Friday, December 1
Shadow

19 Böcker alla Entreprenörer och Företagare Bör Läsa!

Du får kunder eftersom du har en passion för dina produkter. Men att sälja dessa produkter kräver en specifik uppsättning färdigheter. För att sälja behöver du marknadsföring.

Från positionering till marknadsföring till pris, marknadsföring hjälper dig att locka och engagera kunder. Lyckligtvis kan du få en ganska god utbildning om hur du ska göra med hjälp av kunskaperna och insikterna i böckerna vi har sammanställt i denna artikel.

Här är 19 av de bästa marknadsföringsböckerna som alla entreprenörer och marknadsförare bör läsa!

1. Influence

Robert Cialdinis Influence: The Psychology of Persuasion är en av de mest rekommenderade böckerna om marknadsföring, av goda skäl. I den delar han psykologin om vad som får människor att agera som de gör, vilket är värdefull insikt när det gäller att övertyga någon att köpa. Medan Cialdinis bok ursprungligen släpptes 1984, har den reviderats och uppdaterats för att ta itu med den föränderliga marknaden.

2. Permission Marketing

Seth Godin är en annan ikon inom marknadsföringsområdet. Han har skrivit många bra böcker, och en av hans bästa är Permission marketing. Detta är en måste-läsning för småföretagare. Godin tror på att erbjuda värde framför för att bygga relationer med kunder över tid, en idé som är särskilt relevant i en tidsålder med digital marknadsföring, där företag tävlar om uppmärksamhet på en allt mer högljudd marknadsplats.

3. Unleash Possible

Om ditt företag säljer till andra företag (B2B) krävs specifika relationsbyggande tekniker för att skapa en marknadsföringsplan. I sin bok, Unleash Possible, visar Samantha Stone dig hur du kan närma dig marknadsföring med en partnerskapsmentalitet, genom att göra förändringar i din organisation för att ta itu med en komplex relation med försäljningen.

4. Get Scrappy

Du behöver inte ha en stor budget för att skapa en effektiv marknadsföringsstrategi. Nick Westergaards bookGet Scrappy hjälper dig att få ut mesta möjliga av dina marknadsföringspengar. Du lär dig hur du skapar relevant och engagerande innehåll som skapar dialoger – och förhoppningsvis försäljning – med din kundgrupp, från att implementera digital marknadsföring till att göra mer med mindre.

5. Creative Advertising

Lead by example, Creative Advertising av Mario Pricken visar en blandning av tidlösa och mindre välkända reklamkampanjer och bryter ned tankarna och idéerna bakom dem. Med mer än 200 exempel får du inspiration från ett brett utbud av reklamtyper, där varje kapitel belyser olika metoder för att hjälpa dig skapa innovativa och oförglömliga annonser.

6. Everybody Writes

Marknadsföring känns ofta som om det kommer till meddelanden och mätning, och du kan inte skapa effektiva meddelanden utan att veta hur du skriver. Everybody Writes av Ann Handley är lite mer tillgängliga än andra populära val, vilket gör det till en bra startpunkt för alla marknadsförare som vill förbättra sitt skrivande.

7. Top of Mind

När en kund behöver den produkt du säljer är ditt mål som företagare att vara övertygande – men hur? John Hall hanterar denna utmaning i sin klassiska bok, Top of Mind. Genom att kombinera varumärketekniker med att bygga affärsrelationer ger Hall läsarna de verktyg de behöver för att hålla sig uppmärksamma på sina kunder och deras affärsnätverk.

8. Originals

Att vara annorlunda kan kännas riskabelt, men att sticka ut är hur du fångar uppmärksamhet. I Adam Grants bok Originals: How Non-Conformists Moving the World ger Wharton Schools högst rankade professor inspiration och råd för att få nya idéer och praxis utan att riskera allt.

9. Epic Content Marketing

Joe Pulizzi är en expert inom innehållsmarknadsföring. Han är också grundaren av Content Marketing Institute, en bra resurs för varumärken som vill ha information om att ansluta till kunder genom innehåll. Pulizzis bok Epic Content Marketing tar dig igenom processen att skapa berättelser för att informera och engagera kunder.

10. Made to Stick

Någonsin undrat varför några idéer tas väl emot medan andra aldrig får fäste? Författare Chip Heath och Dan Heath gjorde det, och de utforskar de gemensamma egenskapernga för vinnande idéer i sin bok Made to Stick. Med den här boken kan du lära dig att tillämpa principerna för “idéer som fastnar” på dina egna marknadsföringsmeddelanden.

11. Positioning

En annan klassisk marknadsföringsbok är Positioning av Al Ries och Jack Trout. Den tar upp vikten av att inte bara skapa ett meddelande utan också att skapa en position. Företagare måste förstå hur deras företags styrkor och svagheter passar in på marknaden och i deras kunders ögon.

12. Crushing It!

Gary Vaynerchuk är lite av en rockstjärna i företagarvärlden, på grund av både hans attityd och hans personliga historia om att förvandla familjens spritbutik till ett företag på 60 miljoner dollar. Hans bok, Crushing It!, Hjälper företagare att definiera sina personliga varumärken och använda dem för att få kundernas uppmärksamhet. Det är en praktisk guide för att vinna inom marknadsföring på sociala medier.

13. Buyology

Om du någonsin har undrat hur kunder fattar köpbeslut, hjälper Martin Lindströms bok Buyology: Truth and Lies About Why We Buy. Författaren genomförde en treårig neuro-marknadsföringsstudie av 2 000 frivilliga när de mötte annonser, logotyper, reklam, varumärken och produkter. Han lärde sig vikten av ritualer, vidskepelser, religion och sinnen i varumärke och försäljning.

14. How to Win Friends and Influence People in the Digital Age

Mer än 50 år efter den ursprungliga publiceringen har Dale Carnegies klassiska bok uppdaterats och gjorts om för den moderna marknaden. Denna bok visar hur man tillämpar bevisade principer för att bygga relationer med kunder, off- och online, inklusive att intressera sig för andra människor, lyssna och ansluta till viktiga begär.

15. Don’t Make Me Think, Revisited

Medan Don’t Make Me Think, Revisited av Steve Krug inte specifikt handlar om marknadsföring, kommer den att förändra ditt sätt att tänka på att skapa webbplatser. Den här uppdaterade versionen hjälper dig att förstå principerna för intuitiv navigering och informationsdesign och innehåller ett nytt kapitel om mobil användbarhet. Krugs engagerande läsning har massor av illustrationer, varför det är en av de mest älskade och mest rekommenderade böckerna om ämnet.

16. Tested Advertising Methods

Tested advertising methods skriven av John Caples publicerades för mer än 20 år sedan, men moderna marknadsförare får fortfarande värde av den. De principer som delas kring att skriva engagerande text som säljer kan tillämpas på nästan varje medium. Den här boken ger dig insikter om tidlösa, framgångsrika reklamkoncept.

17. The Marketing Book

Om du behöver en steg-för-steg-plan för marknadsföring, leta inte längre än till Jason McDonalds The Marketing Book. Den ger en praktisk guide för att skapa en plan med hjälp av “tänk / gör / mät” -metoden. Varje kapitel beskriver en uppgift som förklarar hur man tänker på det, hur man gör det och hur man mäter resultaten.

18. Social Media Marketing When You Have No Clue!

Sociala medier är ett effektivt sätt att marknadsföra ditt varumärke, men det kräver också lite skicklighet. Istället för att ta en “hit-or-miss”strategi, ta tag i Gundi Gabrielles bok Social Media Marketing When you don’t have a clue. Du lär dig hur du använder sociala nätverk som kanaler för att tjäna pengar. Varje kapitel innehåller instruktioner för användning av olika plattformar och studerar flera sociala medier.

19. Location Is (Still) Everything

Om du driver ett e-handelsföretag kanske du inte tror att plats är viktig. Wharton-professor och marknadsföringsekspert David R. Bell säger att vår fysiska värld påverkar hur kunderna använder internet. I sin bok, Location Is (Still) Everything, delar han forskning om hur konsumenternas närliggande butiker och stadsdelar påverkar deras beslutsfattande och vad onlinehandlare behöver göra för att lyckas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *