Saturday, April 13
Shadow

7 Böcker för Framgång ALLA Borde Läsa

Det är inte lätt att nå framgång i livet, men om du har rätt kunskap och tankesätt finns det ingen anledning till att du inte kan etablera och nå dina mål i livet. För att hjälpa dig har vi satt upp en lista med sju böcker som du absolut måste läsa för att nå framgång.

The Millionaire Next Door av Thomas J. Stanley & William D. Danko.

I denna bok intervjuar författaren rika, framgångsrika individer – speciellt de som lever blygsamma liv trots sina pengar – för att få lite insikt i hur de uppnådde framgång. De viktigaste lektionerna för att leva ett framgångsrikt och tillfredsställande liv inkluderar att leva under dina medel och välja ett yrke som du känner dig passionerad för snarare än för den sociala statusen. När allt kommer till kritan borde framgång handla om ekonomiskt oberoende och inte om behovet av att kompensera för osäkerheter.

The Magic of Thinking Big av David Schwartz

Det som gör att denna bok sticker ut är att den inte bygger på orealistiska förväntningar och inte heller ger tomma löften. Istället är det fullt av motiverande tankar relaterade till hur individens framgång börjar med ett lyckligt familjeliv, tillfredsställande yrke och som har en betydande inverkan på samhället.

Framgång kräver inte att du har överlägsen intelligens, men det betyder att du har rätt tankesätt. Till exempel, om din dröm är att skriva en bok, kommer en av nycklarna till framgång vara att kunna hantera din tid snarare än att ge ursäkter för varför du inte kan börja.

The 7 Habits of Highly Effective People: Powerful Lessons in Personal Change av Stephen R. Covey.

Detta är en av de bästa självhjälpsböckerna som du kan hitta när du vill nå framgång. Författaren informerar läsaren hur nyckeln till framgång är att hitta rätt balans i ditt personliga och professionella liv, förändra sättet du uppfattar världen och hitta sätt att tänka mer positivt när du ställs inför utmaningar. Oavsett om du är en ung högskolestudent eller verkställande direktör för ett Fortunate 500-företag kommer du säkert att förbättra dina chanser att lyckas efter att du har läst den här boken.

Greatness: The 16 Characteristics of True Champions av Don Yaeger

Författaren till denna självhjälpsbok frågade mer än 2500 mycket framgångsrika människor hur de lyckades nå toppen. Slutresultatet var en hel del inspirerande motiverande citat och insikter som fokuserar på att inte bara vara bra utan alltid söka efter fler mål och utmaningar. Sammanfattningen är att den här boken visar dig att både gå vidare i livet och stanna där.

How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie.

En banbrytande bok skriven 1937, denna läses fortfarande vid högskolor och universitet överallt, särskilt i affärsskolor. Den viktigaste lärdomen är att framgång kommer när du kan hantera människor på rätt sätt. Detta innebär att göra dem uppskattade snarare än att känna sig utnyttjade och använda övertalande krafter för att få dem att se saker från din synvinkel. Om de ser att du är uppriktig, okomplicerad och öppet erkänner dina brister även när du kritiserar andra, kommer det att vara ömsesidig motivation att vilja lyckas tillsammans.

Emotional Intelligence 2.0 av Travis Bradberry & Jean Greaves.

Detta är en av de mer inspirerande böckerna eftersom du som läsare börjar inse att nyckeln till framgång ligger i förmågan att utveckla förmågan till självreflektion. Som ett resultat kommer du att ha full kontroll över dina känslor och kommer därför att vara utrustad med förmågan att identifiera problem och hitta lösningar som ger lycka. Dessutom kommer du att kunna förstå varför andra människor tänker som de gör och använder den kunskapen för att ytterligare främja din framgång.

The 9 Steps to Financial Freedom: Practical and Spiritual Steps So You Can Stop Worrying av Suze Orman.

Denna bok riktar sig mot framgång från en något annan vinkel jämfört med de andra böckerna på denna lista. Medan den fokuserar på mentala och fysiska aspekter, lägger författaren också mycket tid på vikten av andlighet när du söker framgång. Hon stöder inte någon speciell väg till spiritualitet men föreslår att en viktig del av framgång innebär att du ska vara i fred med dig själv och hitta ett större syfte utöver den rikedom som framgång medför.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *