Så här tar du bort ditt Snapchat-konto på 1 minut

Vill du radera ditt Snapchat-konto?

Du är på rätt ställe!

Det finns många anledningar till varför du kanske vill ta bort ditt Snapchat-konto. Kanske har du skapat ett nytt konto, kanske ditt konto slogs av Snapchat läckan när en säkerhetsskräck med en massiv läcka på 4,6 miljoner Snapchat användarnamn och telefonnummer ägde rum, eller kanske har du blivit trött på det.

Snapchat förlorade många användares förtroende efter deras säkerhetsbrott, och en åtgärd som ett stort antal personer tog var att radera sitt Snapchat-konto.

Trots att Snapchat har mött vissa motgångar och utmaningar de senaste åren, särskilt när man ser en väsentligt långsammare tillväxt som ett resultat av Instagram som introducerar en Snapchat-replikerad funktion, som var Stories. Och eftersom Instagram redan hade betydligt fler användare valde många människor att avlägsna Snapchat och bara använda Instagram.

Men trots detta är Snapchat fortfarande idag en av de största sociala medieplattformarna som finns, och så bör dess kraft inte underskattas. Om du fortfarande vill ta bort ditt Snapchat-konto av någon anledning fortsätter du att läsa.

I det här inlägget lär du dig hur du raderar ditt Snapchat-konto permanent.

Så här tar du bort Snapchat-konto

Om du raderar ditt Snapchat-konto krävs bara några steg.

För närvarande finns det två sätt att göra detta på. Metod 1 är direkt via appen, och metod 2 är genom att besöka Snapchat.com-webbplatsen och sedan logga in på ditt konto.

Ta bort Snapchat-kontot via appen:

  1. Öppna Snapchat-appen och tryck på ditt Bitmoji-tecken (om du har en) i det övre vänstra hörnet när du är inne på kameraskärmen.
  2. Tryck på kugghjulsikonen i övre högra hörnet för att gå till sidan Inställningar.
  3. Tryck Support.
  4. Skriv “Ta bort ett konto” i fältet Sök efter svar.
  5. Ange ditt Snapchat-lösenord.
  6. Tryck på knappen Radera mitt konto för att stänga kontot.

Ta bort ditt Snapchat-konto via appen via webbplatsen:

  1. Gå till https://support.snapchat.com/delete-account 
  2. Ange ditt Snapchat användarnamn och lösenord.
  3. Klicka på Skicka.

Ditt konto kommer att inaktiveras och raderas efter 30 dagar. Det betyder att om du ändrar dig kan du aktivera ditt konto igen genom att logga in på ditt Snapchat-konto igen innan 30 dagar har gått. Om du loggar in på ditt konto efter 30 dagar har ditt Snapchat-konto raderats permanent.

När ditt Snapchat-konto är inaktiverat kan dina vänner inte kontakta dig eller interagera med dig på Snapchat.

Tänk också på att när ditt konto är inaktiverat kan du inte logga in med din e-postadress, och du kan inte ändra ditt lösenord, så se till att du skriver ner ditt lösenord och aldrig glömmer det.

Har du några frågor om att radera ditt Snapchat-konto eller något annat? relaterade till Snapchat? Om du har några frågor, låt oss veta i kommentarsektionen nedan och vi svarar på dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *