna affärer. I stället för att vara påträngande och kämpa för allas uppmärksamhet med störande reklam, ber Jays bok dig att tänka “Hur kan vi hjälpa?” Youtility uppmuntrar dig att tränga dig igenom all reklam och göra livslånga kunder. Genom att verkligen hjälpa människor kan du skapa kunder för livet.

Michael Hyatt – Platform: Get Noticed in a Noisy World

Michael Hyatt är en av de bästa affärsbloggarna i världen. På sin webbplats michaelhyatt.com ger Michael nästan dagliga artiklar för att hjälpa både marknadsförare och personer som har sin egen verksamhet. Han ger verkligt värde samtidigt som han hjälper människor att få det liv de vill ha.

Platform: Get noticed in a noisy world är New York Times, Wall Street Journal och USA Today bästsäljare. Boken handlar om att bygga en plattform som fungerar som en grund för ditt företag. Han visar dig vad marknadsförare, författare, offentliga talare, entreprenörer och mer gör idag för att få dig att sticka ut i ett väldigt brusigt och konkurrensrikt marknadsutrymme.

Ryan Levesque – Ask

Ryan Levesque är marknadsföringsexpert, coach och konsult och skapar bland annat RocketMemory och SurveyFunnel. Ryan har varit med i CNBC, Yahoo Finance, Miami Herald, The San Francisco Chronicle och mer.

Ask är baserat på idén att du inte borde behöva gissa vad dina framtida och potentiella kunder tänker. I boken tillhandahåller Ryan ett system som kallas The Ask Formula som hjälper dig att upptäcka exakt vad folk vill ha från dig och hur du levererar det till dem.

Ann Handley – Everybody Writes

Ann Handley är en veteran när det gäller att skapa och hantera digitalt innehåll och relationer. Förutom att vara en Wall Street Jorunal-bästsäljare är Ann månadsvis kolumnist för Entrepreneur Magazine.

Everybody Writes är vägen till guiden för att utveckla leads, locka kunder och behålla relationer genom det skrivna ordet. Ann förklarar i sin bok att vi i denna digitala tidsinnehåll för innehåll alla är författare. Genom att läsa Everybody Writes lär du dig att skriva bättre, förbättra din grammatik, lära dig bästa praxis och mer. Everybody Writes är den ultimata fältguiden för företag som vet att bra innehåll är nyckeln till framgång.

Ekaterina Walter – The Power of Visual Storytelling

Ekaterina Walter har lett marknadsföringsstrategier för Fortune 500-företag Intel och Accenture. Ekaterina är en storsäljare på Wall Street Journal, som regelbundet bidrar till Forbes, Fast Company, Inc., The Huffington Post och mer.

The Power of Visual Storytelling sammanfattas bäst av citat från några andra författare på denna lista:

“Den här boken är inte bara en fullständig översikt över [visuell berättelse] utan viktigast av allt nyckeln till att göra det rätt, en total höger knockout!” Gary Vaynerchuk.

Russell Glass and Sean Callahan – The Big Data-Driven Business

Russell Glass är produktchef på LinkedIn och är medförfattare till The Big Data Driven Business tillsammans med Sean Callahan.

Big Data Driven Business konstaterar att big data är riktigt och som företagare och marknadsförare bör du använda det. Den använder fallstudier och exempel från Apple till Blackberry för att visa framtiden för big data-revolutionen. I boken lär du dig vad big data är, vad företag har gjort med big data och hur du kan använda den för att driva ditt företag framåt.

Napoleon Hill – Think and Grow Rich

Napoleon Hill var en amerikansk författare som arbetade inom det nya tänkningsrörelsesområdet. När han dog 1970 var och var fortfarande hans mest framgångsrika bok Think and grow rich.

Think and Grow Rich betecknas som “den viktigaste ekonomiska boken som någonsin har skrivits.” I boken forskar och skriver Hill om mer än fyrtio miljonärer för att få reda på deras resa och hur de kom till miljonärstatus. Det är en intressant titt på människornas psyke och när du har läst boken kommer du att förstå mer om mänsklig natur och vilja än någonsin tidigare.

Jonah Berger – Contagious

Jonah Berger är professor vid University of Pennsylvania och en bästsäljande författare i New York Times och Wall Street Journal. Hans primära studieområde handlar om word of mouth, social och viral marketing. Detta gör titeln Contagious mycket relevant.

Contagiuous är en studie på varför vissa produkter och /eller idéer pratas om mer än andra. Jonah försöker besvara frågan om viralitet. Vad gör att en YouTube-video sprids som en löpeld? Oavsett om du är i marknadsavdelningen på ett Fortune 500-företag, ett små och medelstora företag eller äger ditt eget företag, kommer Contagious att hjälpa dig att lyckas och förstå hur du bäst kan använda din annonseringsbudget.

Guy Kawasaki – The Art of Social Media

Vi känner alla till Guy Kawasaki. Om du inte gör det, var han en av marknadscheferna hos Apple som ansvarade för att marknadsföra Macintosh-datorn 1984. Han sitter också i styrelsen hos Wikimedia.

Hans bok, The Art of Social Media, är en guide till att bli en superstjärna i sociala medier. Det är ingen hemlighet att sociala nätverk kan påverka ditt företag. The Art of Social media är fylld med mer än 100 praktiska tips och trick för att hjälpa dig rocka ditt valda sociala nätverk.

Det finns enorma mängder marknadsföringsböcker, och vi kan ha missat några bra böcker. Men dessa böcker ovan kommer att ge dig värdefulla insikter och hjälpa dig utvecklas inom marknadsföring.

Vilka är de bästa affärsmarknadsföringsböckerna som du har läst? Om du har några rekommendationer som du vill lägga till i listan, låt oss veta i kommentarsfältet nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *