Saturday, February 24
Shadow

Så Blir du Verifierad på Instagram!

Instagram photo download

Vill du bli verifierad på Instagram?

Verifieringen är ett mycket eftertraktat märke som bara ett fåtal utvalda individer och företag får på Instagram, så hur kan du öka dina chanser att bli verifierad?

De olika namnen på en verifiering

 

Verifieringsemblemet är ett blått märke som placeras precis rätt till användarnamnet i profilen för det verifierade kontot. Det är också synligt i sökning och i kommentarer.

Den blå symbolen på Instagram liknar alla typer av verifieringsmärken på sociala medieplattformar såsom YouTube, Twitter och Facebook. Syftet bakom ett verifieringsemblem är att det ska beteckna att kontot är det “officiella kontot” som tillhör det exakta varumärket eller personen.

För att undvika förväxling och fake konton som säger att de är någon som de egentligen inte är, introducerade Instagram snabbt den verifierade symbolen på sin plattform.

Med det verifierade märket kan människor snabbt skilja det riktiga, oficiella kontot från efterliknare, fake konton, och imitatörer.

Kort sagt betyder det i grund och botten att Instagram säkerställer äktheten för den offentliga personen, kändis eller varumärke som kontot skapas för att representera.

Vad säger Instagram?

På Instagrams webbplats kan du läsa följande meddelande om hur du blir verifierad.

För att begära ett verifierat märke måste du vara en offentlig person, kändis eller varumärke och uppfylla vissa krav på konto och behörighet.

Så här begär du ett verifierat märke:

 • Se till att du är inloggad på det konto du begär en verifiering av.
 • Gå till din profil genom att klicka längst ner till höger.
 • Klicka längst upp till höger.
 • Tryck inställningar> Konto> Begär verifiering.
 • Ange ditt fulla namn och ange önskad identifieringsform (exempel: myndighetsutgivet foto-ID).
 • Tänk på att även om ditt konto är kvalificerat för verifiering garanterar det inte att ditt konto kommer att verifieras genom att skicka en begäran.

Hur man verifieras på Instagram

Hur blir du verifierad på Instagram?

Under de första dagarna gav Instagram inte ett tydligt recept på hur du blir verifierad, de gav helt enkelt några tips. Men nu när du kan begära att ditt konto ska verifieras är det mycket annorlunda.

Det finns några saker som alla verifierade konton har gemensamt som vi kan ta lärdom från.

Vill du veta vad dessa saker är?

1. Har imitatörer

Det låter kanske galet, men det är logiskt om du tänker på det!

Så här säger Instagram om att dela ut verifierade märken:

”Konton som representerar kända siffror och varumärken verifieras eftersom de har en stor sannolikhet för att bli imiterade. Vi vill se till att människor i Instagram-communityn lätt kan hitta de autentiska personerna och varumärkena som de vill följa. ”

Därför är det enkla och snabba svaret för att få ditt konto verifierat enkelt: Ha imitatörer!

En del människor skapar sina egna personliga sidor för att det ska se ut som att många människor efterliknar dem och lurar Instagram att ge dem ett verifierat märke.

Oavsett om du tror att den här metoden fungerar eller inte är upp till dig …

Vi kan bara anta …

Om du tittar på kändisar på Instagram finns det ofta ett stort antal falska konton som försöker likna dem. I dessa fall är det viktigt att ge dem ett verifieringsmärke. Det är ingen tvekan om det.

Med bara en snabb sökning hittade jag 54 konton med namnet Selena Gomez, och det finns sannolikt många fler.

Så det råder ingen tvekan om att det verifierade märket behövs så att människor snabbt kan identifiera den riktiga personen och kontot.

Detta för oss till nästa punkt …

2. Var populär

Det finns ingen följgräns, men de flesta verifierade Instagram-sidor har över 1 miljon följare.

Varför?

Det är verkligen enkelt.

Anledningen till att Instagram delar ut verifieringsmärken är så att människor snabbt kan skilja den verkliga personen från de som är imitationer. De som har många imitatörer tenderar att ha många följare. Om de verifierade kontona inte har många följare är det inte lika vanligt att efterliknas.

Vet bara att det finns verifierade konton med ett följarantal under 10K. Det finns till och med verifierade konton med ett följdantal under 5K!

Detta visar bara att följare inte är allt, men chanserna att bli imiterad är mycket större om du har många följare, därför kommer det naturligtvis att finnas fler verifierade Instagramkonton med ett fler följare.

Det fantastiska med att bygga dina följare för att få ett verifierat märke är att du inte kan gå fel! Även om du har byggt en massiv följarbas och fortfarande inte verifieras, är dina följare fortfarande där.

Och de är mycket värdefulla.

2. Var aktiv

Medan Instagram inte säger offentligt att detta är nödvändigt för ett verifieringsmärke, skadar det verkligen inte.

Instagram vill att deras användare ska vara aktiva på plattformen, så använd Instagram varje dag.

Ju gladare du kan göra Instagram, desto större är chansen att de kommer att verifiera ditt konto.

Låt oss säga att Instagram kommer över ditt konto och ser att du har uppnått alla nödvändiga steg för att bli verifierade.

Sedan … ser de att du inte har delat ett enda inlägg på flera månader eller till och med år!

De kommer förmodligen inte ge dig en verifiering, eller hur?

Först och främst kan de tro att du har slutat använda plattformen.

För det andra, vad är syftet med att ge en verifiering till en sida till någon som inte ens använder plattformen?

 

3. Bryt inte Instagrams regler

Detta är en självklarhet.

Även om vi inte vet om Instagram håller ett “register” för Instagram-användare, kan de med 100% säkerhet se hur många varningar, block, förbud etc. som en användare har fått – om de vill.

Om de ser att du har brutit Instagrams regler flera gånger, fått dig själv rapporterad, och så vidare, är chansen stor att du inte får en verifiering.

Det är som att belöna en hund som har kissat på mattan.

Resultatet skulle vara att det verifierade kontot skulle tro att det hade hittat receptet att bli verifierad:

Skräppost, sprida hat, köpa falska följare etc.

Se till att du läser Instagrams användarvillkor noggrant så att du inte bryter med någon av deras regler medvetet eller omedvetet.

Det sista du vill göra är att göra Instagram missnöjda. Särskilt om du strävar efter att få verifieringsmärket.

Åtgärder för att undvika att Instagram hatar:

 • Köpa falska följare
 • Använda en spambot
 • Att sprida negativitet / hat
 • Spam Följande
 • Spam-gilla
 • Spam-kommentera
 • Ansluter ditt konto till tredjepartsappar

Kan du kopiera och klistra in märket i din profil?

Medan vissa webbplatser hävdar att de har hittat ett “hack” för hur man kopierar och klistrar in det verifierade markeringen i din profil, är det inte möjligt.

Om du vill få det att se ut som om du har fått verifieringen är ett trick att inkludera “M” emoji (på iPhone) i din profilbeskrivning.

Även om det inte är den smartaste metoden, försökte jag det faktiskt några dagar för att se om det faktiskt skulle fungera. Till min överraskning fick jag ett par timmar ett meddelande om hur jag fick verifieringsmärket!

Kan Instagram ta bort verifieringsmärket?

Ja, Instagram kan ta bort ditt verifieringsmärke när du har fått det.

Det är vad de säger om detta:

“Även om vi inte aktivt övervakar verifierade konton för ändringar, kan vi ta bort ett kontos verifierade status om det publicerar skräppost eller något annat innehåll som inte följer våra communityriktlinjer, använder profilbilden, fullständigt namn eller bioavsnitt för att marknadsföra andra tjänster eller inte förblir offentliga. ”

Vi berörde det faktum att du inte borde bryta Instagrams användarvillkor, men i citatet ovan tar Instagram också upp sina “Community-riktlinjer” som det verifierade kontot måste följa. Annars kan Instagram ta bort det verifierade märket.

Gemenskapsriktlinjerna säger att du inte ska:

 • Skicka skräppost (Lägg upp någon annan typ av innehåll som inte följer Instagrams riktlinjer)
 • Använder profilbild, fullständigt namn eller bio för att marknadsföra andra tjänster
 • Ställa in ditt konto till privat

Med tanke på att Instagram tydligt säger att du inte bör göra dessa saker, om du för närvarande gör dem kan du bara säga adjö för att få verifieringsmärket.

Den sista punkten är särskilt intressant eftersom ingenstans har jag läst att icke-öppna konton (privata) inte kan verifieras – men nu vet du det!

Kan jag betala för märket?

Eftersom dessa märken delas ut på individuell basis av moderatorer på Instagram, är det omöjligt att betala för en eller lura en algoritm att tro att du är värd att verifiera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *