Monday, June 24
Shadow

34 Läsvärda Böcker om Digital Medier du MÅSTE Läsa

Internet har revolutionerat vårt samhälle på en stor mängd olika plan.

Idag är teknologin, med internet i spetsen någonting som i princip alla svenskar kommer i kontakt med dagligen, och i hela världen mer än 50% av jordens befolkning.

Internet har förändrat samhället på många plan, men inte minst hur företag opererar, och viktigaste av allt, hur de marknadsför sig själva och når ut till sin målgrupp.

Aldrig tidigare har möjligheten att nå ut till tusentals individer inom loppet av ett par sekunder, och, med rätt strategier, inte behövt betala en endaste krona för att göra det. Detta är någonting som internet har gett upphov till.

Sättet som konsumenter konsumerar material har också förändrats enormt genom åren i takt med att internet har etablerats i vårt samhälle. varje dag minskar antalet individer som konsumerat material och information genom de traditionella källorna såsom TV och radio, och samtidigt ökar antalet individer som konsumerar samma sak på internet.

Internet är det absolut bästa och mest effektiva sättet för företag att nå ut till sin målgrupp, både sett i tid, och i kostnad.

Men samtidigt som detta får man inte glömma bort att internet endast är ett marknadsföringsredskap, och ett redskap är endast effektivt om man vet hur man använder det. En skrivelser, till exempel, är inte effektivt om du skruvar på spikar.

För att lyckas med digital marknadsföring måste du veta hur du kan använda internet på ett effektivt sätt för att nå ut till din målgrupp och generera positiva marknadsföringsresultat.

Som tur är finns en rad böcker om digital marknadsföring, likväl som det finns en lång rar bloggar, poddar, med mera, men  tiden räcker inte till för att konsumera allt material om digital marknadsföring, och därför har vi skapat en lista av 10 böcker om digital marknadsföring som kommer att hjälpa dig att bli mer effektiv med digital marknadsföring och viktigast av allt generera bättre marknadsföringsresultat som gagnar ditt företag.

Böcker om digital marknadsföring du bör läsa

Killing Marketing: How Innovative Businesses Are Turning Marketing Cost Into Profit, by Joe Pulizzi and Robert Rose

Två av de främsta individerna inom innehållsmarknadsföring, även känt som content marketing är Pulizzi och Rose som har skrivit en populär bok, en uppföjlning till deras 2011-klassiker, ”Managing Content Marketing”. Uppfattningen att marknadsföring enbart är en kostnad är någonting som författarna vrider på och infrågasätter, och omstrukturerar misuppfattningen.  “Vad händer om vi helt vred idéen och uppfattningen om marknadsföringsfunktionen?” Pulizzi och Rose föreslår att det görs genom att förstå medierna och intäktsutvecklingstrenderna och sedan göra marknadsföringen till en tydlig inkomstkälla som faktiskt genererar pengar.

Integrated Marketing Communications: Putting It Together & Making It Work, by Don E. Schultz, Stanley I. Tannenbaum,‎ and Robert F. Lauterborn

Denna bok om digital marknadsföring förklarar hur markandsförare kan, genom att börja med konsumentinformation bygga en synkroniserad flerkanals kommunikationsstrategi som når olika marknadssegment med ett enda, enhetligt meddelande. Den här boken visar hur man integrerar ett integrerat program med vägledning om planering, samordning och kontroll av kommunikationsprocessen.

The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses by Eric Reis

Att inte nämna denna ikoniska och kända bok skriven av Eric Ries i denna lista av böcker om digitala medier skulle vara oförskämt. Författaren har ett stort fokus på att arbeta och vara beredd på att ta nästa steg, implementera fort, och få kundernas feedback så snabbt som möjligt – någonting som är en stor utmaning för många grundare. Han säger att det finns tre motorer som driver tillväxt för uppstart: den långsamma, klibbiga motorn, viralitetsmotorn och den betalda motorn.

The Practice of Management by Peter Drucker

Drucker betonar behovet av klarhet och betydelsen av det i ett företag. Han hävdade att frågan “vad är vår verksamhet?” är den viktigaste frågan som framgångsrika ledningsgrupper måste ta itu med. “I företagsstrategin har denna undersökning blivit grunden för affärsanalys och formulering av uppdragsförklaringar.

Ett företag finns för att “skapa kunder”. Därför måste chefer fråga och förstå vilka deras kunder är och vad verksamheten måste försöka göra för sina kunder – någonting som ligger i grunder för alla framgångsrika företag.

Boken gör en djupgående analys av företagets roll i samhället och Drucker menar på att ett företag existerar i tre konstruktioner som påverkar varandra och därmed fastställer organisationens prestation, uppdrag och affärsdefinition:

  • som en ekonomisk etablering som ger värde till sina intressenter och för samhället,
  • som en del av samhället som anställer människor, betalar dem, utvecklar dem och samordnar sina insatser för att öka produktiviteten
  • som en “social institution som är djupt inbäddad i samhälle och värderingar och som sådan påverkas av diskussion, debatt och värderingar av allmänt intresse.”

The Social Organism: A Radical Understanding of Social Media to Transform Your Business and Life, by Oliver Luckett and Michael J. Casey

Med en mångårig bakgrund inom teknikområdet erbjuder Luckett och Casey ett vetenskapligt synsätt på sociala medier och förklarar hur dessa nätverk efterliknar det biologiska livets regler och funktioner i denna bok om digital marknadsföring. I boken finns faktiskt ett kapitel som heter “Cracking the Memetic Code” som hänvisar till så kallade memes, vilket är ganska intressant. Genom att bättre förstå de sociala mediernas djupt sammanlänkade natur och vad det berättar om det mänskliga tillståndet kan marknadsförare formulera planer mer intelligent, och detta är en av de böcker om digital marknadsföring som hjälper dig göra det.

What Great Brands Do: The Seven Brand-Building Principles that Separate the Best from the Rest by Denise Lee Yohn

För företag som försöker lista ut vad de är och vad deras varumärke står för är detta den ultimata boken. Denise Lee gör ett djupdyk på de 7 viktiga varumärkesprinciperna som varje företag måste göra för att vara ett varumärke som består och som folk kommer ihåg i många år fram. Principerna är: Framgångsrika och lyckade varumärken börjar inifrån, stora varumärken undviker att sälja produkter, stora varumärken ignorerar trender, stora varumärken tänker på detaljerna, stora märken begår och förbinder sig och stora märken behöver aldrig “ge tillbaka .”

AdCult USA by James Twitchell

En spännande utforskning av den kultur som skapas när reklam inte bara blir en del av en central institution, utan faktiskt blir den centrala institutionen.

Twitchell utmärker de vanliga tråkiga pratet om kommersialismens onda, men på ett riktigt postmodernt sätt argumenterar han för att det inte finns någon meningsfull uppdelning mellan hög kostnad och reklam. En av mer intressanta böcker om digital marknadsföring, åtminstone om du litar på åsikterna av kunderna.

Blue Ocean Strategy: How to Create Uncontested Market Space and Make Competition Irrelevant, by W. Chan Kim and‎ Renee Mauborgne

Det globala fenomenet som har sålt 3,6 miljoner exemplar, publicerats på 44 olika språk och är en bästsäljare på fem kontinenter – nu uppdaterad och utökad med nytt innehåll. I den här fleråriga bästsäljaren, som omfamnas av organisationer och industrier världen över, utmanar och ifrågasätter de globalt kända ledarna W. Chan Kim och Renee Mauborgne allt du trodde du visste om kraven på strategisk framgång. Känd som en av de mest ikoniska och effektiva strategiböckerna någonsin skrivna, och böcker om digital marknadsföring, ”Blue Ocean Strategy”, uppdaterad nu med nytt innehåll från författarna, hävdar att strävan efter att ”utplåna konkurrenterna” resulterar i ingenting annat än ett blodigt rött hav av rivaler som kämpar över en krympande vinstpool. Baserat på en studie av 150 strategiska rörelser (som sträcker sig över 100 år över 30 branscher) hävdar författarna att bestående framgångar inte kommer genom att slåss mot konkurrenterna, utan att skapa “blåa oceaner” – oanvända nya marknadsrum som är mogna för tillväxt.

Tap: Unlocking the Mobile Economy, by Anindya Ghose

Vi vet alla att mobila enheter, smartphones och iPads helt har förvandlat grunden för handel och konsumentbeteende. Ändå försöker många marknadsförare att bestämma hur de bäst kan ändra sina strategier för maximal påverkan i detta samhälle drivet av smartphones.Förra året uppmärksammades Ghose av Thinkers50 för hans förmåga att “konvertera 0 och 1 digitala språk till användbara mänskliga insikter” och hans översättningsförmåga syns tydligt i detta arbete. Komplexa ämnen presenteras på ett mycket lättsmält och begripligt sätt.

Location is (Still) Everything: The Surprising Influence of the Real World on How We Search, Shop, and Sell in the Virtual One, by David Bell

Konventionell visdom hävdar att Internet gör världen platt och minskar friktionen genom att radera den fysiska världens inverkan på våra köpvanor. Men Wharto, professor, och marknadsföringschef David R. Bell hävdar att sättet vi använder på Internet fortfarande är, till stor del formad av den fysiska världen vi bor i.

Vem som helst kan gå online men sannolikheten för att vi kommer att göra det beror i hög grad på var vi lever. Närvaron av butiker i närheten, trendiga och vänliga grannar och lokala försäljningsskatter spelar en avgörande roll i vårt beslutsfattande när det gäller att köpa online. Vår vilja att söka efter och konsumera information beror också på var vi lever och vem vi bor bredvid. På plats shopping är fortfarande dominerande. Bell erbjuder en fascinerande och djupgående titt på onlinehandel och detaljhandel genom sina år av forskning, investeringar och rådgivning.

Hans unika GRAVITY-ramverk är ett kraftfullt och praktiskt verktyg som använder grundläggande mänskliga beteenden och platsbaserade förhållanden för att förklara hur de verkliga och virtuella världarna skär – och vilka Internet-säljare måste göra för att lyckas. Entreprenörer, chefer, studenter och investerare kommer alla att dra nytta av att förstå hur och varför vi använder Internet för att söka, handla och sälja.

Detta är en av de böcker om digital marknadsföring du kommer få ut mycket av, speciellt om du arbetar inom ehandel och onlinehandel.

The Viral Startup: A Guide to Designing Viral Loops by Andrew Chen

Från explosiv tillväxt för Uber till att undervisa om tillväxt vid Reforge är Andrew Chen en av pionjärerna i ”tillväxthackningsutrymmet”, även känt som growth hacking. Om du är en talperson eller har ett analytiskt sinne kommer du att älska hans experimentfokuserade tillvägagångssätt om hur du kan skapa en viral loop för din start. Observera att det är en bok av hans sammanställda blogginlägg så att varje kapitel är ett eget ämne.

The Best Damn Web Marketing Checklist, Period! 2.0 by Stoney DeGeyter

Vill du organisera dina marknadsföringsinsatser och se till att du inte lämnar någonting ostört? deGeyter har uppdaterat sin hyllade handbok från 2014 så att den fortfarande är en omfattande och relevant resurs för idag. Denna samling av checklistor täcker alla aspekter av digital marknadsföring och hjälper dig att bättre lyckas genom att inte glömma något steg. Perfekt för den självförsörjande och marknadsförare av alla branscher. I 2.0-versionen hittar du traditionella häften samt nya tillägg som video- och PDF-optimering.

The Unexpected: Breakthrough Strategies to Supercharge Your Business and Earn Loyal Customers for Life, by Howard Brodsky

“Det oväntade” startar högst upp i en organisation och kräver ledande inköp. Den utförs på marknivå och kräver bemyndigande av anställda på alla nivåer i en organisation. ”det oväntade” som titel av boken refererar till behöver inte vara dyrt utan bygger mer på kreativitet, innovation och träningsgruppmedlemmar för att se – och agera – möjligheter när de presenterar sig. Slutligen kan det levereras av vilka organisationer som helst i vilken bransch som helst och i vilket storlek som helst. . “The Unexpected” är utformad för företagare, ledande befattningshavare; pedagogiska yrkesverksamma och tjänstemän och kvinnor i frontlinjen av företagande.

Top of Mind: Use Content to Unleash Your Influence and Engage Those Who Matter To You, by John Hall

Det är det vinnande tillvägagångssättet John Hall byggde Influence & Co med, vilket är ett av ”Amerikas mest lovande företag”, enligt Forbes. I den här steg-för-steg-guiden visar han dig hur du använder innehåll för att hålla ditt varumärke framför och i centrum i kunders sinnen som påverkar dem. Han avslöjar:

  • hur konsumentbehoven och förväntningarna har förändrats och vad det här skiftet betyder för dig
  • hur man bygger ett användbart, autentiskt och konsekvent varumärke som tjänar andra lika bra som det tjänar dig
  • beprövade metoder för att använda digitalt innehåll för att berika din målgrupps liv på sätt som skapar verkligt, bestående förtroende

Traction: How Any Startup Can Achieve Explosive Customer Growth by Gabriel Weinberg

Enkelt uttryckt innehåller den här boken alla alternativ för hur ett startup företg kan få mer framgång med sin produkt eller tjänst. VD:n för sökmotorn Duck Duck Go skrev den här boken när han försökte räkna ut rätt dragkanaler för att starta sin produkt. Han bryter ner alla alternativ till 19 kanaler och ger fallstudier om hur företag framgångsrikt har nått framgång och fått resultat med var och en. Från sökmotormarknadsföring till teknik som marknadsföring får du en hel meny med tillväxtalternativ. Dessutom beskriver Gabriel hans ramverk, The Bullseye Framework, för att ta reda på hur man prioriterar var och en.

Giftology: The Art and Science of Using Gifts to Cut Through the Noise, Increase Referrals, and Strengthen Retention by John Rulin

Några av de gärningar du absolut inte ska göra när du ger presenter till kunder:

  • Ta inte med din företagsloggo på gåvor
  • Ge inte thanksgiving eller julklappar
  • Ge inte mat eller vin

Boken förklarar varför dessa och andra tillvägagångssätt är problematiska och hur du bäst maximerar värdet av dina gåvor till mottagaren.

Begreppet Giftology går långt bortom att påverka en varm, glad känsla. Det finns en livsförändrande fördel att behandla människor väl och utveckla en tacksam inställning. Den extra bonusen kommer från att se positivt på företagets grundvärderingar. Detta är tankesätt som kan användas inom alla delar av marknadsföring och kundrelation, men det kan likväl ses som en bok om digital marknadsföring då de är principer som kan implementeras där med.

 Give and Take: Why Helping Others Drives Our Success by Adam Grant

I generationer har vi fokuserat på de enskilda drivkrafterna för framgång: passion, hårt arbete, talang och ”tur”. Men i dagens dramatiskt omkonfigurerade värld är framgång allt mer beroende av hur vi interagerar med andra. I boken Give and Take skriven av Adam Grant som är en prisbelönt forskare och en av Whartons högst rankade professor, undersöks de överraskande krafterna som formar varför vissa människor stiger till toppen av framgångsstegen medan andra sjunker till botten. Berömd av samhällsvetenskapare, affärsteoretiker och företagsledare, Give and Take öppnar upp ett tillvägagångssätt för arbete, interaktioner och produktivitet som är högst intressant och insiktsfullt.

Powering Content: Building a Nonstop Content Marketing Machine by Laura Busche

Idag är innehållsmarknadsföring inte det mysterium det en gång var. De flesta företagare har en gedigen förståelse av vad det är och varför det är viktigt. Ändå är den strategiska grunden fortfarande orolig i många organisationer. Busche dyker in i grundbultarna för effektivt innehållsskapande och hantering, och erbjuder exempel och övningar för att hjälpa dig att utveckla en hållbar marknadsföringsmaskin. Detta är en av få böcker om digital marknadsföring och innehållsmarakndsföring som du bör läsa för att förestå grunden till det och sedan kunna bygga vidare på det.

Consumer Behavior: Building Marketing Strategy by Delbert Hawkins and‎ David Mothersbaugh

Konsumentbeteende: ”Building Marketing Strategy” bygger på teorin att ge läsaren en användbar, strategisk förståelse för konsumentbeteende som erkänner senaste förändringar i interna och yttre påverkan, globala marknadsmiljöer och övergripande disciplin. Uppdaterad med strategibaserade exempel från ett författarlag med en djup förståelse för varje princips affärsapplikationer, aktuella och klassiska exempel på både text och visuella annonser i hela texten, kommer denna bok att tjäna till att engagera studenter och få skapa effektiva strategier för marknadsföring

Crisis Ready: Building an Invincible Brand in an Uncertain World by Melissa Agnes

I många fall är de saker som vi minst tycker om att tänka på de saker som vi borde tänka mest på. I en ålder där marknadsförare i allt högre grad bär på hattar av PR och krishantering är kännedom om principerna i denna bok kritisk. Då det är principer som också inkluderas i digital marknadsföring är denna bok om digital marknadsföring ett måste att läsa som kan hjälpa dig, med mycket mera, krishantering. Agnes fokuserar dock inte på att reagera på negativa händelser, men att snarare bli proaktiv så att ditt företag kan förutse ökade hot och hantera dem då de oundvikligen kommer, men hur du även kan hantera dem på bästa sätt.

Exactly What to Say: The Magic Words for Influence and Impact, by Phil M. Jones

Detta är en bok som går fort att läsa. Är du en snabb läsare kan du slutföra det på under 1 timme om inte mindre än 40 minuter. Men värdet  i boken är enormt och det kommer med många intressanta insikter som får läsaren att tänka på de ord man använder i sina dagliga samtal och vilka justeringar man kan göra för att forma konversationer på gynnsamma sätt.

Jones börjar boken genom att dela sin observation att framgångsrika människor har en sak gemensamt: “They know exactly what to say, how to say it and how to make it count.” Magic Words är hans katalogiserade samling av ord och fraser som framgångsrika människor använder för att påverka andra i konversationer.

Brand Now: How to Stand Out in a Crowded, Distracted World by Nick Westergaard

Branding är någonting annat idag än för ett decennium sedan. En varumärkesstrateg, Westergaard delar sina tankar om vad som krävs för att fånga uppmärksamhet och behålla det i en tid där det är svårare än någonsin att göra det. Bland de element som granskas i hans senaste arbete: Att ge ditt varumärke mening och syfte, förstärka med rätt kontaktpunkter, odla en känsla av samhälle och tillhörighet och mer.

 Permission Marketing: Turning Strangers into Friends and Friends into Customers by Seth Godin

Det kan vara svårt att tro att denna bok är närmare 20 år gammal, men denna bok om principerna av marknadsföring är någonting som fortfarande relevant och därav är en bok som kan implementeras och läsas som en bok om digital marknadsföring.

Det är en klassiker från Seth Godin, och det är en av de första böckerna för att omarbeta rollen som marknadsföring i den digitala tidsåldern. I stället för att använda dessa nya verktyg för att att skapa ännu fler meddelanden med en ännu högre volym lär Godin oss att erbjuda värde framåt i utbyte mot tillstånd. 

Genom detta kan man fortsätta bygga och fördjupa relationen med kunder över tiden.

Made To Stick – Why Some Ideas Survive And Others Die By Chip And Dan Heath

I den här boken kommer du att förstå hur man skapar idéer. Det förklarar också “Velcro Theory of Memory” för att hjälpa dig att lära dig hur du ska få fram bättre idéer. Efter att ha läst den här boken kommer du definitivt att hitta dig själv som en effektivare kommunikatör medan du också lär dig “Made to Stick Success Formula”.

What Customers Crave: How to Create Relevant and Memorable Experiences at Every Touchpoint by Nicholas J, Webb

I denna bok om digital markandsför får du lära dig hur du skapar relevanta och minnesvärda upplevelser vid varje beröringspunkt. När kraften övergår till kunden handlar det om att göra en upplevelse som glädjer en kund vid varje tillfälle. Den här boken går djupt på hur man förstår vad sina kunder älskar och vad dina kunder hatar.

Hello, My Name Is Awesome: How to Create Brand Names That Stick by Alexandra Watkins

Hur skapar du varumärken som folk minns? Varje år lanseras 6 miljoner företag och mer än 100.000 produkter. De behöver alla ett fantastiskt namn, men många är kortlivade. I denna bok lär namnkonsulenten Alexandra Watkins dig sitt SMILE och SCRATCH-test för att se om du har ett bra varumärke eller inte. Hon ger exempel på stora varumärken och de som blev kortlivade.

Start with Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action by Simon Sinek

Lär dig hur stora ledare inspirerar andra till handling genom att fokusera på varför istället för vad. Efter att ha studerat de bästa ledarna i världen (Steve Jobs, MLK, Wright Brothers, etc.) väger Simon den gemensamma berättelsen att alla dessa ledare började med en tydlig anledning som svarar på frågan varför.

The Hard Thing About Hard Things: Building a Business When There Are No Easy Answers by Ben Horowitz

Ben Horowitz är en av de mest respekterade och erfarna entreprenörerna i Silicon Valley. Han demystifierar erfarenheten av uppstartande av företag och svårigheterna att vara en grundare av en snabbväxande verksamhet i en digital värld som tillåter förändring. Från uppsägningar till materialrätter visar Ben dig hur man ska närma sig de svåra verkligheterna som kommer med att växa upp genom loppets gång.

Email Marketing Fundamentals: Learn how to build and optimize successful email marketing campaigns by Carl Sednaoui

Den här boken, skriven av VD:n för MailCharts är ett verktyg som hjälper dig att övervaka dina konkurrenters e-postkampanjer. Det är en av de mest ultimata böcker om digital marknadsföring, men som, inte konstigt nog fokuserar på email marketing, som titeln avslöjar. Han ger en plan för att lansera en framgångsrik strategi för e-postautomatisering och med B2B- och B2C-fallstudier ger han en detaljerad guide till hur man gör allt från att bygga en inbyggd kampanj för e-post för att skapa de bästa transaktionskampanjerna.

Start Something That Matters by Blake Mycoskie

Det här är historien om skoföretaget TOMS grundare, Blake Mycoskie, och hur han verkligen startade en filantropisk revolution genom sitt skoföretag. Hans “one-for-one” affärsmodell har inspirerat liknande taktiker som har stört industrier från glasögon till strumpor. Lär dig hur han började ett varumärke baserat på att lösa ett problem och att vara autentisk och dess positiva effekter.

Hacking Growth: How Today’s Fastest-Growing Companies Drive Breakout Success by Morgan Brown and Sean Ellis

Sean Ellis, medförfattare till denna bok, uppfann uttrycket Growth Hacker medan han ledde tillväxten på Dropbox. I den här boken talar Sean och Morgan om ursprunget till tillväxthackning, growthhacking och hur man driver tillväxt vid en uppstart genom att använda exempel från sina erfarenheter vid olika uppstart som Dropbox och LogMeIn. Boken är uppbyggd i två huvudavsnitt: Växtmetoden och tillväxtboken.

Startup Growth Engines: Case Studies of How Today’s Most Successful Startups Unlock Extraordinary Growth by Sean Ellis and Morgan Brown

Ytterligare en bok från mannen som uppfann uttrycket Growth Hacker, Sean Ellis. Denna bok handlar om fallstudier av growthhacking. Sean och Morgan pratar om specifika exempel från snabbväxande startups som Uber, Square, Snapchat, Evernote, Hubspot, Github och Yelp.

Viral Loop: From Facebook to Twitter, How Today’s Smartest Businesses Grow Themselves by Adam L. Penenberg

Se denna bok om digital marknadsföring som en historielektion om jakten på  viralitet i internetåldern. Författaren, en författare från New York Times och WIRED, gör ett bra jobb att väva samman berättelsen om hur olika onlineprodukter utformades för att växa. Du lär dig hur företag som Facebook, Twitter, Flickr och Ebay byggde virala motorer i sin produktupplevelse.

Om du eldar efter de bästa strategiska böcker om digital marknadsföring så är detta en av böckerna du absolut bör läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *