Friday, June 14
Shadow

Så här ser du en Väns Instagram-Aktivitet

see a friend's Instagram activity

Artikel uppdaterad juni 2018.

Vill du se en väns Instagram-aktivitet? Vill du veta vad de gör på Instagram?

Oavsett om du verkligen stalkar din vän på Instagram, eller är bara intresserad av vilka inlägg de tycker om, kommer du gärna uppskatta att det finns sätt på vilka du kan se din väns Instagram-aktivitet. Idag delar vi mer information om oss än någonsin tidigare. Vi delar vad vi äter, vad vi gör, hur vi känner, och mycket mer. Något som vi inte heller tänker på är att sociala medier också delar vårt sätt att leva, våra vakna tider, när vi lägger oss och hur vi använder sociala medier.

När vi använder sociala medier lämnar vi spår av vår sociala medieanvändning som gör det möjligt för andra att spionera på oss. Instagram är inte annorlunda, och det är därför du kan se en väns Instagram-aktivitet.

I den här artikeln går jag därför igenom hur du kan se en persons Instagram-aktivitet steg för steg, och jag går igenom varje metod för att göra det.

Först och främst är ett enkelt sätt att se någons aktivitet på Instagram genom att titta på vilket innehåll de samverkar med. Det betyder inlägg som de har gillat och kommenterat. På Instagram finns dock vissa begränsningar:

Du kan bara se inlägg som någon har interagerat med på Instagram om du följer dem.
Du kan inte se gamla interaktioner, bara de senaste (ju fler konton du följer, desto kortare kommer du att kunna se någonas interaktioner).
Så hur kan du se en väns Instagram-aktivitet? Jo, saker ändras alltid med Instagram, men från och med nu finns det några sätt att se din väns Instagram-aktivitet på, och här är de:

Så här ser du någon Instagram-aktivitet:

1. Se deras senaste inlägg

Du kan se någons senaste inlägg genom att gå till hemknappen och sedan bläddra igenom ditt nyhetsflöde och se om ett inlägg från dem dyker upp. Du kommer också att kunna se när de gjorde inlägget. En annan metod att se deras senaste inlägg är att besöka deras profil. För att göra det, gå till sökfältet i Sök och Utforska och leta efter deras användarnamn. När du kommer till deras profil kan du se deras senaste inlägg längst upp och de äldsta inläggen mot botten.

Beroende på om kontot är inställt på privat, finns det olika åtgärder du behöver vidta för att se ett konto.

Om kontot är privat betyder det att endast följare av det kontot kan se sina inlägg. För att se de inlägg som de har delat måste du först begära att följa, och om personen accepterar så kan du se deras inlägg.

Om kontot är öppet är det enkelt att se ett kontots inlägg som 1, 2, 3. Sök bara efter kontot i sökfältet och kolla in deras inlägg. Deras senaste kommer att visas högst upp och den äldsta kommer att ligga längst ner. När du klickar på ett inlägg kan du också se när den delades.

Om du börjar följa ett konto får du automatiskt deras nya inlägg i ditt flöde. Öppna bara appen och tryck på hemikonen i nedre vänstra hörnet och bläddra igenom för att se om du kan hitta några inlägg från dem. Om du inte gör det är det oftast för att de inte har skrivit något nyligen.

Men kom ihåg att Instagram-algoritmen nu bestämmer vad du ser i ditt flöde baserat på flera olika kriterier. Om du inte interagerar med inlägg från ett visst konto du följer följer Instagram detta som en indikation på att du inte bryr dig om deras inlägg och börjar därför sortera dem från ditt flöde. Om du inte ser inlägg från ett konto kan det därför bero på att Algoritmen filtrerar bort dem från dig.

2. Se vem din vän nyligen följde genom sin profil

Du kan se vem din vän senast följde genom sin profil. Du gör det genom att klicka på knappen Explore (star) bredvid knappen Hem och sedan söka efter användarnamnet i sökrutan högst upp. När du hittar deras profil trycker du på den och du kommer att styras till deras profil. Nu trycker du på “Följande” ovanför följa / följa upp knappen.

See Friend's Instagram activity

Detta kommer att presentera dig med en lista över användare som din vän har följt. Normalt sorteras den här listan på följande sätt: De översta kontona i din följande / följarlista på Instagram påverkas av den frekvens du besöker eller interagerar med. Instagram gör allt för att skräddarsy användarupplevelsen, och när du interagerar med specifika konton, berättar du för Instagram att du tycker att de är mer intressanta och relevanta än andra. Följaktligen sorterar algoritmen konton utifrån vilka konton de tror du kommer att hitta den mest intressanta.

Observera att du inte kan se de konton som någon följer om de har sitt konto som privata och du följer inte det kontot. Du kommer bara att kunna se antalet konton som de följer (om du inte är blockerad).

3. Se vem din vän nyligen följdes av genom sin profil

Du kan hitta de användare som följde din vän senast genom att gå till deras profil. När du är på deras profil klickar du på “Följare” ovanför följa / följa upp knappen. Du kommer nu att se en lista över användare som följer din vän (det här är vanligtvis beställt från senast följt till minst nyligen följt).

4. Se deras senaste interaktioner

Du kan hitta inlägg som din vän har gillat genom att klicka på chattbubblan med ett hjärta inuti, till höger om “ta en fotoknapp” längst ner på skärmen.

När du har navigerat till Aktivitets skärmen klickar du på “Följande” längst upp på skärmen. Nu kommer du att presenteras med en “lista över anmälningar” av åtgärder som de personer du följer har gjort. här kan du se konton som de har börjat följa, inlägg som de gillar och kommentarer de har lämnat.

I mina ögon är detta det enda effektivaste sättet att se någons Instagram-aktivitet, för nästan allt är samlat på ett ställe. Du behöver bara hålla dig uppdaterad eftersom om du följer många konton uppdateras meddelandena snabbt.

5. Se en väns Instagram-aktivitet: Se när de delade en historia

Instagram Stories har exploderat i popularitet sedan det lanserades först. Berättelser tillåter användare på Instagram

Berättelser är också ett bra sätt att se en väns Instagram-aktivitet. Nu, långt från alla använder Instagram Stories, men de som brukar uppdatera sina historier regelbundet. Det här är perfekt för dig om du vill se någons Instagram-aktivitet eftersom du tittar på deras berättelser kommer att meddela dig när de var online förra gången – eller åtminstone när de senast postade sin historia.

6. Se konton som de är taggade i

På Instagram kan du se inlägg som ett konto har taggats när de besöker deras profil. Om du har ett konto och taggats i en bild har du möjlighet att gömma inlägg som du är märkt om du inte vill att andra ska se det. Genom att dölja den tar du bort den från din “taggade in” sektion så att folk inte kan hitta den från din profil. Därför, om du letar efter ett visst inlägg som någon är taggad i, men du kan inte hitta den, kan orsaken vara att de har gömt det från deras profil.

Om du vill se de konton som någon har taggats in går du till deras profil och trycker på den mänskliga ikonen högst upp i flödet.

Photos you're tagged in on Instagram

Här kommer du att se inlägg som presenteras på samma sätt som de är i deras flöde, bara att bilderna är upplagda av någon annan. Bilderna visas i kronologisk ordning där du får se det senaste inlägget som de är märkta i överst.

Kan du spåra någons Instagram-aktivitet?

Det finns olika betydelser för den frågan, så svaret är både ja och nej.

På ett sätt kan du spåra din väns Instagram-aktivitet med hjälp av metoderna ovan, men när det gäller att spåra någons Instagram-aktivitet och meddelas med varje åtgärd som de tar – inte bara när de delar ett inlägg (eller engagerar sig i en av dina) Det finns inget riktigt sätt att göra detta.

Det enda sättet du kan “spåra” din väns Instagram-aktivitet är genom att aktivera deras postanmälningar.

På så sätt får du ett meddelande varje gång de lägger upp något på Instagram, så att du kan se deras Instagram-aktivitet och när de är online.

Om du vill aktivera meddelanden om postmeddelanden så att du får en anmälan varje gång de delar ett nytt inlägg, gå till deras profil och tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet. Nu trycker du på “Slå på postanmälningar” eller “Slå på Story notifications”. Om du aktiverar båda får du meddelanden när de båda delar Stories och nya inlägg. Det här låter dig få full kontroll över dina vänner och se din väns Instagram-aktivitet varje steg de tar.

Du kan också slutföra samma process genom att gå till någon av de inlägg som de har delat och gå igenom samma process.

Observera att du måste följa ett konto för att kunna aktivera postanmälningar, du måste följa kontot först.

Så här ser du någons aktivitet på Instagram: Hur man ser när någon är online på Instagram

En ny Instagram-uppdatering har gjort det möjligt att se någon persons Instagram-aktivitet, eller närmare bestämt när de är online på appen.

Det faktum att du nu kan se när någon är online och när de var online senast har gjort vissa människor upprörda, eftersom det gör det möjligt för människor att stalka deras Instagram-aktivitet och se exakt när någon är online på Instagram (och om de är).

Hur du gör det här är inte det sätt du kanske tror.

För att kunna spåra någons Instagram-aktivitet och se när de var senaste online måste du ha talat med dem på Instagram Direct Message.

För att se deras aktivitet, gå till dina Instagram Direct Messages där du får en komplett lista över alla personer du har pratat med.

Observera att för att kunna se någon persons Instagram-aktivitet och när de senast var online måste de vara den som skickade det sista meddelandet i din Direktmeddelandekonversation.

Om du befinner dig i en direktmeddelandegrupp ser du antalet personer som har varit aktiva idag.

How to see someone's Instagram activity

Den här metoden låter dig inte se deras aktivitet på Instagram i detalj, vilket betyder vad de faktiskt gjorde när de var online, men det berättar när de var sist online – eller om de är online just nu.

Nu finns det några appar som hävdar att de hjälper dig att se din väns Instagram-aktivitet, precis när de är online och inte, men de här apperna har ännu inte bevisat att de fungerar. Det är därför som det är bäst att hålla sig borta från dem och använda metoderna enligt ovan för att se din väns Instagram-aktivitet.

Förhoppningsvis har den här artikeln hjälpt dig förstå bättre och du har fått veta hur du ser en väns Instagram-aktivitet. Om du har ytterligare frågor, tveka inte att fråga dem nedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *