Saturday, February 24
Shadow

20 Böcker om Entreprenörskap: Böcker Varje Entreprenör Borde Läsa!

Böcker är ett av de bästa sätten att konsumera information. De är djupgående, detaljerade, och bidrar med värdefulla och dyrbara insikter och information. Böcker kan konsumeras för att bättre förstå ett område, samla på sig information om det, och på så sätt bli bättre inom det. Detta är sant för alla slags områden, och inte minst sagt entreprenörskap.

Som entreprenör måste man ha många kvalitét för att lyckas, men viktigast måste man ha mycket erfarenhet och kunskap, och ett av de bästa sätten att få kunskap är att lära sig från individer som redan gjort det man själv vill göra och uppnått det man själv vill uppnå.

Det finns en hel rad böcker om entreprenörskap där ute inom i princip alla områden, från marknadsföring, till hur man övertalar kunder, till hur man leder en grupp, och mycket mer. Vidare finns det en rad böcker skrivna av några av världens mest erfarna och ikoniska entreprenörer som tillåter allmänheten att få en insikt i hur de har blivit så framgångsrika, och hur man kan plocka information från dessa böcker för att förhoppningsvis replikera deras framgång.

Med ett enorms utbud av böcker om entreprenörskap är det dock svårt att veta vilka böcker man ska läsa, och det är just därför vi skrivit denna artikel.

I denna artikel listar vi de absolut bästa, mest insiktsfulla, inspirerande, och kända böckerna om entreprenörskap som du förhoppningsvis kommer att få ut mest värde utav.

20 bästa böckerna om entreprenörskap

The Innovator’s Dilemma by Clayton Christensen

I den här revolutionära bästsäljaren säger Harvard professor Clayton M. Christensen att utestående företag kan göra allting rätt och ändå förlora marknadsandelar – eller värre, försvinna helt. Och han pratar inte bara, utan han berättar även för andra hur man undviker ett liknande öde.

Denna bok om entreprenörskap hjälper dig att ta reda på När det är rätt “inte” att lyssna på kunder, när ska man investera i att utveckla produkter med högre prestanda som resulterar i lägre marginaler, när man ska driva små marknader på bekostnad av till synes större och mer lukrativa.

Business Adventures by John Brookes

Både Bill Gates och Warren Buffett är fans av John Brookes bok om affärer. Boken är dock svår att få tag på idag eftersom att boken slutade tryckas i början av 1970-talet, den ursprungliga utgivaren har lagt ner, och Brooks dog 1993. Dock finns den att köpa på Amazon.

Cashflow Quadrant: Rich Dad’s Guide to Financial Freedom by Robert Kiyosaki

Den här boken är mer eller mindre revolutionär i sitt tankesätt och hur du prioriterar dina aktiviteter för dagen. Om du är seriös om att tjäna pengar i ditt entreprenörskap är denna bok om entreprenörskap ett måste. Med hjälp av ”cashflow quadrant” som beskrivs i boken är finansiell frihet sannolik.

Built to Last: Successful Habits of Visionary Companies by Jim Collins

Denna bok är den ultimata bok för entreprenörer med stora ambitioner eftersom att den hjälper dig att tänka stort. Mer specifikt hjälper den dig att tänka in dig själv som en ägare till ett stort företag. Det är en banbrytande bok, och i den ger Collins nya insikter och praktisk vägledning till dem som vill bygga stora företag som klarar tidstest, detta genom att diskutera de framgångsrika vanor som är inbäddade i kulturen.

The 4-Hour Workweek by Timothy Ferriss

Boken är och har varit lockande för många. Ferriss täcker över 50 olika tips för att skapa den 4-timmars arbetsveckan! Detta är en bok om entreprenörsskap som alla entrrprenörer måste ha, oavsett om man vill arbeta 4 timmar i veckan eller enbart bli mer tidseffektiv och framgångsrik – oavsett vad din definition för detta är.

The Fire Starter Sessions by Danielle LaPorte

Danielle är väldigt nyskapande i hennes bok om entreprenörskap, men det är dock inget nyskapande tillvägagångssätt. Hon förklarar varför livsbalans är en myt, vikten av att veta hur du vill känna dig i ditt liv och i ditt arbete och många fler frågor.

Benjamin Franklin by Walter Isaacson

Elon Musk, miljardären, VD för Tesla och SpaceX, säger att den här boken är en av hans favoriter.

Benjamin Franklin var en ambitiös entreprenör som steg upp på den sociala stegen, från läderförklädd affärsinnehavare till att äta med kungar, verkar han vara av kött snarare än av marmor. I den bästsäljande författaren Walter Isaacsons livliga och kvicka fullskaliga biografi upptäcker vi varför Franklin verkar vända sig till oss från historiens scen med ögon som blinkar bakom hans nyfångade glasögon. Genom att föra Franklin till liv, visar Isaacson hur han hjälpte till att definiera både sin egen tid och vår.

Think and Grow Rich by Napoleon Hill

De allra flesta har läst denna bok om entreprenörskap, men om du inte har det bör du beställa en bok på direkten. Denna bok är den ursprungliga källan till ”attraktionslagen”: att det du önskar mest är vad du ska uppnå. Denna bok lär dig att om du har det målet konstant i ditt sinne kommer du att uppnå det.

Daymond John, grundare av klädaffären FUBU och investerare på ABCs populärashow Shark Tank berättar för Business Insider att Napoleon Hills klassiska affärsbok “Think and Grow Rich” ändrade hans liv.

“Det viktigaste jag tog med mig från boken var målinställningen”, säger John. “Det var det faktum att om du inte sätter ett visst mål, hur kan du då förvänta dig att nå det?”

Conscious Capitalism by John Mackey and Raj Sisodia

John Mackey, grundare och medordförande i Whole Foods Market tror på medveten kapitalism “att en vinn-vinnare är det som är mest lönsamt, och att ingen måste förlora. Företagsskolor har upptäckt det studerade det och fann att företag som övar detnna princip är mer framgångsrika. ”

As a Man Thinketh by James Allen

Ikonen och entreprenören Tony Robbins har läst boken mer än ett dussin gånger.

Han ger ofta boken som en gåva eftersom den är kortfattad, lätt att läsa och djupgående.

“Det är hela konceptet att förstå att dina tankar verkligen verkligen formar allt i ditt liv som du känner och upplever,” säger Robbins.

Things Hidden Since the Foundation of the World by René Girard

Konkurrenter tenderar att bli besatta med sina konkurrenter på bekostnad av deras materiella mål, och på grund av det kan konkurrensens intensitet inte berätta någonting om underliggande värde. Människor kommer att tävla starkt för saker som inte spelar någon roll, och när de kämpar kommer de att kämpa hårdare och hårdare.

The $100 Startup by Chris Guillebeau

Guillebeau visar hur du återuppfinner hur du lever, gör, vad du älskar och hjälper till att skapa en ny framtid. Boken om entreprenörskap innehåller 50 fallstudier av mycket framgångsrika personer som investerat mycket små mängder tid och pengar och diskuterar vad som skiljer dem från alla andra!

Never Get a “Real” Job by Scott Gerber

Gerber delar fallstudier, erfarenheter och observationer, väver in misslyckanden, deltar i svårlärda lektioner och presenterar praktiska, kostnadseffektiva och beprövade åtgärder för att bygga, leda och marknadsföra ett framgångsrikt företag på en rimlig budget.

The Obstacle Is the Way by Ryan Holiday

Vi står stilla frustrerade. Men det behöver inte vara på det sättet. Det finns en formel för framgång som har följts av historiens ikoner. En formel som gör att hinder blir till möjligheter Inför omöjliga situationer fann de de förbluffande triumferna vi alla söker.

De flesta mest framgångsrika män och kvinnor har inte varit exceptionellt lysande, lyckliga eller begåvade. Deras framgång har kommit från tidslösa filosofiska principer som fastställdes av en romersk kejsare som kämpade för att formulera en metod för excellens i alla situationer. I denna bok får du lära dig allt om det.

The One Thing by Gary Keller

Vet du vem du är? Vad gör dig lyckad, framgångsrik, och lycklig? Det är de frågor som The One Thing ställer. Om du inte kan identifiera den sak som gör dig unik eller värdefull, så är detta boken du behöver. Grunden för lyckat entreprenörskap är att känna sig själv, och denna bok om entreprenörskap bidrar med denna viktiga byggkloss. Den lär dig att analysera dig själv.

The Lean Startup: analyserar hur dagens företagare använder kontinuerlig innovation för att extremt fmgångsrika företag.

Like a Virgin: Secrets They Won’t Teach You at Business School by Richard Branson

Richard Branson är en av de mest kända entreprenörer av vår tid, och denna bok om entreprenörskap är ett måste oavsett om du vill starta ditt eget företag, förbättra din ledarskapsförmåga eller helt enkelt vill söka inspiration från en av de största entreprenörerna i vår tid. 

Screw Business as Usual by Richard Branson

Denna bok handlar om revolution. Den handlar om att arbeta ”som vanligt” inte fungerar. Det fungerar inte för människor eller miljö. Han kräver globala förändringar och ett nytt sätt att tänka hos entreprenörer. Denna bok om entreprenörskap kommer att utmana nya tankesätt, som kan hjälpa dig bli mer framgångsrik.

Manage Your Day-to-Day by Jocelyn K. Glei

Börja göra ditt bästa arbete och gör allting så bra du bara kan är överhängande tema för denna bok. Författaren menar att entreprenörer hålls från fantastisk framgång på grund av deras dåliga schema eller brist på rutin. Inga talanger eller färdigheter hjälper om man inte skapar ett hanterbart schema. De flesta springer som galningar och släcker bränder vilket leder till att man inte gör någonting annat på hela dagen. Men med ett färdigt schema, genererar man mer värde, och saker och ting löses fortare, mer effektivt, och kanske av sig själv.

Traction by Gabriel Weinberg

 De bästa och mest framgångsrika företagen är inte de som har den mest originella produkten. Det handlar om att om din produktionsprocess är dålig kommer du ändå aldrig att tjäna några pengar. Traction är det enklaste sättet att ta ditt företag i linje med dina mål och lyckas. En bok om entreprenörskap som du måste läsa!

Smarter, Faster Cheaper by David Siteman Garland

I boken får du ta del av en rad revolutionerande, intressanta, strategier för marknadsföring och marknadsföring av ditt företag som hjälper dig att lyckas. I grund och botten hjälper boken småföretag att konkurrera på en hård och tuff marknad marknad utan att gå sönder. Även denna bok om entreprenörskap är ett måste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *