Wednesday, April 24
Shadow

Tips för att få Fler Följare på Instagram

Tips för att få Fler Följare på Instagram

Instagram håller på att bli ett ganska stort ekosystem och varje marknadsförare borde verkligen överväga det för sin strategi. Faktum är att jag just har läst en studie som hävdade att Instagram har potentialen att överta Facebook men just nu har de en lång väg att gå.

Instagram har dock något som Facebook inte gör.

– En organisk räckvidd som är ganska bra. Facebooks organiska räckvidd har gjort allt annat än att minska under åren, vilket leder till att varumärkena med egentligen bara ett alternativ för att få bra marknadsresultat på plattformen: betala för marknadsföring.

Lyckligtvis har Instagram inte blivit riktigt mättat men att du är lycklig om du bara får 1 procent engagemang.

Följare på Instagram är en viktig del för att få ditt innehåll sett. Genom att få fler anhängare kommer fler människor att få ditt innehåll i deras newsfeed, desto högre engagemang kommer du att få, och de bättre marknadsresultaten blir långsiktiga.

När du arbetar med Instagram och implementerar det i din marknadsföringsstrategi, är några av dina främsta mål att öka din publik, öka din räckvidd och skapa värdefulla relationer. Även om vi inte går igenom alla de nämnda stegen i den här artikeln, är den första den grunden till alla andra Instagram-resultat.

Det är så enkelt!

Även om det låter enkelt, måste du ha en stark strategi, och mycket trick i ärmarna för att hitta framgång på plattformen.

Därför, i den här artikeln, presenterar jag dig med användbara tips för att öka följare på din Instagram.

Som jag har använt i mitt eget Instagram-tillvägagångssätt. Jag driver för närvarande 6 Instagram-konton som sträcker sig från 20K till 350K följare.

Jag hoppas att du hittar dem användbara:

Cross-promote för att få fler följare

Om du har en blogg eller använder Twitter, Facebook, Snapchat eller någon annan social media-plattform, vill du sända och förstärka det faktum att du också är på Instagram.

Om du har byggt upp ett stort antal på någon av de nämnda plattformarna får du ännu bättre resultat, och du kan snabbt växa dina Instagram-anhängare med ett enkelt, informativt meddelande.

Ta till exempel en skärmdump av ditt Instagram-konto och dela det på Facebook tillsammans med en länk till din Instagram-sida. Eller helt enkelt dela ditt Instagram användarnamn i inlägget och be dina följare att följa dig.

Dina mest lojala anhängare kommer att göra det i ett hjärtslag, och du kan också övertyga några andra människor också.

Lägg till Emojis för att öka upptäckbarheten

Emojis är universalspråket på Instagram. Faktum är att Instagram rapporterar att nästan 50% av alla texter och kommentarer på Instagram har en emoji eller två i dem.
Eftersom emojis är sökbara på Instagram som både en hashtag eller i ditt användarnamn, kan folk hitta dig baserat på vilken emoji du använder.

Dessutom hjälper emojis ditt innehåll att sticka ut, för i motsats till långa tråkiga bildtexter är emojis något som fångar människors uppmärksamhet.

Sist men inte minst är emojis ett utmärkt sätt att visa ditt varumärkes personlighet. Självklart kommer inte alla märken att kunna använda emojis, helt enkelt för att publiken inte gör det, och att använda dem skulle bara göra skillnaden mellan varumärke och kund större.

Men om du kan – använd dem. Du ser en ökad engagemang och slutligen anhängare.

Skapa ett fototema för att förstärka kännedom

Instagram är likartad med en digital tidning, så handplocka innehåll som delar ett liknande tema eller vibe. Skär till exempel alla dina bilder på samma sätt, lägg in bilder av samma ämne eller använd samma filter på alla dina foton.

Detta gör ditt innehåll lätt igenkänt och du kommer att betraktas som en trendsättare och en unik profil på Instagram som ofta lockar många nya anhängare.

Coca-Cola är ett utmärkt exempel på ett varumärke som har ett konsekvent visuellt tema:

Coca-Cola visual theme Instagram

Det är mycket klart vilken färg Coca-Cola vill att du ska associera sitt varumärke med.

Skär till exempel alla dina bilder på samma sätt, lägg in bilder av samma ämne eller använd samma filter på alla dina foton. Detta gör ditt innehåll lätt igenkänt och du kommer att betraktas som en trendsättare och en unik profil på Instagram som ofta lockar många nya anhängare.

Det bästa är att vara unik och ha din egen stil, folk kommer att börja replikera dig. Lyckligtvis kan det inte vara någon som du, och du kommer bli ihågkommen som “skapare” av den speciella stilen.

Murad Osmann är skaparen av “Följ mig till” -stilade bilder. Efter skapandet av dem har ett otroligt stort antal människor replikerat sin bildstil, men han kommer alltid att bli ihågkommen som grundaren och “uppfinnaren” av den, om du kan.

Follow Me To Instagram

Lägg till Hashtags för att få traction

Rätt hashtags kan exponera dina bilder till en stor målgrupp. Du kan lägga till upp till 30 hashtags, och interaktioner är högst på Instagram-inlägg med 11+ hashtags enligt en studie av Bee visible.

Hur många taggar du verkligen ska använda har diskuterats ganska mycket, men eftersom ju mer hashtags du använder använder presenterar ditt inlägg på fler ställen där ditt inlägg kan ses, skulle den mest rimliga sanningen vara att ju fler hashtags du använder, ju bredare räckvidd kommer du få.

Eller hur?

Det finns en hake …

Kvalitet är viktigare än kvantitet när du får nya besökare till ditt inlägg. Därför vill du inte använda de populäraste hashtagen, eftersom dessa används kraftigt av bots, vilket leder till att du nästan bara får bot-interaktioner om du använder dem.

I stället vill du titta på användning av hashtags som är relevanta för din nisch så att personer som är genuint intresserade av vad du har att erbjuda passar ditt innehåll.

Du kan använda Hashtagify för att hitta hashtags som är relevanta och relaterade till ditt företag. Skriv bara in en större hashtag från ett redan populärt inlägg och se vilka av de relaterade hashtags som du kan lägga till i ditt inlägg för att få in ny trafik.

Ett tips är att skapa några olika uppsättningar hashtags som du kan ändra mellan baserat på det innehåll du delar.

Använd målgruppsinställningar för att förbättra innehållsstrategin

Det är viktigt att du regelbundet går igenom dina foton för att se vilka inlägg som har flest gillningar och kommentarer. Det här hjälper dig att lära dig mer av vad dina följare är intresserade av och kan utesluta de typer av inlägg som inte fungerar bra.

Självklart skapar och delar du innehåll för publiken, och du vill därför försöka förstå vilken typ av innehåll publiken tycker om för att lägga till mer av det.

Om du kan finjustera din innehållsdelning till perfektion kommer du slutligen dela innehåll som alla dina följare gillar hela tiden.

Tyvärr lever vi inte i en perfekt värld, och det är omöjligt att behaga alla.

Syfte med att lära dig vad majoriteten av dina anhängare gillar, och tweaka din nuvarande innehållsstrategi för att bättre passa din publiks preferenser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *