Sunday, March 3
Shadow

9 Böcker du Måste Läsa om du Är en Entreprenör

Oavsett om du känner dig fast eller bara vill förbättra dina företagsrelaterade färdigheter finns det hundratals böcker skrivna av framgångsrika företagare som kan motivera dig och förvandla dig till en professionell entreprenör, precis som dem själv.

Här är en lista med nio fantastiska böcker för företagare som innehåller råd, guider och berättelser av framgångsrika företagare som kommer att inspirera dig och lära dig något nytt:

1. How Successful People Think: Change Your Thinking, Change Your Life av John C. Maxwell

John C. Maxwell är en bästsäljande författare, med över 24 miljoner böcker sålda över hela världen. Genom fantastiska exempel och praktiska förslag kommer denna bok att lära dig hur du får saker och ting gjorda, och att göra saker effektivt och i tid.

I denna korta men informativa bok talar Maxwell om 11 olika typer av tänkande: storbild, fokuserad, kreativ, realistisk, strategisk, möjlighet, reflekterande, populär, delad, osjälvisk och i princip, så det finns något för alla som vill att lära sig att tänka annorlunda eller bara förbättra sitt eget sätt att tänka. Fantastisk bok för inte bara företagare utan också alla som vill lösa problem och skapa möjligheter.

2. The $100 Startup: The $100 Startup: Reinvent the Way You Make a Living, Do What You Love, and Create a New Future av Chris Guillebeau

Det som gör denna bok annorlunda än de flesta är hur Guillebeau närmade sig att skriva den. Han identifierade 1 500 individer som investerade blygsamma mängder pengar ($ 100 eller mindre i många fall) och byggde företag som tjänar $ 50 000 eller mer.

Han valde 50 av dessa människor att fokusera på och insåg att de i nästan alla fall inte hade några speciella färdigheter men upptäckte hur man skulle tjäna pengar med hjälp av vissa aspekter av sina personliga passion.

Denna bok, som presenteras som en guide, kommer att lära dig hur du kan tjäna pengar genom att använda vad du kan och älskar att göra genom värdefulla lektioner för dem som har uppnått detta.

Enligt Guillebeau behöver du inte ha en utbildning, en affärsplan eller ens anställda. Allt du behöver är en produkt eller tjänst relaterad till vad du älskar att göra, människor som är villiga att betala för det och ett sätt att få betalt.

Han berättar också hur de människor han valde tjänade sina första pengar, vilka misstag de gjorde och vad som fick deras företag att lyckas.
I en recension för den här boken sa Daniel H. Pink: ” Om du inte är redo att starta ditt eget företag efter att ha läst den här boken, måste du gå tillbaka och läsa den igen.”.

3. The One Minute Manager av Kenneth Blanchard & Spenser Johnson

One Minute Manager är en av de mest framgångsrika förvaltningsböcker som någonsin har publicerats och genom tre enkla hanteringstekniker hjälper den dig att bemästra sättet att hantera tid, vilket är en nödvändig färdighet för alla företagare. Teknikerna är en minuts målsättning, en minut beröm och en minut berömmelser.

Författarna använde en berättelse om en ung man, vilket gör det intressant och lättläst. Efter varje kapitel om teknikerna finns det en kort sammanfattning som beskriver tekniken, en bra påminnelse om du någonsin går tillbaka till boken och inte har tid att läsa varje kapitel.

4. How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie

Publicerad år 1936, How to Win Friends and Influence People är relevant än idag.

Denna självhjälpsbok är en av de mest sålda böckerna genom tiderna och kommer att lära dig ett antal olika saker: hur du kommer ut ur en monoton cykel, hur du får vänner, ökar din popularitet och influerar andra, men den kommer också att lära dig hur man gör saker, får nya kunder och kunder, hur man blir en bättre säljare, hanterar kritik och klagomål och mycket mer.
På cirka 300 sidor lär Carnegie dig hur du ska hantera människor, få dem att gilla dig, vinna dem till ditt sätt att tänka och vara ledare.

5. Who Moved My Cheese: An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life av Spenser Johnson

Om du är intresserad av en mer humoristisk läsning är det denna bok för dig. I Who Moved My Cheese skriver Johnson om fyra möss som sitter fast i en labyrint och letar efter ost, som ständigt rör sig. Labyrinten är en metafor för den plats där du letar efter något, som din arbetsplats eller familj, och osten är en metafor för vad du vill uppnå: ett bra jobb, pengar eller en stabil och kärleksfull relation.

6. When: The Scientific Secrets of Perfect Timing av Daniel H. Pink

I denna bok skriver Pink om vetenskapen om organisation och rutin, något som är nödvändigt för varje företagare att veta.
Du lär dig hur du organiserar din tid både på jobbet och hemma.

Han listar de bästa tiderna för att utföra uppgifter, vilka av våra förmågor som är mest aktiva under vilken tid på dagen, och vid vilken tidpunkt är det bäst att använda specifika färdigheter. Du kan också lära dig mer om dig själv och din personlighetstyp och hur det påverkar ditt arbete och dina interaktioner.

I det andra kapitlet kan du lära dig mer om den bästa tiden för pauser och deras idealiska längd som hjälper till att öka vår kreativitet och effektivitet, liksom träning och nödvändig rörelse.

7. Founders at Work: Stories of Startups’ Early Days av Jessica Livingston

Denna bok innehåller intervjuer av grundare av kända teknikföretag och deras tidiga dagar.

Du kan läsa om grundare som Steve Wozniak (Apple), Tim Brady (Yahoo), Caterina Fake (Flickr), Sabeer Bhatia (Hotmail), Max Levchin (PayPal) och Paul Buchheit (Gmail) och idéerna som gjorde dem rika och de hinder de mötte och hur de övervann dem.
Denna bok består av 32 kapitel och innehåller historier om 32 grundare som berättas med sina egna ord.

När han pratade med dem såg Livinston att inte alla hade stort förtroende när de började, och vissa idéer var till och med olyckor. Vad de alla hade, märkte hon, var beslutsamheten att göra saker som fungerade. Utan uthållighet är det svårt att lyckas, för ingenting går enligt plan i början. Detta fungerar som bra råd och uppmuntran till företagare överallt.

8. The Entrepreneur Mind: 100 Essential Beliefs, Characteristics, and Habits of Elite Entrepreneurs av Kevin D. Johnson

I denna bok som är avsedd för både nya och veteranföretagare delar Johnson de grundläggande övertygelserna, egenskaperna och vanorna hos de bästa entreprenörerna inom de sju viktiga områdena: strategi, utbildning, människor, ekonomi, marknadsföring och försäljning, ledarskap och motivation.

Johnson ger värdefulla råd om dussintals saker: hur man tänker stort, skapar nya marknader, anställer en bra advokat, går vidare från en dålig affärsidé, men också hur man arbetar med människor, hanterar din ekonomi, ökar din försäljning och motiverar dig själv.

9. The 4-Hour Workweek: Escape 9-5, Live Anywhere, and Join the New Rich av Timothy Ferriss

4-hour work week är en steg-för-steg-guide för lyxig livsstilsdesign där Ferriss lär oss att leva mer och arbeta mindre.
Ferriss beskriver hur han gick från att tjäna 40 000 dollar per år och arbeta 80 timmar per vecka till 40 000 dollar per månad och 4 timmar per vecka. I fyra kapitel om New Rich, tid, inkomst och rörlighet visar Ferriss oss hur vi kan återuppfinna oss själva och bli framgångsrika företagare.

Avslutningsvis

Alla listade böcker har något för alla. Oavsett om du bara börjar som entreprenör och vill veta mer om det, eller om du redan är en och har gjort det i flera år, men på senare tid känner du dig fast i samma hjulspår, åtminstone en av dessa böcker kommer att vara en användbar och insiktsfull läsning.

Vi hoppas att du gillar dessa läsningar och lär dig något nytt om att vara en framgångsrik entreprenör!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *